LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Az érzelmi manipuláció öt típusa, aminek lehet, hogy te is áldozata vagy…

Share

Akinek problémája van a bizalommal előszeretettel manipulál másokat, hogy megszerezze, amit akar. Ezeket sajnos nem minden esetben vesszük észre.

Van azonban öt olyan típus, ami kis figyelemmel kiszűrhető. Mutatjuk:

1. Az érzékeny pontra hat

Lehet, hogy a munkádban kőkemény, és határozott vagy, de otthon, a négy fal között te vagy a legérzékenyebb ember a világon. Borzasztóan nagy a szeretet igényed, vágysz minden jó szóra és elismerésre. A Manipulátor tudja ezt. És el is halmoz ezekkel. Minden alkalommal, amikor valamit akar körbeudvarol. Máskor viszont hideg, mint a jég.

2. Eljátssza, hogy sajnálja

Megbánt, aztán térdre rogy. Ígéri, hogy többet nem fordul elő… Dehogynem! Mindenki hibázhat, de maximum kétszer. Ha újra meg újra előfordul, akkor érdemes a szavak mögé nézni, és az illetőt szembesíteni a tettével.

3. Tudja, hogy működik a vonzereje

Ez természetesen nem csak a “szép” emberekre igaz. Mindenki szereti a jó társaságot, a vicces, kedves, szellemes embereket, akik hasonlóan vélekednek az élet dolgairól, mint mi. A Manipulátor úgy változtatja a véleményét, ahogy más az alsóneműjét. Épp mindig annak imponál, akinek imponálni akar.

4. Azt érezteti veled, hogy összeroppan, ha elhagyod

Elhagyni sem könnyű. Minden egyes alkalommal, amikor elhatározod, hogy továbblépsz, összeomlik. A teher, hogy a boldogsága tőled függ a te válladon nyugszik, és arra apellál, hogy ilyen felelősséget nem vállalsz el.

5. Úgy kezel, mintha “nem lennél normális”

Folyamatosan megkérdőjelezi azt amit mondasz, vagy, amit tapasztalsz. Semmiben nem bízik, amit mondasz. Ez egészen apró dolgoktól (Esik az eső? Tényleg? Én is megnézem!) egészen súlyos dolgokig terjedhet, például nem hiszi el, hogy fáj valamid, vagy kellemetlenül érzed magad amiatt, ahogy viselkedik. Ha sokszor hallod tőle, hogy “Bolond vagy!” vagy “Nem vagy normális!” akkor ideje tovább lépni, mielőtt komolyan sérülnél.

 

Olvasd el ezt is:

Nárcisztikus ember? Mondjuk mit és mit NE csinálj, ha a közeledben van…

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *