LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Eszem-iszom Kipróbáltuk

Legyél te is barista, avagy ilyen a legjobb kávé, amit otthon elkészíthetsz!

Share

Ha azt hitted, hogy mindent tudsz a kávéról, mert igazi függő vagy, akkor ezt neked írtuk…

A BarExpert hobbi barista képzésén jártunk.

Több évnyi kőkemény kávéfüggőség után az ember azt gondolhatná, hogy azért neki túl sok újat már nem lehet mutatni, de azért nézzük meg, mit alkot majd az oktató… Én speciel ennél szerényebb kiadás vagyok, mert bár koffeinőrültként tartom magam számon, olyan förmedvényekkel tápláltam a függőségem, mint: háromazegyben, meg a többi instant verzió.

Számomra már az is nagy előrelépés volt, hogy karácsonykor megajándékoztam magam életem első kotyogósával és kávédarálójával. (Persze, a tanfolyam során arra is fény derült, hogy kezdetektől fogva rosszul főztem vele a kávét…)

Első pillantásra nagyon furcsa élményben volt részem, a tanfolyamon a világ kilenc legkülönbözőbb embere vett részt, kémikustól főállású édesanyáig, és minket voltképpen egyetlen egy dolog kötött össze: imádjuk a kávét. És szeretnénk még jobban imádni.

Na de miért is akarna valaki hobby barista lenni?

A válasz abban rejlik, hogy ha valaha jártál már olyan helyen, ahol igazán kávét főztek, és összehasonlítod azzal, amit te otthon elkészítettél… hát igen. Az egész onnantól kezdve nem lesz más, mint egy kötelező reggeli szertartás, de hol marad belőle a valódi élvezet?

Viszont azoknak is ajánlom, hogy ellátogassanak ide, akiknek meggyőződésük, hogy a világ legfinomabb feketéjét rittyentik össze otthon, biztosan ők is kapnak új információt a BarExpterttől. A téma kimeríthetetlen.

A tervezett négy óra nyilvánvalóan nem volt elég mindenre, de Zoltán (a baristák baristája, de tényleg) még hosszasan időzött velünk tovább és válaszolgatott a kérdéseinkre. Szerencsére nem csak olyan elrugaszkodott dolgokat hallhattunk, amelyekkel nagy eséllyel később nem fogunk összefutni, hanem olyan témákat érintettünk, amelyeket valóban hasznosítani tudunk majd. Olyan kérdésekre is választ kaptunk, hogy miért jó (vagy nem jó) a kapszulás kávé, milyen gépbe érdemes befektetni, ha már egyszer nagyobb beruházást tervezünk és úgy egyáltalán azt a megvásárolt gépet hogyan is kell majd használni.

Az ilyen elméleti kérdéseken túlmenően végig próbálhattuk az összes szerkentyűt, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy jópárat találsz a helyszínen. Megtudhattuk, miről ismerszik meg a jó kávébab, s lényegében minden mozzanatnál bekapcsolódhattunk barista munkába.

A tanfolyam végére maradt a kedvencem, amikor Zoli a kedélyes csevegés közben olyan mintákat „festett” a tejhabba, hogy nyilvánvalóan mindenki elájult attól a három egyszerű mozdulattól. Utána kezünkbe adta a „staféta pálcát” és mi is latte-művészek lettünk. A művelet tényleg nem nehéz. (De mindenki másnak azt mondom, hogy az, és elképesztő elismerésekre teszek szert a baráti köreimben.)

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Kinek ajánljuk a BarExpert Hobby Barista képzését?

  • Aki imádja a kávét.
  • Aki szeretne még több ismeretet szerezni arról, hogy milyen az igazi kávé.
  • Aki szeretne egy kicsit jobban belelátni a barista életbe. (Nem egy rossz hivatás. Egyébként.)
  • Aki szeretne megismerkedni a jó kávéfajtákkal és kávégépekkel.
  • Aki szeretne egy kicsit kizökkenni a rohanó hétköznapokból és elfogyasztani (jó pár csésze) finom feketét egy jó társaságban!

[/message]

Érdekel a Hobby Barista képzés? Ide kattints!

Más érdekelne? Nézz körül a többi tanfolyam között:

Tea&fűszerek, Kávémúzeum, Latte Art

www.barexpert.hu

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *