Egyszerűen “túl kedves”

Persze először csak legyintesz. „Hát nekem már semmi sem jó?!” Eddig az volt a baj, hogy nem figyelt rám, hogy nem lepett meg apró figyelmességekkel… Akkor mi a baj? Talán az, hogy pont azért szerettem bele, mert kicsit magának való, kicsit gondolkodó figura, akit nem nagyon lehet kibillenteni. A piros betűs ünnepeken kívül nem nagyon jut eszébe virágot hozni, az ékszerről nem is beszélve. Nézd meg alaposan. Nő vagy, el tudod dönteni, hogy a szerelem vette-e el az eszét, és (végre!) belátta, hogy micsoda kincsre talált, vagy pusztán kompenzál. Ha a csokor vörös rózsa mellé szenvedélyes csók jár, remegő térd és izzadó tenyér, akkor nincs félnivalód. Ha azonban hirtelen elhalmoz minden csecsebecsével, és ezt úgy teszi, hogy közben nem beszél, nem kommunikál, sőt még a szemedbe sem tud nézni, akkor bizony lehet, hogy gáz van.

Teljesen szét van esve

Az egyébként határozott és szenvedélyes pasid az utóbbi időben tipródó, odázó, aki képtelen egyenes választ adni arra, hogy mikor találkoztok legközelebb? Ha távlati tervek kerülnek szóba, csak annyit dünnyög, hogy „ööö… nem tudom… ööö… majd felhívlak”? Figyelj az ösztöneidre, de ne lépj elő első számú hárpiává! Persze ez a magadfajta klassz csajnak időnként nehezére esik, de hidd el, megéri. Ugyanis ha tévedsz, még akkor is nyert ügyed van, nem te leszel a hisztikirálynő.

3. A rózsák háborúja

Természetesen óva intünk attól, hogy általánosíts, hiszen minden ember más. A megcsalásra ki-ki másként reagál, másként dolgozza fel. Egy újabb és szembeötlő jel, ha mindenbe beleköt. A ruha, amelyet eddig imádott rajtad, túl kihívó, nem ízlik neki a főztöd, már régen más munkahely után kellett volna nézned, nem tudod beosztani a pénzt, és egyébként is: minek húzod ki a hajad, ami göndören sokkal dögösebb… Egyszóval: ha van rajtad sapka, az a baj, ha nincs, akkor az. Gyanús, nemde? Sokkal rosszabb a helyzet, ha te nem akarsz harcolni vele, de ő mégis időről időre belerángat a veszekedésbe. A vége pedig többnyire az, hogy ő summázza: lehet, hogy véget kellene vetni a kapcsolatnak. Ez pedig nem az a helyzet, amikor elmúlt a szerelem… egy hónapja még a közös karácsonyt terveztétek. Hiába kérdezed, nem magyarázza el, mi a baj. Ha félrelép, akkor nem tud épkézláb magyarázatot adni.

Nézd meg ezt is:

A testbeszédetek elárulja, hogy *mennyire* jó a kapcsolatotok. Mutatjuk!

Kiismerhetetlen hangulatváltozás

Röviden: olyan lesz, mint te, amikor azokon a bizonyos napokon csak csokit ennél, és A Grace klinikát bámulnád. Az egyik pillanatban szuper izgatott lesz dolgok és tervek miatt, de három perc múlva már azt mondja: hagyjuk az egészet. Ezzel a magatartással az a legnagyobb baj, hogy téged is kikészít, mert bizonytalanságban tart. Ha különösebb drámák nincsenek az életében (munka, család stb.), akkor kezdhetsz gyanakodni. Ez a viselkedés azt tükrözi: fogalmam sincs, ki vagyok, mit csinálok, emellett nem vagyok hozzád őszinte. Öröm az ürömben, hogy aki így viselkedik, az előbb-utóbb színt vall, mert ő sem bírja a lelki terrort, amelyet saját magán követ el.

Hirtelen ízlésváltás

Ez eléggé átfogó lehet. Az egy dolog, hogy a farmert öltönyre cseréli (és fordítva), de új illatot használ, új zenéket hallgat. Nem arról van szó, hogy a Coldplayt Snow Patrolra cseréli, hanem arról, hogy a fentieket countrydalokra. Amikor rákérdezel, zavarba jön, mert elképzelhető, hogy a másik nő ezt hallgatja, és az új élmény, az új hangulat már megfertőzte a szívét. Ha még balhét is csinál abból, hogy neked nem tetszik az új illat vagy az új zene – itt pedig lásd a harmadik pontot –, akkor jobb, ha elmész a csajokkal egy drámatalálkozóra, és jól kipanaszkodod magad. Sajnos esélyes, hogy nem mentek több koncertre együtt…

Olvasd el ezt is:

Ezek a leghűségesebb társak… (Legalábbis a csillagjegyük szerint!)