LOADING

Type to search

Családozom Főoldal Inspiráció

Mit súgnak a csillagok a babádról, avagy *Nagy Bébi és Gyerek Horoszkóp* neked!

Share

Egy kicsit most komolytalanok leszünk, hiszen ki ne nevetné el magát egy zokniban csoszogó hatalmas szemű babán? Azonban érdemes megfontolni a jellemzéseket, mert az egyezés egyáltalán nem a véletlen műve!

A KOS GYERMEK

Mivel rengeteg energiája van, igazi örökmozgó elképzelhető, hogy jóval a többiek előtt kezd el kúszni és mászni, járni és futni. Emiatt nagyon oda kell rá figyelni, gyakran szalad fejjel a falnak. Vakmerő és mozgékony, ne lepődj meg, ha egymásra rakja a macikat a járókában és már kint is van!

Gyenge pontja a fegyelem, sok türelem kell hozzá, hiszen nem szereti és nem is ismeri el a határokat! Dicsérettel sok mindent elérhetünk nála, szüksége is van a támogatásra, mert már a bölcsiben, az oviban vezető egyéniség! A kudarcot nem szereti, ha nem megy az építés inkább abbahagyja. Kíváncsisága veszélybe sodorhatja, anya és apa garantáltan nem fog unatkozni mellette!

A BIKA GYERMEK

Ő az, aki már újszülöttként is az élvezeteknek hódol: imád aludni, enni anyával aludni, apával játszani, pancsolni. Figyelj oda, hogy mennyit eszik, mert nagyon torkos, ügyelni kell a súlyára és arra, hogy eleget mozogjon!Sokat kell puszilgatni, cirógatni, ha nem kap elég törődést sírdogál.

Könnyen irányítható, mivel szüleivel erős, stabil a kapcsolata, erre hosszú távon is építhetünk. Korán megtanul főzni, szobáját rendben tartja, de szeret bekuckózni a szülei mellé is. Könnyen barátkozik, de ha nincsenek előtte kitűzött célok el is kallódhat. Mivel fontos neki a társaság figyelj oda, hogy kikkel tölti az idejét! Fogékony a művészetekre, ha szeret olvasni, még a tanulásra is rábírható! Mivel nagyon szereti a biztonságot, elképzelhető, hogy később áll talpra, mint a többiek. Túlzottan ragaszkodó és féltékeny is lehet.

AZ IKREK GYERMEK

Ő az, aki nagy valószínűséggel sokáig nem fogja átaludni az éjszakát, igazi izgő-mozgó! Nagyon hamar megtanul kommunikálni, szavakat formálni, mert elméje igen élénk. Ezzel párhuzamosan a „rosszaság szint”- je is magasan van, de csak azért, mert nagyon okos, nagyon csalafinta! Sok türelem, és pici szigor is szükségeltetik, különben a fejünkre nő. Mivel gyorsan tanul, sok gond nincs vele az iskolában, már egész pici korában jó humorára lehetünk figyelmesek, egy igazi kis bohóc a többi gyerek közt!

Szülőként nagyon fontos, hogy élese elméjét ne fordítsa ellenünk, könnyen megeshet, hogy kimagyarázza magát minden galibából! Ugyanakkor a kitartás nem jellemző rá, ezt tanulnia kell. Ha egyszer megérti, hogy a tanulással sokra viheti még fontos ember is lehet belőle.

RÁK GYERMEK

Ő az a baba aki csupa báj és kedvesség – képtelenség nem rajongani érte! Nagyon ragaszkodó és érzékeny. Fontos, hogy nagyokat aludjon, így nyugodt tud maradni. Mivel nagyon érzékeny, könnyen hisztis is lehet, ilyenkor legyünk vele határozottak! Nagyon élénk a fantáziája, szereti a könyveket, a rajzfilmeket, és néha azon kapjuk, hogy csöndben álmodozik, nézelődik. Ez sokáig így marad – ő lesz az igazi romantikus kamasz! Ha az iskolában is álmodozó beszéljünk a fejével, mivel igen eszes, lehet hatni rá.

Nagyon gyorsan el kezd érdeklődni a színház és a filmek iránt, nem kizárt, hogy ebben a körben talál majd hivatására. Ne faggassuk, úgyis elmeséli majd, hogy milyen nagyratörő tervei vannak! Gyenge pontja, hogy érzékenysége érzelgősségbe csaphat át.

AZ OROSZLÁN GYERMEK

Ha oroszlán jegyű gyermek születik arról még a másik városban is tudnak. A kis trónörökös ugyanis heves vérmérsékletű. Nem könnyű vele amikor már azért is hisztizik, ha anya és apa nem áll rendelkezésre. Amikor már talpon van könnyebb a helyzet, mert ha elfárad egyszerűen elalszik ott ahol van. A szülők pedig lábujjhegyen járkálhatnak körülötte. Később rájön majd, hogy egyedül is szeret lenni, akkor már lesz egy kis szusszanása anyának és apának. Amikor megtanul beszélni könnyedén kommunikál bárkivel, kedves és mosolygós gyerek, aki tele van kérdésekkel.

Ha sikerélményeit dicsérettel tápláljuk bármire képes lehet, de sajnos ha már idősebb lesz gyenge pontja a hízelgés. (Ezzel egyébként pici korától manipulálható.) Érdeklik a modern dolgok, az építészet, a reklám, a divat. Bizonyára erős kezű vezető válik belőle igen hamar.

A SZŰZ GYERMEK

A szűz babával nagyon könnyű dolga van a szülőknek, ha kezdetektől rendszerre szoktatják. Ugyanakkor eszik és ugyanakkor alszik. Viszont nagyon érzékeny, kezdetben sokszor felriad éjszaka, de ha a szülei nyugtató karjaikba veszik, könnyedén elszenderedik ismét. Ő az aki rendet tart maga körül, már egészen kicsi korától igényli, hogy tisztaság vegye körül. Nem kell aggódnunk a szobája miatt, katonás rendben fogja tartani. Vonatkozik ez a leckéjére és a ruháira is.

Szereti ha békén hagyják, ha egyedül akar játszani hagyjuk, ha társaságra vágyik jelezni fogja. Idővel nehezebb lesz vele, mert kamaszként lázadozni fog, de azt is vasalt ruhában teszi majd, és inkább az érzékenysége készteti majd efféle belső forradalmár mozgalmakra. Mivel pontos és gyakorlatias már korán kész terve lesz az életre, elképzelhető, hogy orvos, vagy könyvelő válik belőle. De biztos, hogy az íróasztalán akkor is makulátlan rend lesz!

A MÉRLEG GYERMEK

Már csecsemőként is megfigyelhetjük, hogy csupa báj és kellem ez a pici, az idegenekre is előkelően mosolyog, imádja a zenét és a színes fényeket. Ez a finomság később is jellemző lesz rá, imádja, ha vele foglalkoznak, csak a zajoktól fél: gondoskodjunk róla, hogy mindig nyugalom vegye körül. Később kicsit félénkké és határozatlanná válhat, de a biztos szülői háttér és a sok dicséret igazi kitartó gyereket nevelhet belőle!

Ne piszkáljuk határozatlansága miatt, ő ilyen, mindent sokszor megfontol, nem szabad emiatt sürgetni. Ha eldönti mit szeretne már ragaszkodni fog hozzá. A mérleg gyerek ugyanis habozó, de makacs is. Érdeklődési köre csapongó, elképzelhető, hogy a művészetekben, a kreatív munkában tud majd kiteljesedni.

A SKORPIÓ GYERMEK

Eleven, kíváncsi, érdeklődő. Ő az aki mindent szétszed, széttép majd alaposan szemügyre vesz. Nem tűri a túlzott szigorúságot, az engedékenységet pedig kihasználja. Nem könnyű kitalálni mi jár a fejében, de ha bizalommal vagyunk felé akkor kezelhetővé válik. Korán elkezdik érdekelni a mese figurák, a távoli világok birodalma. Ez a vonzódás egész életében elkíséri, a skorpió gyerek az, akit lekötnek a fantasy regények. Barátait egy életre választja, de könnyű megbántani is, bár nem mutatja nagyon érzékeny. Egészen apró korától nagy a mozgásigénye, le is kell kötni az energiáit, hogy ne törje rosszaságon a buksiját. Figyelme könnyen elkalandozik, ezt kordában kell tartani, és akkor az iskolában is jól fog teljesíteni.

Viszonylag gyenge pontja, hogy azt hiszi, neki nem kell erőfeszítést tennie semmiért. Ha megtanítjuk neki, hogy a világban rendszer van hamar meg fogja érteni. Könnyen elképzelhető, hogy a jogi pályát választja, mert elemző és intuitív alkat. A „megmondtam előre” kezdetű mondatoktól a falra mászik.

A NYILAS GYERMEK

Sok gond nincs vele amíg baba, mert szereti a társaságot, előfordul, hogy a legnagyobb összejövetel közben is mosolyogva pihen édesanyja nyakában. Hamar megtanul beszélni, és utána el sem hallgat. Ő az akinek mindig van egy kérdése, ez a szüleitől nagy türelmet kíván. Szokjanak hozzá, ez mindig így marad. Általában a saját feje után megy, előbb tanul meg hátrafelé kúszni, mint előre mászni. Már gyerekként nagyratörő tervei vannak, ezeket támogassuk, mert a nyilas hajlamos alacsony önbecsülésre. Fontos, hogy a szülei mindig biztosítsák feltétlen szeretetükről és támogatásukról, még akkor is, ha tervei teljesen irreálisak. (A társadalom úgyis letöri majd ezeket…)

Hamar rájön arra, hogy a kényelmes élethez hozzátartozik a jó állás és a jó kereset, ezért hajlandó keményen is megdolgozni. Hátránya, hogy ugyanakkor a szabadság is vonzza. Ha e kettőt össze tudja egyeztetni boldog élete lesz! Ugyanakkor a függetlenség iránti olthatatlan vágya olykor az önzést súrolja.

A BAK GYERMEK

Néha elnézzük a bak csecsemőt és nem értjük mi tanítani valónk van még neki? Ő az aki csendben szemlélődve figyeli a világot, időnként talán még azt is érezzük, hogy neki van a legtöbb esze a családban. Ő az, akihez nekünk kell alkalmazkodni, ha nagy körülötte a zsivaj őrült hisztit rendez. Saját ritmusa, rendszere van már egészen pici korától. Komoly és higgadt, a nagy társaság nem az ő világa. Fontos, hogy elérjük nála, hogy játsszon a többi gyerekkel is, mert ez a későbbi szocializációjára hatással lehet!

Ahogy múlik az idő, főleg kamasz korban, egyre inkább kirekeszti a szüleit a világából, saját maga éli és dolgozza föl élményeit. Kevés barátja van, azokhoz azonban foggal körömmel ragaszkodik. Jól megállja a helyét kutatóként, pénzügyekkel foglalkozó emberként.

A VÍZÖNTŐ GYERMEK

Ő az aki már hajnalban ébren van, és azonnal a családot követeli. Nem szeret és nem is tud egyedül lenni, ne erőltessük rá! A kedvességre kedvességgel reagál, könnyebben elfogadja a tiltást, ha „becsomagolva” érkezik. Ha járni tanul hamar elengedi a szülei kezét, egészen pici korától önállóságra törekszik. Beszéde hamar vitába csap át, ellenkezik a legtöbb dologgal, sok türelmet fog majd igényelni, mire mindent elmagyarázunk neki. Hallgassuk végig, egészen pici korától kezeljük önálló egyéniségként – hiszen az is!

Általában jó tanuló, szeret iskolába járni, különösen az irodalom érdekli, de hamar felfedezi magának a számítógépek, az informatika világát is. Ha elszakadna a realitástól el kell neki magyaráznunk, hogy a világi dolgok is fontosak, nem csak az eszmék. Tehetséges újságíró válhat belőle!

A HALAK GYERMEK

Nagyon érzékeny kisbaba – kívül és belül is. Nem ritka, hogy a halak babák korán összeszednek ekcémát, szájpenészt. Nem kell aggódni miatta, elmúlik majd, ahogy erősödik az immunrendszere. A csendes érzékenysége viszont maradni fog, nincs ezzel sem baj, biztosítsunk számára nyugalmat, hiszen nagyon szeret aludni! És persze fürdeni is! Ha tudjuk, vigyük sokat természetes víz közelébe, egészen kivirul majd! Mivel fél a magánytól ne hagyjuk egyedül mert korán szorongóvá válhat. Fontos a sok dicséret is, hiszen önbizalomból nem sokat hoz magával, ezt nekünk, a környezetének kell felépítenünk. Könnyen megért bármit, mert nagyon okos! Magyarázzuk el neki, hogy miért kell elmennünk, sokkal nyugodtabb lesz tőle.

A tanulás könnyen menne neki, ha érdekelnék a napi dolgok. Ezeken sokszor felül emelkedik, és inkább álmodozással, alvással tölti az időt. Ezt nem kell mindig hagynunk, értessük meg vele, hogy ideje van a tanulásnak is. Könnyen előfordulhat, hogy sikeres humanitárius vezető válik belőle.

 

 

Olvasd el ezt is:

Úgy tűnik, Hollywoodban megcsinálták az első *őszinte* filmet az anyaságról…

Ennyire őszinte és vicces rajzokon még sosem láttuk az anyaságot

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *