LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

5 dolog, amit jó lett volna, ha *21 évesen* tudok

Share

Persze az utazás legalább olyan fontos, mint az, hogy hová megyünk… de ezeket a dolgokat valaki megsúghatta volna …

Szerencsére mindig van mit tanulni, és mindig van kitől, ha alaposan körülnézel. Ezt a listát szabadon bővíthetjük, és bővítjük is minden nap, mert a tanulás soha nem ér véget!

Senki nem kezdi nagyban.

Bár tudtam volna, hogy egy diploma nem garantálja az instant sikert. És hogy attól, hogy jól teljesítesz az iskolában, nem biztos, hogy az életben is olyan jól fogsz. Szinte mindegyikünk a nulláról indul, miután kikerül az iskolapadból. A diplomáink semmit nem érnek az élethez és a szakmai tapasztalathoz képest. Meg kell másznunk a szamárlétrát.

Az alázatosság sok csalódástól megmenthet.

Feltételezni, hogy senkit nem érdekelnek az érzéseid sok csalódást megspórolhat neked. Mert az igazság az, hogy valószínűleg nem vagy olyan különleges, mint gondolod. Figyelmet követelni, vagy mindent megtenni, hogy rád figyeljenek nem jó ötlet, mert úgy tűnhet, mintha pszichopata lennél. Rengeteg emberrel találkoztam, aki úgy viselkedett, mintha különleges bánásmódot érdemelne. Szerintem mielőtt különleges figyelmet követelünk, fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy milyen alapon is tesszük. Ha nem találunk hiteles választ, jobb alázatosnak maradni.

Nem kell reagálnod mindenre, ami körülötted történik.

A letiltás és a némítás a közösségi média körein kívül, a való életben is érvényes dolgok. Nem kell az idődet olyan emberekre vesztegetned, akik kétségbeesetten próbálnak érzelmeket kicsikarni belőled. Senki nem tartozik neked semmivel, mint ahogy te sem tartozol másoknak. Csak menj tovább, oda se bagózz. Azok az emberek, akik folyamatosan stresszelnek, valószínűleg pár éven belül sehol nem lesznek az életedben. Úgyhogy semmi baj nincs azzal, ha nem tudod magad rávenni, hogy beszélgess valaki olyannal, akivel nem akarsz. Szabadon dönthetsz, sose felejtsd el.

A kevesebb több.

Tudom, uncsi, de igaz. Kutatások kimutatták, hogy a kupi szorongást okozhat. Talán túl sok mindenbe kapaszkodsz csak azért, mert szép emlékek fűznek hozzá. Vagy simán csak szereted a kézzel fogható dolgokat. Mindenesetre egyet érthetünk, hogy a legtöbb dolgot egy idő után egyáltalán nem fogod használni. Ne félj tőle, hogy zsugorinak gondolnak, csak mert csak azt veszed meg, amire valóban szükséged van.

Az örökség többet ér a pénznél.

Tudod, mit mondanak, a pénzedet nem viheted magaddal a sírba. Persze, lehetnek millióid, de ha nem hagysz hátra valami nagyszerűt és értékeset, amiről emlékezhetnek rád, akkor mi értelme az egésznek? Biztos, hogy valami nagyobb ügy érdekében jöttünk világra. Mindannyian egy életet kapunk, hogy nyomot hagyjunk – legyen az nagy, vagy kicsi. Ha csak a pénz miatt dolgozol keményen, akkor valószínűleg félrevezető életet élsz. Azért dolgozz, mert változtatni akarsz a világon. Azért dolgozz, hogy hátra hagyhass valamit a jövő generációi számára.

Azért dolgozz, hogy jobb ember legyél minden nap…

 

Motivációra van szükséged? Íme 7 kislány, akik megváltoztatták a világot…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *