LOADING

Type to search

Ajánlom

Még messze a nyár vége: újabb szuper könyveket hoztunk, amikkel könnyebb túlélni a kánikulát

Share

Mikor van az embernek ideje a legtöbbet olvasni? Hát nyáron! Segítünk, hogy a legjobb könyveket vidd magaddal a strandra, a nyaralásra, vagy csak egy árnyékos fa alá, ahol kibírhatod a tikkasztó hőséget. 

Volt már egy könyvajánlóm a nyár elején, de a jó könyvekből sosem elég. Következzen egy újabb kupac regény, amiben a kortárs szerzőktől elkezdve a vérfagyasztó krimiken át a romantikus regényekig mindenféle műfajban találhatod meg az új kedvenceidet. Nálunk ezek a nyár könyvei most!

Kavagucsi Tosikadzu – Mielőtt ​a kávé kihűl (Bluemoon könyvek)

Olvastál már kortárs regényt japán írótól? Az 1971-es születésű Tosikadzu Kavagucsi egy nagyon különleges könyvet írt, amiben helyet kap egy kávézó, és némi időutazás. A regény története szerint különös ​városi legenda terjed egy bizonyos Funiculi Funicula nevű kávézóról. Azt beszélik, ennek a kávézónak az egyik széke sokkal több, mint ülőalkalmatosság. Ha ráülsz, időutazásban lehet részed. Kívánságod szerint repíthet a jövőbe vagy a múltba, te döntöd el, melyik irányt választod, de van néhány szigorú szabály, amit be kell tartanod. Szívmelengető történet négy emberről, akik leültek arra a bizonyos székre.

Milly Johnson – Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban (Pioneer Books)

És ha már kávé, akkor maradjunk a másik koffeines italnál. Milly Johnsson története mindig olyan nőkről szólnak, akik ugyanolyanok, mint mi magunk. A történet főszereplője Connie, akit 24 év után elhagy a férje a fiatal titkárnőért, így a közös takarítócégük is veszélybe kerül. Ahhoz, hogy Connie megmentse az alkalmazottjait (és a saját életét) segítségre van szüksége. Életre hívja a Napraforgó Kávézóházban a takarítónőkből álló csapatát, akik nem csak azon dolgoznak majd hogy a foltok eltűnjenek, hanem azon is, hogy bosszút álljanak a csalfa férjen.

Dean Koontz – Sötét ​zóna (21. Század Kiadó)

Dean Koontz már rengeteg misztikus, horror műfajú regényt írt, ezeknek a száma közel van a százhoz, ám az író még mindig aktív, és azt mondják, hogy egyre jobb. Koontz 2017-ben új regényfolyamba kezdett, melynek főszereplője Jane Hawk, akivel idén nyáron végre a magyar rajongók is megismerkedhetnek. Jane Hawk az FBI ügynöke akkor kezd el nyomozni, amikor a boldognak tűnő férje egyszer csak minden előjel nélkül öngyilkos lesz. A nő érzi, hogy itt valami más van a háttérben, ráadásul több haláleset is történik ugyanakkor. Jane elkezd nyomozni, ám közben olyan hatalmas felfedezést tesz, ami miatt menekülnie kell…

Cara Hunter – Egy ​közeli ismerős (21. Század Kiadó)

„Cara Hunter máris úgy ír, mint egy profi. Imádnivaló tempó, egyre csak emelkedő feszültség”– mondják a brit írónőről, aki már befutott az Egyesült Királyságban. A krimiben egy családot ismerhetünk meg, akik vacsorához készülnek, ám a nyolcéves lányuk, Daisy Mason nem kerül elő. A csendes kertvárosban olyan, mintha senki sem tudna semmit, és senki sem látott semmit. Tehát aki elrabolta Daisy-t ismerte a családot, és a magát a kislányt is. De akkor ki nem mondott igazat és miért? Adam Fawleyt állítják rá az ügyre, aki tudja, hogy a családban kell keresni a tettest…

Jill Mansell – Te ​az enyém, én a tied? (Lettero Kiadó)

Jill Mansell írónő regényei mindig szívmelengetőek, vidámak, de egyben tanulságosak is, hiszen mindig a legmélyebb emberi érzésekhez nyúl. Új regényének főszereplői két nő (Clemency, Belle)  és egy férfi (Ronan), és természetesen egy jó adag szerelmi bonyodalom, titkok és félreértékesek, némi rejtélyes kaland és összekuszált szívügyek. De hát a pasizás sosem egyszerű igaz? Ha szeretnél egy szerelmi történetet olvasni, akkor jó helyen keresgélsz!

Han Kang – Nemes teremtmények (Jelenkor Kiadó)

A könyv, ami odaszegez majd a napágyhoz…. 1980 májusában Dél-Koreában a diktatúra ellen tüntetnek a diákok. A hatalom válaszul bejelenti a szükségállapotot, kivezényli a hadsereget, és a katonák meggyilkolnak több száz fiatalt. A diákok, köztük tizennégy-tizenöt éves gimnazisták gyűjtik össze a harcokban elesett társaik holttestét, hogy azonosíthassák és eltemethessék őket. Ebből a tragédiából bomlik ki az áldozatok és a gyászoló túlélők története. Han Kang második magyarul megjelent könyvében megkísérli elmesélni a lehetetlent, és emléket állít az 1980-as  kvangdzsui mészárlásnak.

Julie Caplin – Egy ​csésze kávé Koppenhágában (Libri Kiadó)

Ha idén még nem jutottál el nyaralni, akkor utazz egy jó könyvélménnyel messzi tájakra. Most éppen Koppenhágába, ahol a hygge életérzéssel is megismerkedhetsz majd a lapokon keresztül. A könyv főszereplőjének ötletét saját pasija nyúlja le, ám Katenek nincs ideje ezzel foglalkozni, mert új megbízást kap. Egy kampányt kell megterveznie egy dán áruházhoz, amit Londonban akarnak megnyitni. Kate összetoboroz hat hisztis londoni újságírót, hogy megmutassa nekik milyen is a koppenhágai élet és a hygge, ám ez nem annyira egyszerű… Lefoglalni az újságírókat minőségi programmal, és lenyűgözni a gasztronómiával, a kultúrával nem éppen kis falat. De hát Kate nem adja fel, bármi is történjen. És nyilván történni is fog!

Kevin Kwan – Kőgazdag ​ázsiaiak (Kossuth Kiadó)

Milyen az élet Ázsia leggazdagabb férfijával? Ez az, amiről minden nő álmodik? Vagy csak Rachel, aki barátjával a nyarat Szingapúrban tölti, de nem is sejti, hogy a tanárként dolgozó Nicholas Young kőgazdag.  Nick otthona történetesen egy palota, és Rachel megismerkedik általa a legfurcsább, legőrültebb, és leggazdagabb emberekkel, akiket valaha látott. A  szatirikus, eredeti humorral átszőtt portré, letehetetlen olvasmány elképesztő gazdagságról és fényűzésről, és persze Ázsiáról, az egzotikus országról.

Laila Shukri – Perzsa ​szerelem (Kossuth Kiadó)

Ha szereted az egzotikus világokról szóló könyveket, akkor a Perzsa szerelem is érdekes lesz számodra, bár azt nem mondjuk, hogy könnyű olvasmány lesz.  A történet főszereplője a lengyel Lidka, aki Kuvaitba utazhat ösztöndíjjal egyegyéves nyelvtanfolyamra. Ott ismerkedik meg Hasszánnal, a vonzó keleti férfival, aki elbűvölil a lányt, azután megkéri a kezét, és megígéri, hogy olyan élete lesz mellette, mint egy arab hercegnőnek.  Ezután Lidka élete megváltozik, és nem nem a jó irányba. Hasszán nem hercegnőként bánik vele, és hamarosan a közös lakásukban megjelenik a férfi anyósa, és húga is, akik együttesen kínozzák Lidkát, aki legszívesebben már elátkozná a pillanatot, amikor igent mondott a férfinak.

Veronica Henry  – Álmaink ​otthona (General Press)

Ha szeretnél az angol vidéken is kalandozni idén nyáron, akkor érdemes elolvasni Veronica Henry regényét, ami a bájos vidéki Angliába, azon belül is a meseszép Cotswoldba viszi el az olvasót. A regény története jól példázza, hogy a vágyaink néha éppen akkor válnak valóra, amikor egyáltalán nem számítunk rá… A történet egy gyönyörű ház sorsáról szól, amit Belinda Baxterre bíznak, hogy adja el, de ő szeretné megtalálni a tökéletes vevőt, ami nem is annyira egyszerű, mert ház több évtizedes titkokat rejt, és persze ott van az örökös fia is…

A nyári könyvajánló első részét se hagyd ki! 

Nagy nyári könyvajánló: ezeket a könyveket vidd magaddal a partra, hogy jól szórakozz

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *