LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 dolog, ami miatt *MI NŐK* soha többé nem kérünk bocsánatot!

Share

Azért mert nő vagy, még lehet férfias hobbid, öltözködhetsz másként mint a többi nő, vagy éppen mondhatsz nemet olyan dolgokra, amikhez kedved sincs. Sőt! Azért mert nő vagy, nem kell bocsánatot kérni mindenért, ami nem passzol hozzád, vagy a konvenciókhoz. 

“Nem úgy viselkedsz, mint egy lány!” – Ismerős mondat? Ha sokszor sütötték már el ezt valamikor, akkor a következő cikk neked szól. Mert attól, hogy lány illetve nő vagy nem kell mindent magadra venni. Sőt! Igen is vannak olyan dolgok, amiket ha megcsinálsz / vagy éppen nem, nem leszel kevesebb. Sőt! Nem kell mindenért bocsánatot kérni! Te se tedd!

1.  A “Nem” neked is jár

A nők gyakran bűntudatot éreznek, ha gyakran mondják valamire a “nem” kifejezést. Sokan sokszor inkább igent mondanak, csak hogy ne kelljen konfliktusba kerülni a másik féllel. Meglepő lehet, de attól, hogy valamire nemet mondasz, még nem kell bocsánatot kérned. Ha nem tudsz egy barátodnak jó szívvel segíteni, vagy egy olyan sráccal elmenni randizni, akivel nem szeretnél, akkor az egyenes út a nem válasz adása. Nem számít, hogy milyen kicsi dolog miatt mondasz nemet, ne hagyd, hogy más eltántorítson ettől. Ne hagyd, hogy nyomást gyakoroljon rád a másik fél, a nem az nem! Tanulj meg nemet mondani, mert a te érdeked is!

2. A “fiús és a lányok dolgok” kedvelése

“Drágám ideje neked találni egy megfelelő hobbit, hiszen te nő vagy, nem kéne ezt csinálnod!” – Ha hallottad már ezt a kifejezést, akkor ismerős lesz a következő szituáció. Miért ne lehetnél profi autószerelő, vagy éppen miért ne imádhatnád a kerékpárokat, vagy a súlyemelést attól, hogy nő vagy? Ne feledd, hogy az életed a tiéd, és te döntöd el benne, hogy mit csinálsz, és ha ez egy fiús hobbival való foglalkozás, akkor az. A 21. században élünk, szeretheted a az autókat a kötés és a horgolás helyett. Miért is ne?

3. Sminkelni kötelező? Dehogy!

Biztos, hogy már hallottad sok helyen, hogy egy nő attól nő, hogy van rajta smink. Legalább valamennyi. De miért is kellene ezt a nőiességgel azonosítani? Egy nő akkor is lehet szép és nőies, ha nem visel rúzst, alapozót, szempilla spirált stb..stb… Ha nem szereted a sminket, akkor egyszerűen ne viseld. A bőrünk egyébként is meghálálja, ha nincs örökkön-örökké smink alatt. Légy büszke a sminktelen arcodra, de azért gondolj arra, hogy sminkkel mennyire megváltoztathatod, ha ahhoz van kedved. Ha meg nincs, akkor sincs baj.

4. Az hogy éppen mit választasz az étteremben

Az élet kemény, főleg ha a barátainkkal, vagy a családtagjainkkal megyünk el egy étterembe. “Miért nem eszel húst?” “Miért nem iszol valamit? Csak egy pohárkával igyál!” “Miért nem salátát kértél a hatalmas burger helyett?” – Ugye hogy mindegyik elhangzott már így vagy úgy valakivel kapcsolatban. Attól, hogy valaki bűntudatot akarja kelteni a választásod miatt, nem kell, hogy rosszul érezd magad, bocsánatot kérni meg végképp nem szabad. Ha szereted a halat, akkor egyél halat, ha vega vagy, akkor állj ki a hitvallásod mellett. Kinek mi köze hozzá, hogy ki mit eszik? Na ugye!

5. Amitől te jól érzed magad

Mikor táncoltál utoljára az utcán, vagy énekeltél hangosan egy dalra miközben mentél haza? Benned is biztos felmerül a kérdés “de hát mit gondolnak rólam mások?” Hé, most komolyan érdekel az bárkit is, hogy mit gondolnak azok, akik nem ismernek? Aki éppen lát valamelyik fenti tevékenység közben maximum jót fog mosolyogni, és ő is boldog lesz, mert látja, hogy megéled a tiszta örömöt. Miért kéne erről lemondani és szégyellni?

6. Légy egy kicsit önző!

Az önzés nem rossz dolog, főleg ha kis lépésekben teszed. Légy magaddal szemben önző, és ne hagyd hogy befolyásoljanak ebben. Ha pihenni szeretnél egy hosszú munkanap után, akkor maradj otthon aludj, és mondd le a találkozót. Ne érezd rosszul magad attól, hogy te most sorozatokat nézel, ahelyett, hogy valami programon lennél. Ne kérj bocsánatot azért, mert lecsaptál az utolsó sütire a boltban, mert ez jár neked. Ez a te örömöd, ahogy minden más is, amit választasz. Ez nem önzőség!

7. Az érzelmeidért sose kérj bocsánatot

Az embereknek sokféle érzelmeik vannak: néha sírunk, néha idegeskedünk, néha nevetünk, néha pedig majd meg őrülünk. Lehet hogy te is vágysz arra, hogy rámosolyogj a főnöködre, de még sosem merted megtenni…. Vagy arra vágysz, hogy megöleld a barátodat, mert tudod, hogy maga alatt van. Miért ne tehetnéd meg ezeket, anélkül, hogy elnézést kéne kérned. Ha az esik jól, hogy sírj egy kiadósat, akkor add ki magadból és ne kérj elnézést miatta.

8. Mert segítséget kérni!

Majdnem minden nő legalább egyszer került már olyan helyzetbe, ahol szüksége lett volna segítségre, de szégyellte magát, és nem kért. Legyen ez egy nehéz csomag felvitele a lakásba, vagy éppen a függöny felrakása létrával, sokan nem mernek segítséget kérni. A segítség kérése azonban teljesen normális dolog, mert a legtöbb ember örömmel segít, hiszen szereti magát hasznosnak érezni. Ahelyett, hogy elnézést kérnél, miután valaki segít, inkább köszönd meg, ezt sokkal jobban fogják értékelni.

9. A különböző vélemények sokszínűsége

Szerencsére egy olyan országban élünk, ahol (még) szólásszabadság van, és senki sem tiltja, hogy a véleményünket kifejezzük. Az embereknek ez vagy tetszik, vagy nem, de a véleményünket nem kell elrejteni. Ha egy barátod megkérdezi, hogy szereted-e ezt a könyvet, vagy azt a sorozatot, akkor valld be, ha nem rajongsz érte. Csak válaszolj úgy, hogy benne legyen, hogy nem szereted valamiért ezt a stílust, de ne kérj bocsánatot, mert más a véleményed, mint neki. Egyetlen ok, amiért bocsánatot kell kérned az az, amikor durva módon leszólsz valamit, és a másikról kiderül, hogy ő a rajongója. Ne sérts meg mást, mert neked valami nem tetszik, légy tapintatos, de azért őszinte.

10. Amit viselsz

Mindig lesz valaki, aki nem lesz elégedett a stílusoddal! De ne hagyd, hogy az ízlésed befolyásolja a kényelmedet. Ha te kantáros nadrágban érzed jól magad, akkor hordd azt, nem számít, hogy ez a ’90-es években volt nagy divat. Nem számít az sem, ha imádod a hercegnős stílust, de az sem para, ha hippiként öltözködsz. Szerencsére a divat elég széleskörű, hogy kifejezd önmagad, ezért pedig sose kérj bocsánatot. A stílus te magad vagy, miért kérnél bocsánatot magad miatt?

forrás

Te melyik miatt kértél már bocsánatot? Van még valami ami eszedbe jut? 

Ezt is érdemes elolvasni!

Nem kérek bocsánatot azért, mert érzékeny vagyok

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *