LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

Az idei foci világbajnokság legmeghatóbb pillanatai, amiket nem felejtünk

Share

Bár az Oroszországban rendezett 2018-as futball világbajnokság már véget ért, még mindig érkeznek olyan történetek, és fotók amiktől megdobban a szívünk. 

Nagyon izgalmas sikeredett idén a foci világbajnokság, még női szemmel nézve is. Rengeteg csapat képviseltette magát, izgulhattunk a horvátokért és a franciákért a döntőben, de ezenkívül természetesen nem csak magáról a játékról szólt az egész. Emberi történetek, megható sorsfordító események és sok vicces jelenet is történet az idei VB-n. Lássuk a legjobbakat!

A legemberibb szurkolók

forrás: © toshaleb / Livejournal

Saranszk városába rengetegen özönlöttek, hogy végignézzék a meccseket. Köztük volt egy fiatal kolumbiai pár is, akikről kiderült, hogy a kolumbiai Floridablanca város polgármestere és felesége. A város vezetője és neje egy kis hotelben szállt meg és itt szurkolt együtt az oroszokkal a kolumbiai csapatnak.

A legszerencsésebb

Lionel Messi az Argentína-Nigéria meccs után megmutatta az egyik az riporternek, hogy az ő édesanyja által készített szalaggal focizta végig a meccset és még győztes gólt is szerzett. A riporter alig hitte el, hogy valóra vált az egyik álma.

A legtisztelettudóbbak

A japán nemzeti fociválogatott megtiszította és rendbe rakta az öltözőjét miután elvesztette Belgium ellen a mérkőzést és kiesett a VB-ről. A csapat így köszönte meg Belgiumnak a játékot. Szpaszíva!

A legkörnyezettudatosabbak

A japánok inspirálták az orosz szurkolókat is, akik a nagyobb meccsek után még maradtak a stadionnál és összeszedték a szétdobált üvegeket, poharakat és szemetet, így segítve a szervezőket, hogy minél előbb rend és tisztaság legyen a környéken.

A legnagyobb köszönet

Horvát szurkolók egy hatalmas molinóval köszönték meg Oroszországnak, hogy csapatuk a döntőbe jutott.

Елена Солодюк (@elena.isolo) által megosztott bejegyzés,

A legmeghatóbb

“7 évvel ezelőtt amikor a fiunk életéért imádkoztunk elhatároztuk, hogy ha felgyógyul, akkor elvisszük a foci világbajnokságra.” A kisfiú meggyógyult és ott izgult a lelálón az orosz csapatnak.

A legkitartóbb szurkoló

Tom 5 éves, agydaganattal küzd. A hat hetes sugárterápia első kezelése után a bátyja azzal lepte meg a kisfiút, hogy a kedvenc csapatainak zászlóját erősítette a gépekre és még saját kupát is adott öccsének.

A leghálásabbak

fotó: © GlebObodovsky / Pikabu

Két szomorú pár sétált a stadion előtt, de nem tudott bejutni, mert már elfogytak a jegyek. Hirtelen két brazil szurkoló lépett oda hozzájuk és felajánlották barátaik jegyeit, mert ők nem tudtak eljönni Oroszországba.

A legszívhezszólóbb

A horvátok kapusa minden meccsen egy olyan pólót viselt, ami elhunyt barátjának állított emléket, akit sosem felejt el.

Danijel Subasic (@danijel.subasic) által megosztott bejegyzés,

A legelképesztőbb

Ez a futball rajongó Argentínából érkezett Oroszországba kerékpárral. Az út 5 évig tartott és 37 országon át vezetett. De odaért, és részt vett a meccseken. Nem semmi teljesítmény!

Maty Amaya (@maty.amaya.por.el.mundo) által megosztott bejegyzés,

A legszerencsésebb

Június 23-án Németország és Svédország játszott Szocsiban. Mialatt Dima Tarantsev a meccsre tartott rosszul lett. Szerencsére ott volt Kevin Mayer, a német orvos, aki gyorsan szívmasszázst adott Dimának, megmentve ezzel az életét.

A legszerelmesebbek

fotó: © xTarantula / Reddit

 

Ki mondta, hogy a futball nem hozza össze az országokat? Nézz csak rá erre a kedves képre!
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *