LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

12 retró dal a 90-es évekből, amit mindenki imádott és még ma sem ciki hallgatni

Share

Valld be, hogy te is ezekre a dalokra ráztad, és folyton dúdolgattad őket. Nem ciki, az egész világ így tett akkoriban! 

Aki ugyanúgy imádja a retró zenéket, mint mi, az most boldogan fogja végighallgatni a következő dalokat, ami nélkül biztosan nem lett volna olyan a ’90-es évek, mint amilyen. Induljon a nosztalgia vonat, szállj fel rá a te is, és legyen egy szuper délutánod, vagy estéd. Mehet a tánc!

Backstreet Boys – Everybody

Nincs házibuli a BSB fiúegyüttes slágere nélkül. A ’90-es évek legmenőbb bandája egy elég komoly klipet forgatott az Everybody (Backstreet’s Back) című slágerükhöz. A videóban Kevin, Nick, Howie, AJ és Brian különböző horror és rémtörténetek főszereplőjének bőrébe bújnak egy rémálom következtében, hogy aztán együtt táncoljanak az elátkozott kastélyban. Ki tanulta meg anno a koreográfiát???

Will Smith – Men in Black

A híres film címadó dala az egyik leghangulatosabb nóta ebből az évtizedből. Mondjuk sokat ad a dalhoz, hogy a filmről szól, ami eleve vicces, és hát a női vokál is csodálatos. A film is hatalmasat szólt a mozikban, de ez köszönhető a dalnak is. Jah és még Grammyt is kapott az ufós titkosügynökös sláger az emberekről feketében. Wow!

Enrique Iglesias – Bailamos

Az idő, amikor a latin szépfiúk (is) hódítottak. Ezzel a slággerrel futott be igazán Julio Iglesias (szintén zenész) fia, aki minden slágerlistát uralt a Bailamos című dallal. Ricky Martin után újabb romantikus latin énekesért rajonghattunk, és ez egyáltalán nem volt baj. Ki szerette Enrique slágerét anno?

 

 

Savage Garden – Truly, Madly, Deeply

Nem volt lassúzás az ausztrál Savage Garden slágere nélkül. Az énekes később szólóban is próbálkozott, de elkönyvelhetjük ennyi év távlatából, hogy a bandának ez a dal hozta meg a világhírt, és több dalra nem igazán futott nekik. Sebaj. a Truly Madly Deeply örök klasszikus marad.

98 Degrees – I do

A ’90-es évek másik boybandja és igazán romantikus slágere az I do. Tuti, hogy ez szólt minden csajnál anno, és sokan erre táncolták az esküvői táncukat akkoriban. Nem volt ennél romantikusabb ugye?

Aerosmith – I Don’t Want to Miss a Thing

A film, amiben Bruce Willis menti meg a világot a Föld felé tartó aszteroidától. Az 1998-as Armageddon híres betétdala az egyik legromantikusabb rock sláger ebből az évtizedből, így nem maradhatott le a listáról. Steven Tyler pedig a videóban még mindig elképesztő sármos.

B*Witched – C’est la vie

Bár a dalnak francia címe van, ez a lánycsapat Írországból származott és a vidám dalukkal meghódították a listákat. Több slágerük nem nagyon volt, de arra örökre emlékezni fogunk, amint a kamu réten, kamu virágok között ugrálnak a koreográfiára.

Aqua – Barbie girl

Az egyik legzseniálisabb europop együttes az Aqua volt a’90-es években, és olyan slágereket adtak a világnak, mint a Barbie girl,  Doctor Jones, My Oh My, Turn back time. A kopasz rapper és a színes hajú énekeső és persze a többi tag a legnépszerűbb slágergyáros volt anno. Nincs retró buli a Barbie girl nélkül, és még ma is jót lehet rá bulizni.

Destiny’s Child – Say My Name

Az évek, amikor Beyoncé még nem volt szólóénekesnő, hanem “csak” egy lánybanda tagja. A Destiny’s child színes szobákban énekelt a videóban, és bár az eredeti felállás nem sokkal a klip után szétvált, azért Kelly, Michelle és Beyoncé itt már nagyon jól énekelt együtt. Igazi girlpower nóta azóta is a Say My Name, pedig csak ezután jöttek az igazi Destiny’s Child slágerek.

Five – When the Lights Go Out

És ha már fiúbandák, ez az évtized tényleg kitett magáért, és még hol volt a vége? A Five nevű banda is 5 tagból állt (mint minden valamire való fiúcsapat) és nagyon jó slágereik voltak (vagy csak mi vagyunk elfogultak?). Mindegy, a When the Lights Go Out egy jó kis buli sláger, amiből természetesen nem hiányozhat az öt fiú közös tánca.

Seal – Kiss From A Rose

Talán a leghíresebb Batman slágert énekelte anno Seal, aki később a híres modellel Heidi Klummal kötött házasságot. A sebhelyes arcú énekes legromantikusabb slágere nem hagyható le a listáról, hiába telt el azóta jó pár év ez a sláger örök kedvencünk. Nektek is?

 

Ace of Base – All The She Wants

Ami a 70-es években volt az ABBA, az a 90-es években az Ace of Base. A svéd négyes nagyon sok slágert hozott össze, amit vígan dúdolgatott mindenki. Ezek voltak az europop legjobb évei, és nincs mit szégyellni ezeken a slágereken.

https://www.youtube.com/watch?v=8OB28fTKSds

Neked melyik a kedvenced a következő válogatásból? Kommentáld be a kedvenc ’90-es évek beli slágeredet! 

Jöhet még egy kis nosztalgia?

10+1 ritka és *retró* fotó a kulisszák mögül, amit még nem láttál!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *