LOADING

Type to search

Ajánlom Mozizom

Megnéztük a *Mamma Mia! Sose hagyjuk abba* című filmet

Share

És Te is megnézed, ha az *erős nők* közé tartozol… Meg, ha szereted  a napfényt és a boldogságot. Meg az ABBA-t, ugye.

A folytatás a Sose hagyjuk abba! névre hallgat, amelyre egy kollégám annyit mondott a vetítés alatt, hogy igencsak fenyegető egy alcím. De azt kell, hogy mondjam, *tényleg* érdemes volt folytatni.

Ugyanis túl a csillogáson, a színes girlandokon, a tűzijátékon és az ABBA-dalokon -, amiért szeretjük vagy éppen nem szeretjük az egész történetet – ott húzódik egy egyszerű, de klasszikus mese a lányról, aki nem félt elindulni…

A Mamma Mia! 2 félig előzményfilmként szolgál, amelyen keresztül megismerhetjük a fiatal Donna karakterét. Akit imádunk. Már tíz éve. Meryl miatt. Legfőképp.

A főszerepre Lily Jamest választották, aki nem csak elképesztően gyönyörű, de még jól is énekel. Bár furcsának tűnhet, hogy ezt egy musicalnél külön kiemelem, de bizony van olyan színész, aki nem, egyáltalán nem énekel jól, de legalább sármos. (Igen, Pierce Brosnan az.)

Lily olyannyira jól hozta a vagány, energikus és bátor lányt, aki elindult világot megváltani, hogy egyáltalán nem volt hiteltelen, hogy csupán egy darab bőrönddel érkezett a napfényes görög szigetre. (És mégis ezerféle ruha látható rajta. Zseniális.) (Mert egy nő erre is képes – a szerk.)

A filmtől nem kicsit támad kedvünk utazni, asztalon táncolni, barátnőkkel sörözni, meg úgy egyáltalán élni és szerelmesnek lenni. Ha ettől a fokozott életszeretettől úgy érzed, neked ez már most sok, akkor megnyugtatlak, hogy a Mamma Mia! csak a megengedett szintig csöpögős, mondhatni, amennyire kell.  Ettől függetlenül előfordulhat, hogy én vagyok túl romantikus, és egyébként a film maximálisan feltölti a sziruposbödönt másoknál.

Bár én sem hiszem, hogy egy film csak akkor lehet jó, ha teletömjük híres színészekkel, de ez esetben tényleg azt tudom mondani, hogy nagy élmény ennyi fantasztikus embert egyszerre a vásznon látni, főleg, hogy mindenki elkapta a fonalat.

Cher kétségkívül megfelel korban a nagymama karakternek, megjelenésével egyáltalán nem ezt tükrözi, viszont mindenkit leénekel a lábáról, úgyhogy efelett nyugodtan eltekinthetünk. Tíz pontos választás volt. (Nem véletlen, hogy nem is volt B terv arra az esetre, ha Cher nem vállalja be. Ez egyszerűen ő.)

Szóval mindenképpen ülj be rá, ha szeretnél látni…

  • egy jól (nagyon jól!) koreografált zenés filmet,
  • egy szánsájn&heppinesz történetet,
  • egy eszméletlenül szép görög szigetet, amely után nyálcsorgatva sóvároghatsz kikapcsolódás gyanánt.

Ui.: Semmi spoiler, de ne azért hagyd ki, mert az előzetesben nem látod Meryl Streepet.

 

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

A filmet a Keleti nyugalom – Marigold Hotel írója, Ol Parker írja és rendezi Catherine Johnson, Richard Curtis és Parker történetéből. A dalok szerzői újfent Benny Anderson és Björn Ulvaeus.

[/message]

 

Eredeti cím: Mamma Mia! Here We Go Again

Gyártó: Universal, 2018

Bemutatja: UIP-Duna Film

Országos bemutató: 2018. július 19.

Zene: Benny Andersson; Björn Ulvaeus

Rendezte: Ol Parker

 

Olvasd el azt is, hogy miért rajongunk az első részért:

10 dolog, ami miatt még mindig a Mamma Mia az (egyik) kedvenc filmünk!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *