LOADING

Type to search

Élem Ez+az Utazom

Egy balatoni lány sirámai, avagy etikett a vízparton, amit illene betartani!

Share

Kimentünk a strandra és körülnéztünk, hogy vajon hogy viselkedünk mi… Akinek nem inge, ne vegye… 

Mindenki szeme felcsillan, amikor meghallja: balatoni vagyok. És mindenki a szívéhez kap, amikor megtudja: évek óta nem mentem a strand közelébe. Következzék egy szókimondó összeállítás arról, mit ne csinálj, ha a Balatonnál nyaralsz!

#1 Parkolj normálisan a strand előtt!

Tudom-tudom, szeretnél minél előbb bejutni a strandra, hogy elfoglalhasd a napernyőddel, a három kis sátraddal és a teniszpályányi pokrócoddal az árnyékos helyeket, de ettől még nem kell két-három autó helyét elfoglalnod a parkolóban.

#2 Ne a strandon nyomkodd ki a pasid hátán a pattanásokat!

Igen, a gondoskodás szép dolog, és jó látni, hogy így figyeltek egymásra… De valahogy ettől a látványtól mindenkinek elmegy a kedve egy jó sajtos-tejfölöstől!

#3 Vegyél fel papucsot a WC-ben!

Én felveszem, úgyhogy ezt tényleg a Te érdekedben mondom. Nincs is elkeserítőbb annál, amikor lábakat összeszorítva hajolgatsz a slozin, hogy hol van üres WC fülke, és pőrén hagyott kis lábujjak pislognak rád vissza. A WC padlója mindenhol mocskos, légy óvatos!

#4 Ne a víz parton üldögélve vágd a körmöd/reszeld a sarkad!

Azt hiszed, viccelek, pedig nem. Miiinden évben van egy lusta delikvens, aki elfelejtette, mikor van a nyaralás és a strandon ücsörögve jut eszébe, hogy elkél némi pedikűr…

#5 Ne a strandon essetek egymásnak a szerelmeddel!

És továbbra se felejtsük el a #2-es pontot! Szép dolog a szerelem, és szabad a csók, de azért vegyük figyelembe, hogy nem ez a legidilibb helye a romantikus egymásra borulásnak!

#6 Ne pisilj bele a Balatonba!

Próbáltam frappánsabban fogalmazni, de nem ment. Hiába somfordálsz lassacskán arrébb a tömegtől a vízben, mindenki tudja, hogy mire készülsz… Lécci, ne! És ne is érvelj azzal, hogy a hattyúk is a vízbe kakálnak. Felnőtt ember vagy, ne használd WC-nek a Balatont!

#7 Ne dohányozz a homokozóban a gyerekek között!

Félretéve a humort, tényleg van ilyen, és nagyon szomorú. Dohányzóként engem is bosszant, hogy már alig van szabadtéri hely, ahol rá lehet gyújtani egy cigarettára, de a gyerekrészleg tényleg maradjon tabu! Nem beszélve arról, hogy a gyerekek minden évben megkóstolják a homokot, nem lenne jó, ha egy odahajított csikk lenne a vacsorájuk…

#8 Fürödj le!

Bátran használd a strandra telepített hidegvizes zuhanyzókat. Azért van! Egyrészt jót tesz a vérkeringésnek, másrészt meg… egész álló nap negyven fokban izzadtál. Sajnálom, de büdi vagy.

#9 Ne ülj le fürdőbugyiban a strand büféhez!

Könyörgöm, gondoljuk csak végig… Ha engem látnátok a fehérneműmben leülni egy étteremben, mit gondolnátok? Ugye-ugye… akkor szerintem a strandon hasonlóképpen elvárható, hogy magad alá hajts egy törölközőt, amikor leülsz egy székre (amit utánad még jó sokan fognak használni).

#10 Viselj a méretednek megfelelő fürdőruhát!

Bizony-bizony, nehéz beismerni, hogy esetleg felszedtél pár kilót tavaly óta, és a pénztárcának is biztosan fáj, ha évente újat kell venni… Azonban ha már feltétlenül bikiniben akarsz császkálni a faluban -, bár erre még később visszatérek-, akkor olyat viselj, ami ápol és eltakar! Érted, hogy értem, a méretedben hordj ruhákat!

#11 Légy kedves a helyiekkel!

Egy részüket onnan ismered meg, hogy a strandbüfékben dolgoznak és tavasztól augusztus húszig ott robotolnak azért, hogy a nyaralók kellemesen ki tudjanak kapcsolódni. Ennek tudatában, nyugodtan legyél udvarias, amikor kérsz valamit! Azért, mert pénzt költesz el a városunkban, még nem kell bunkózni.

#12 Öltözz fel!

A helyiek másik felét onnan ismered fel, hogy van rajtunk ruha! Tényleg… csak azért, mert félmeztelen vagy, nem lesz kevésbé meleged. Bátran kapj magadra legalább egy lenge trikót, ha a városban sétálsz! Végtére is, én sem pucérkodom a te házad előtt…

Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

 

Nézd meg ezt is:

Régi idők Balatonja, nézd meg hogy nyaraltunk régen!

A 10 legjobb balatoni szálláshely, ahova idén szeretnénk eljutni! Igen, mindegyik helyre…

Nyitókép: Fortepan

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *