LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

Ezért használj Te is arcszérumot! (Ha eddig még nem mertél belevágni…)

Share

Sokan úgy hiszik, hogy az arcolajok, arcszérumok csupán elősegítik a pattanások kialakulását, másra nem jók. Szerencsére, ez nem így van… Kicsit utána jártunk a témának, kérdéseinkre Dr. Vadászi-Bakó Eszter, a Drop Organics termékfejlesztője válaszolt.

„Gyógyszerészként végeztem, patikában és gyógyszergyárban is dolgoztam éveken át. A patikai krémkészítés sok tekintetben hasonlít a kozmetikumok előállításához…” – kezdi Eszter a beszélgetést. A Drop Organics ősszel nyitotta meg kapuit, miután hosszú hónapokon keresztül dolgozott megálmodója a receptúrákon.

A kifejezetten olajokra specializálódott márka háromféle arcszérummal rendelkezik jelenleg, és most az is kiderül, miért érdemes arcolajokkal ápolnunk bőrünket…

Jelenleg arcszérumok alkotják a Drop Organics kínálatát. Miért emellé a termék mellé tetted le a voksod?

Sok kiváló magyar márka van a piacon, akik szuper krémeket gyártanak, de ez a vonal engem nem érdekelt, inkább az arcolajok felé mozdultam el. Zsírosabb bőröm ellenére a személyes tapasztalataim nagyon jók voltak a növényi olajokkal, ezért fogtam bele abba, hogy a magam részére kikísérletezzek egy arcápoló olajszérumot. Ebből a terméktípusból nem is igazán volt olyan a hazai piacon, amit kimondottan zsíros bőrre ajánlottak volna. Így megcsináltam én.

Az az általános nézet, hogy az arcolajokat zsíros bőrre nem szabad felkenni. Igaz ez?

Az arcszérumok alapvetően úgy működnek, hogy beépülnek a bőrbe és nem engedik kipárologni annak víztartalmát, ami ezáltal jóval hidratáltabb tud maradni. Saját magamon tapasztaltam először, hogy bizonyos olajok hihetetlen hatással bírnak a zsíros bőrre is.

Több teória van arra, miért alakulnak ki a pattanások. Egyik például az erős arctisztítóhasználat. Ha túl erős felületaktív anyagokat tartalmaz a termék, akkor lényegében mindent leszed a bőrről, és ha nem pótoljuk az olajat, akkor könnyen ki is tud száradni. Ilyenkor érezzük, hogy húzódik a bőrünk.

Gondoljuk csak végig, miért termeli a bőr a faggyút? Az egyik oka az, hogy lezárja a kipárolgást, mert így tud hidratált maradni. Ezért nagyon fontos, hogy az olajosabb bőrt is kell hidratálni és pótolni az arctisztítás során eltávolított olajat. Ha kiszárad a bőrünk, akkor a rosszul leváló hámsejtek eltömíthetik a pórusokat.

Nyári szezonban mit javasolsz a zsíros, pattanásos arcbőrrel rendelkezőknek?

Nyáron is fontos a rendszeres arctisztítás, az elhalt hámsejteket rendszeresen el kell távolítani, ezt sosem szabad kihagyni. Az őszi-téli időszakban javasolt az AHA, BHA savas arctisztítók rendszeres használata, ezeket nyáron lehetőleg kerüljük el, ha sokat tartózkodunk a szabadban.

Továbbá nagyon fontos, hogy feltétlenül használjunk napvédőkrémet. Ha ezt nem tesszük, akkor a szervezetünk fokozott faggyútermeléssel válaszol (a faggyúnak van UV szűrő képessége), ami ugye kedvez a pattanások kialakulásának…

Milyen arcolajokat készítesz?

A Drop Organics kínálatában olyan arcszérumokat találunk, melyek gondosan kiválasztott, főként biogazdálkodásból származó növényi olajok keverékei. A termékek a normál vagy a száraz bőr mellett a zsíros és problémás bőr ápolására is kínálnak megoldást. Azt fontos tudni, hogy semmilyen illatanyagot nem tartalmaznak. Ezekben a termékekben tényleg csak növényi olajokat találunk és E-vitamint. Nem adok hozzá semmi más adalék anyagot, teljesen vegán, bőrbarát és természetes arcszérumok.

A belépő termék a #46-os (restore), vízhiányos bőrre való olajszérum. Ebben hidegen sajtolt bio szilvamag olaj is van, ami kellemes marcipán illatot kölcsönöz a terméknek. Ha valaki először találkozik a szérumokkal, akkor ez a fajta szérum, ami a legkönnyebben megszerethető. Fantasztikus illata van, remekül beszívódik, és könnyű eloszlatni.

A személyes kedvencem a #44-es (pure) olaj, ami a kombinált, zsíros, pattanásos bőrre való, ebben feketeköménymag olaj is van, ami gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ennél a bőrtípusnál az a fontos, hogy az olajok gyorsan be tudjanak szívódni és ne tömítsék el a pórusokat. Az olajszérum a faggyúval keveredve lágyítja azt, így a pórusok kevésbé tudnak eltömődni. Ezt használom esténként arctisztítás után, elegendő csupán két-három cseppet eloszlatni arcunkon.

A #42-es (balance) olajszérum pedig bio vadrózsa és bio homoktövishús olaj tartalmú antioxidáns, regeneráló szérum, amelyet akár pakolásként is lehet használni. Ilyenkor öt-hat cseppet szükséges felkenni az arcunkra, egy percig rajta hagyni, majd melegvizes törölközővel lemosni. Azonnal puhává, hidratálttá varázsolja az arcbőrt.

Itt az idő, hogy Te is megtapasztald az arcszérumok hatását! Nézz körül a Drop Organics webshopjában, és válaszd ki a bőrtípusodnak megfelelő arcolajat!

Friss hírekért, újdonságokért kövesd a Drop Organics Facebook oldalát ITT!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *