LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Hét dolog, amit tegyél meg ha *éppen* feladnád az álmaidat!

Share

Nem azt mondjuk, hogy ettől minden megváltozik, de néhány dologban motiválni fog, és még az is lehet, hogy nem adod fel…

Senki nem mondta, hogy könnyű eljutni oda, ahová vágyunk. Sőt. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal kevesebb embernek sikerül, mint ahányan elindulnak az úton az álmaik felé.

Pedig mindenkinek vannak álmai.

Ha pedig ezeket feladjuk, akkor … szóval nem lesz jobb. Sőt, ha feladod sokkal több dolgot veszítesz, mit gondolod.

Az instant-siker egy mítosz. Nem létezik. A sikeres emberek milliószor elbuktak, de mindig a kemény munkát választották ahelyett, hogy feladják azt, amiben hittek.

Tudtad például, hogy Walt Disney-t páros lábbal rúgta ki egy újság szerkesztője, mert szerinte nincs képzelőereje?

Vagy Stephen King első írásait senki nem akarta megjelentetni még ingyen sem?

És hol lennénk ma nélkülük?

Tegyél meg a jövődnek egy szívességet, és ne állj félre. Íme hét dolog, amit megtehetsz, ha éppen fel akarod adni:

Emlékezz, hogy miért kezded el, és mennyire akartad!

Biztos volt egy pillanat, amikor kitaláltad a projektet, a célt, a hivatást stb. Az a bizonyos pillanat különleges volt. Csukd be a szemed és idézd fel ezt a bizonyos pillanatot. Tele van örömmel és izgalommal igaz? A kezdet általában nem nehéz, keresztül vinni, amit akarunk, az már sokkal nehezebb.

Ha visszatérsz a kezdetekhez újra megtalálhatod a fókuszt.

Ne add fel!

Vizsgáld meg az OKOT, hogy miért akarod feladni!

Ebben a pillanatban lehet, hogy túl sok dolog kavarog a fejedben. Lépj hátra két lépést, és vizsgáld meg hogy miért akarsz kiszállni. Fáradt vagy? Rossz visszajelzéseket kaptál? Belefásultál a munkába és nem figyeltél oda magadra? Támogatásra lenne szükséged? Nincs hozzá meg a képességed? Olyan nehézségek léptek fel, amelyekkel nem számoltál? Lehet, hogy csak időre van szükséged, hogy folytasd?

Sok oka lehet, amelyeket tisztázni kell.

Ne add fel!

Képzeld el, hogy pontosan mi a célod!

Magyarán: vizualizálj. Akár hiszed, akár nem ez segíteni fog! Egy pontos kép, ahol ott vagy te, és az eredmény, amit elérsz. Boltot nyitnál, nyelvvizsgára készülsz, utazni szeretnél? Képzeld el, hogy sikerült. Emlékezz erre a képre.

Ne add fel!

Készíts tervet!

Mielőtt eldöntenéd, hogy végképp befejezed nem árt még egy tervet készíteni.

Ennek sok módja van: lista, táblázat, napló, bármi, amihez le kell ülnöd és rendszerezned kell a teendőket. Nem biztos, hogy mindegyiket meg fogod valósítani, de könnyen lehet, hogy az írás friss gondolatokat és inspirációt hoz majd.

Ne add fel!

Keress támogatókat!

Ne bújj el, és ne rejtsd el a frusztrációdat. Most jött el ugyanis az ideje, hogy a barátaid támogassanak. Amikor az ember maga alatt van, és nincs önbizalma a folytatáshoz, akkor nagyon jól jöhet egy őszinte barát, aki az elejétől fogva támogatott.

Beszélj a családoddal, keress olyan online fórumot, ahol hasonló “vállalkozó szellemek” vannak és bátran mondd el: elakadtál. Az érdekes az, hogy néha a támogatás olyanoktól jön, akiket személyesen nem is ismerünk.

Ne add fel!

Legyél hálás a jó dolgokért!

Tudom, hogy most épp fel akarod adni és tele van a padlásod az egésszel, és azt is tudom, hogy mindenki ezt mondja, de legyél hálás. Mindig.

Már eddig is nagyon messzire jutottál onnan, ahonnan elkezdted. Sokat tanultál, tapasztaltál, sok embert megismertél, és rengeteget tanultál önmagadról.

Hunyd le a szemed és mondd el magadnak, hogy milyen sokat dolgoztál, és milyen sokat tapasztaltál. Ha kell írj ismét egy listát, hogy lásd milyen messzire jutottál. Ha bármikor bátorításra van szükséged vedd elő.

Ne add fel!

Ünnepeld meg a sikereidet, bármilyen kicsik is legyenek!

Megérdemled, hogy bátorítsd saját magad. Ha megteszel valamit, amire büszke vagy (néha az is számít, ha felhívunk valakit, megírunk egy fontos levelet, vagy nem költjük ez a pénzünket!) állj meg egy pillanatra, vegyél nagy levegőt és mondd ki hangosan: Ez szép volt!

Ne felejtsd el megünnepelni az apró sikereket, hiszen ezek vezetnek el a nagyobbakhoz.

NE ADD FEL!

 

Olvasd el ezt is:

Állj *szuperhős* pózba, és sikerülni fog!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *