LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

5 lépéses *Szakítás-Detox*, avagy mindenhez idő kell…

Share

Magunkra találni nem könnyű, ha darabokra törték a szívünket. 

Kevesebb, mint két évvel ezelőtt a legfontosabb és legbiztosabb ember az életemben úgy döntött, hogy elhagy. Teljesen tönkrementem, mert nem csak a páromat vesztettem el, hanem a legjobb barátomat, azt, akiben mindennél jobban bíztam a világon.

Tudtam, hogy elértem a gödör alját, de ha bármelyikőtök is hasonló dolgon megy keresztül, akkor megígérhetem, ez nem az út vége.

Adj magadnak időt

Nem ettem, nem aludtam, csak sírtam és sírtam. Álmomban sem szabadultam, és minden apró dolog rá emlékeztetett. Ha ebben a helyzetben találod magad tudd, hogy nem bűn sírni és átélni a fájdalmat. Sőt, elkerülhetetlen és szükséges. Sokkal jobb, mintha elnyomnád az érzéseid és később törnének fel belőled. Ne siettesd a dolgot, engedd az időt eltelni. Előbb utóbb ki fogsz merülni és elfogynak a könnyeid, mire észre vehetnéd.

Ne hagyd, hogy a szakítás teljesen felemésszen

Beleestem abba a hibába, hogy parkolópályára helyeztem a saját életem egy időre. Olyan dolgokat tettem, amik nem tettek jót az egészségemnek, és a munkámat is elhanyagoltam. Utólag visszanézve rosszul éreztem magam emiatt. Nem baj, ha érzed a fájdalmat, de emlékezned kell arra is, hogy össze kell szedned magad. Egy új hobbi vagy valamilyen kreatív levezetés mindig jó ötlet ilyen helyzetekben.

Távolodj el a fájdalom forrásától

Néhányan azt vallják, hogy jó ötlet baráti viszonyban maradni az exeddel – pedig nem, legalábbis nem azonnal. Nem lehetetlen, de semmiképp sem jó ötlet a közeljövőben. A kapcsolatotok sérült, a bizalom elmúlt, amint úgy döntött, hogy elhagy, és mindkettőtöknek gyógyulnia kell, mielőtt úgy döntenétek, barátok lesztek.

Nincs azzal baj, ha mérges vagy

Lehetsz mérges, de ne hagyd, hogy ez átvegye az irányítást feletted. A fájdalom és a sírás után normális, ha jönnek az indulatos gondolatok. Hirtelen Ő lesz a szemedben az ördög. Nem hibáztatlak, tudom, milyen érzés. Ordíts, verd agyon a párnáid, hallgass felemelő szakítós számokat. Egy nap úgy fogsz felkelni, hogy már nem érdekel. Emlékezz: a szerelem ellentéte nem a gyűlölet, hanem az érzéketlenség.

Szeresd magad annyira, hogy tudd, a legjobbat érdemled

Ne aggódj, a srác, aki elhagyott nem a legjobb volt, mert, ha az lett volna, nem tette volna ezt veled. Tudd, hogy több szeretetet érdemelsz annál is, amennyit gondolnál, hogy adni tudsz. Megérdemled a stabilitást, valakit, aki nem sétál ki az életedből, mikor nehézségetek támad. Őszinteséget érdemelsz. Megérdemled, hogy jól bánjanak veled. Megérdemled a hűséget, a tiszteletet és az együttérzést: ezek nélkül nem szerelem a szerelem.

 

Olvasd el ezt is:

Lehet, hogy hiányzik, de nincs rá szükséged!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *