LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

13 dolog, amit tegyél meg, mielőtt elkötelezed magad!

Share

A házassággal szerencsére nem ér véget az élet, sőt, csak akkor kezdődik (sokak szerint legalábbis). Persze azért van néhány dolog, amit érdemes megtenni előtte egyedül. Hogy miért? Mert tanulságos utazásban lehet részed és jobban megismered magad. 

Te hány pontot pipáltál ki erről a listáról?

Élj egyedül

Bérelj egy lakást, ami csak a tiéd. Ahol nincsenek ott a szülők, testvérek, rokonok, lakótársak, barátok, barátnők csak te. Nem számít, hogy ez egy kicsike garzon lesz, de a tiéd, ahol megtanulhatsz magaddal élni, hogy aztán ebből tanulva jobban tudj mással együt élni. Hidd el ez az időszak nagyon tanulságos lesz, hiszen csak magadra számíthatsz és ez elképesztő szabadságot ad majd.

Csinálj valami félelmeteset

Ez lehet az, hogy elmész ejtőernyőzni, vagy leugrasz egy szikláról a tengerparton, vagy elindulsz egyedül nyaralni, bármi olyan dolog lehet benne, ami kimozdít a komfortzónádból. Kell, hogy legyen valami élményed, amit majd az unokádnak is mesélhetsz!

Ess túl egy fájdalmas szakításon

Bár tudjuk, hogy a szakítás nem éppen örömteli dolog, de rengeteget tanulhatsz belőle, így elképesztő nagy tapasztalat szerzés, ez pedig kell ahhoz, hogy később olyan embert találj, akivel teljesen megértitek egymást, és aki csak rád várt. Csak gondolj bele, a szakítás nélkül nem ismerhetnéd meg azt az embert, aki majd az életed szerelme lesz.

Légy egy kicsit karrierista!

Hajts a munkahelyeden úgy, ahogy még sosem, aztán kérj fizetésemelést. Érd el a határaidat, és légy a legjobb. Ezt főként akkor vitelezheted ki, ha egyedül vagy, hiszen így csak erre koncentrálhatsz és a jutalom sem fog elmaradni.

Adakozz!

Adj pénzt segélyszervezeteknek, beteg embereknek, hajléktalanoknak, állatmenhelyeknek – akárkinek, akikről úgy érzed, hogy megérdemli. Az adakozás felszabadít, és jót is teszel vele.

Vidd el a szüleidet nyaralni, vagy csak egy vacsorára

Miután saját családot alapítasz kevesebb időt fogsz a szüleiddel együtt tölteni, így használd ki azt a kis időt még a házasságod előtt, és légy velük.

Vedd fel újra a kapcsolatot egy régi baráttal

Ha van valaki az életedben, akit mindig is sajnáltál, hogy már nem beszéltek, akkor itt a jó alkalom, hogy újra felvedd vele a kapcsolatot. Mondd el neki, hogy mennyire hiányzik, és találkozzatok. Hidd el, ugyanúgy és ott fogjátok folytatni, ahol anno abbahagytátok.

Mondj igent egy külföldi álláslehetőségnek

Ha még nem vagy házas, akkor bátran kiköltözhetsz külföldre, hogy építsd a nemzetközi karriered, és anyagilag is bebiztosítsd magad.

Vegyél egy autót

Spórolj össze egy autóra, amit önerőből, teljesen saját magad szerzel meg szülők és rokonok segítsége nélkül. Hasonlóan az egyedül éléshez ez is elképesztő szabadságot fog adni.

Változtass valami drasztikust magadon

Piercing. Új haj. Egy nagyobb fogyás, esetleg izomnövelés. Légy merész és tedd meg azt, amiről eddig csak álmodoztál.

Ne félj bevallani az érzéseidet

Mondd ki valakinek azt hogy szereted, még akkor is, ha tudod, hogy nem lesz viszonzása.

fotó: pexels.com

Légy felnőtt!

Legyen az életedben valami olyasmi, amit teljesen egyedül oldasz meg, úgy hogy nem kérsz előtte segítséget a szüleidtől, barátaidtól. Gyűrd le egyedül a problémát, mert elképesztő érzés lesz utána elmesélni mindenkinek, hogy te már ezen is túl vagy.

Mondj beszédet egy barátod esküvőjén

Írj egy saját (és érzelmes) szöveget, és tanuld meg jól előadni. Ez a lehetőség felkészít majd, hogy amikor a saját esküvődre kerül a sor, akkor nem fogsz annyira izgulni.

forrás

Ezt is ajánljuk!

http://goodstuff.hu/2016/08/28/10-megfontolando-teny-a-hazassagrol/

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *