LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

A testbeszédetek elárulja, hogy *mennyire* jó a kapcsolatotok. Mutatjuk!

Share

A testbeszédünk mindenről árulkodik, és ha jó megfigyelő vagy, akkor arra is rájöhetsz, hogy két ember illik-e egymáshoz vagy éppen nem. Vajon rólad mit árul el a testbeszéd? Kattints és tudd meg! 

Sokkal inkább észrevesszük a test változásait, mielőtt még kimondásra kerülne bármi… Íme néhány olyan jelzés, amire nem árt figyelned, mert a kapcsolatodra utal, és sajnos nem a jó irányba.

A távolság

fotó: brightside

Vannak, akik azt hiszik, hogy a távolság hatására a szívünk megerősödik. Mások azt állítják, hogy a távolság tönkreteszi a kapcsolatot. A tökéletes intim távolság két ember között 0-18 hüvelyk  (kb. 45 cm) között van. Ha az egyik fél érzelmileg távol van a másiktól, akkor az fizikailag is távol akar lenni, és nagyobb távolságot tart.

Állandó elemzés és megfigyelés

Nem szabad azt éreztetni a partnerünkkel, hogy minden tevékenységét és lépését megfigyeljük, aztán kielemezzük. Ha kétségeid vannak a kedveseddel kapcsolatban, vagy nem bízol meg benne, akkor gondolj arra, hogy van-e együtt jövőtök vagy sem, és ülj le vele beszélgetni erről.

Ha más ütemben jártok

fotó: brightside

A járásszinkronizálás, azaz, hogy egyszerre lépünk a kedvesünkkel miközben megyünk az utcán a partnerek belső szinkronizálását is jelzi. A két egymást szerető ember öntudatlanul is összehangolja a lépteinek sebességét. Ha nincs meg a harmónia járás közben, akkor problémák lehetnek a kapcsolatban.

A lefelé nézés

A leereszkedő mosoly az egyik jelzés, amire nem árt figyelni. Amikor egy személy elmosolyodik, öntudatlanul is megmutatja fölényét. Egy egészséges kapcsolat esetén a partnerek egyenlőek. Éppen ezért, ha észreveszed, hogy a partnered állandóan lefelé néz, akkor ideje beszélni a kapcsolatotokról.

Elutasító pózok

fotó: brightside

A zárt lábak azt jelzik, hogy a személy nem érez semmilyen kapcsolatot partnerével. Ha a karja vagy a lába van keresztezve, vagy a zsebében tartja a kezét, akkor az azt jelzi hogy már nem érdekli a partner, akivel éppen együtt van.

Felvont, ráncolt szemöldök

John Gottman professzor tanulmányai azt mutatják, hogy a megvetés az egyik fő oka a párok szakításánál. Ha azt veszed észre, hogy valamilyen hibázásnál a kedvesed elutasító, megvető arccal, felvont szemöldökkel néz rád, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy mennyire illetek össze, ha ő ennyire kritikusan viszonyul hozzád.

Közönyös viselkedés

fotó: brightside

A közöny jó mutatója a kapcsolatotok milyenségének. Ha a kedvesed közömbösen viselkedik veled, nem néz a szemedbe, nem veszi fel a telefont, nem akar meghallgatni, későn jön haza, és nem érdekli, amit csinálsz, akkor ez nagyon el kell hogy gondolkodtasson, hogy rossz embert választottál.

Eltakarja a nyakát a kezével

Mindannyian megpróbáljuk megtalálni a módját, hogy megnyugtassuk magunkat a stresszes helyzetekben. Amikor az emberek nem érzik magukat biztonságban, vagy ők idegesek és szorongóak, akkor gyakran érintik meg a nyakukat. Ez a gesztus azt is jelentheti, hogy a kedvesed valamit el akar rejteni előled.

Vállveregetés

fotó: brightside

Ha a barátod, akivel együtt jársz vállon vereget, akkor már inkább vagytok csapattársak, vagy csak két ismerős, akik jóban vannak, mintsem szeretők, és igazi pár.

forrás

Nézzük az ellenpéldákat, mert ezekből is van bőven szerencsére! 

12 jel, ami bebizonyítja, hogy a kedvesed őrülten imád téged

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *