LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

10 dolog, amit tegyél meg ha úgy érzed, hullámvölgyben a kapcsolatotok…

Share

Amikor a szerelem már kevés, akkor jöjjön a józan ész, avagy nem kell azonnal szakítani.

A kapcsolatok kemények, a házasság pedig sokszor embert próbáló lehet. Nincs mit szépíteni, emberek vagyunk, tudjuk ezt mi is, és csak remélni tudjuk, hogy te nem a saját tapasztalatodból ismerted meg ezt. Azonban azt is tudjuk, hogy a kapcsolatokért lehet tenni, és kell is. Segítünk, hogy mivel teheted jobbá a sajátodat!

1. Bocsáss meg

Nem akarunk a Bibliával példálózni, de a megbocsátás jó dolog. A Biblia azt tanítja, hogy az igazi megbocsátás az önzetlen szereteten múlik, úgyhogy érdemes gyakorolni ezt, még akkor is, ha nem egyszerű. Főleg nem elsőre.

2. Tanulj meg felejteni

Ha már megbocsátottál, akkor a felejteni is el kell. Nem jó, ha úgy élsz, hogy elhinted, hogy megbocsátottál, aztán az első adandó alkalomkor felhánytorgatod a régi dolgokat. Ha megbocsátasz, akkor tényleg bocsáss meg, ne csak mondd!

3. Légy jó csapattárs

Az élet elég kemény lehet, egyedül megbirkózni vele sokszor nehéz, de ha már ott van a házastársad, akkor fogjatok össze, hiszen együtt könnyebb. Ketten is tudtok egy jó csapatot alkotni, amivel gyorsan legyőzhető minden nagyobb akadály.

4. Növekedjetek

Ha még mindig ugyanazok a vágyaid, a véleményed és a meggyőződésed 50 éves korodban, mint 25 éves korodban, akkor nem fejlődtél semmit sem. Persze lehetsz ugyanaz az a személy, mint anno, de a növekedés (főleg szellemileg) fontos dolog. Tanuljatok egymástól, ismerd meg a másikat, mert csak ettől válhatsz te is többé.

5. Alkalmazkodj

Még akkor is érdemes alkalmazkodni, ha a személy, akivel kapcsolatban állsz megváltozik. Érdemes neked is vele változnod, mert így könnyebb lesz. A harc kimeríthet, inkább tanulj tőle, alkalmazkodj és ketten legyetek egy csapat.

6. Keresd meg a hited

Nem kell, hogy különböző vallási vezetőkben higgy, elég ha magadban bízol annyira, hogy arra rá mered tenni az életedet. Érdemes mindennap gyakorolni az imádkozást, és a hitet, és semmi baj nincs azzal, ha te kialakítod a saját “vallásodat”, vagy éppen egy nagyon különleges személyt követsz, és ő lesz a hited alapja.

7. Utazzatok együtt

Az utazás arra kényszeríti a párokat, hogy kiszámíthatatlan módon támaszkodjanak egymásra. Ez kiterjeszti a kapcsolatotokat, és megtapasztaljátok, hogy milyen, amikor kiszakadtok a komfortzónátokból. Egy közös utazás mindig sok tanulságot hoz, amiből lehet tanulni.

8. Utazzatok egyedül!

Vágysz Ausztráliába? Miért ne mehetnél? Szólj a kedvesednek, hogy elutazol és egy hét múlva jössz. Ne akadályozzátok egymást abban, hogy felfedezzétek a világot, egyedül is el lehet menni a közös utazások mellett.

9. Ne jegyezz meg mindent mulasztást

Nem mosogatott el kedden a kedvesed, holott az volt az ő napja? Kölcsönkért egy ezrest, de nem adta vissza másnap?  Ne írd és ne vezesd ezeket az apró kihágásokat. Nem érdemes foglalkozni az ilyen kis mulasztásokkal, inkább lépj túl rajta és felejtsd el.

10. Ismerd el, ha tévedsz

Ez a legegyszerűbb és legnehezebb dolog ezen a listán, pedig talán ez a legfontosabb dolog, ráadásul segít a növekedésben, azáltal, hogy a tévedések elismerése után több leszel.

Olvasd el ezt is:

5 dolog, amit az öntudatos nők máshogy csinálnak egy kapcsolatban

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *