LOADING

Type to search

Inspiráció Rácsodálkozom

15 divatbaki, amit elkövetünk, és ez egyáltalán nem baj!

Share

Bizonyos dolgokra egyáltalán nem kell figyelnünk, mert hiába “szabály”, attól még nem biztos, hogy igaz… 

A divatnak vannak szabályai, amik a köztudatba ivódtak, és bármit is teszünk tíz év múlva is ott lesznek. Ilyen például, hogy nem veszünk fel nyitott cipővel harisnyát, vagy hogy nem viselhetünk nyilvános esemény egy ruhát többször. Pedig még a híres angol királyi család sem tartja be ezeket a “szabályokat”, úgyhogy jobb, ha te se érzed magad attól rosszul, hogy sportcipőt veszel fel egy ruhához. Mutatjuk az elavult szabályokat! Ha ismersz még ilyet, akkor várjuk kommentben!

1.  Nyitott cipővel ne hordj harisnyát és zoknit!

fotó: © Can Nguyen / Fővárosi képek / Eastnews © RW / MediaPunch / Eastnews

Bár mindig nevetünk azokon a férfiakon, akik zoknit viselnek szandállal, de ha nőként hordunk ilyeneket, akkor is kaphatunk kellemetlen pillantást. Pedig a zokni, harisnya viselése nyitott cipővel egyáltalán nem ódivatú, sokkal inkább trendi. A lényeg, hogy legyen érdekes mintájú a harisnyád, vagy a zoknid. Ha harisnyával viselsz nyitott cipőt, akkor arra figyelj, hogy legyen legalább 80 denes. Nézd csak hogyan viseli Sarah Jessica Parker!

2.  A nagy melleket fel kell polcolni, a kis melleket el kell rejteni vagy fordítva

fotó: © Brent Perniac / AdMedia / Tőkefotók / Eastnews © Gilbert Flores / Áttekintés / Eastnews

A mellekhez kapcsolódó sztereotípiák nem igazán tartoznak a divatirányzatokhoz. Egyszerűen hülyeség erre szabályt alkotni arra, hogy mennyire kell elrejteni, vagy vizuális nagyítani a női kebleket. Mindenki úgy és azt hord, amiben előnyösnek érezheti magát.

3. Ezt a ruhát ebben a korban nem illik viselni

fotó: © AdMedia / SIPA / Eastnews © Eastnews

“A rajzfilmes és színes virágos ruhákat csak 17 éves korig lehet viselni, 35 év után nem illik mini szoknyát hordani, és 50 év után csak rövid haj az illő.” Újabb gyöngyszem, ami még mindig él a köztudatban, pedig bődületes baromság. Egy modern nő könnyedén viselhet rózsaszín ruhát, miniszoknyát, vagy éppen egy Miki egeres pólót. A divat a bátor döntésekről szól, nem a konvenciókról.

4. Ne viseld ugyanazt a ruhát többször

fotó: © Andrew Parsons / i-Képek / Eastnews © i-Images / Polaris / Eastnews

Ez a szabály sok évvel ezelőtt jelent meg, főként azért, hogy a divatházaknak nagyobb legyen a bevétele. Sok híres divattervező még a mai napig vallja, hogy egy híres ember ne hordja ugyanazt a ruhát többször, de a jó példa erre Katalin hercegné, aki bármikor újra és újra felkapja a régi ruháját. Miért is ne tenné? Felesleges minden eseményre újabb és újabb ruhát vásárolni, az esztelen költekezés és a fast fashion darabok mértéktelen vásárlása nem vezet célra.

5. Nadrághoz övet kell felvenni

fotó: ©Reporter / Eastnews © 0000003 / Reporter / Eastnews

A korábbi években elterjedt az a trend, hogy az övbújtatós nadrágokhoz övet kell viselni. A férfiaknál még mindig tartja magát ez, de a nők számára teljesen felesleges és elavult. Ha a nadrág jól mutat öv nélkül is, miért ne hordhatnánk anélkül?

6. A táskának olyan színűnek kell lennie, mint a cipőnek

fotó: © RB / bauergriffinonline.hu / Eastnews © 0000554 / Reporter / Eastnews

A legrégebbi divatszabály, hogy a cipőnknek és a táskának ugyanolyan színűnek kell lennie. Manapság azonban ez egyáltalán nem fontos szempont. Egy hasonló árnyalatú cipő és táska is tökéletes megy egymáshoz, nem kell ragaszkodni a közös színhez.

7. A pedikűrnek és a manikűrnek meg kell egyeznie színben

fotó: © pilidoesnails / instagram © igiboss_ / instagram

A lábujjak és kéz körmeinek nem kell feltétlenül azonos színűnek lenni. Ez a szabály addig tartotta magát, amíg a körömlakk gyártók el nem kezdtek különböző színeket gyártani. Az új színek megjelenésével ez már egyáltalán nem fontos szabály.

8. A  szélfújta frizura rossz megjelenést biztosít

fotó: © Corredor99 / MediaPunch / Eastnews © Eastnews

Szerencsére manapság már nincsenek olyan szabályok, amik megmondják, hogy a hajunknak mennyire kell szálanként helyesen állnia, hogy jó megjelenésünk legyen. Egy szétfújta, borzos, feltupírozott, vagy éppen göndör frizura ugyanúgy biztosíthat jó megjelenést, mint a precízen beállított konty. A lényeg, hogy legyen a haj megszárítva, megmosva, és fixálva.

9. A smink kötelező

fotó: © Berzane Nasser / ABACA / Eastnews © 0000003 / Reporter / Eastnews

A bőrhibákat manapság inkább kezelni kell, mintsem elrejteni egy vastag alapozóréteg alatt. A bőrhibákért már nem jár csúnya nézés, sokkal egészségesebb a kevesebb smink, mint a túl sok. Érdemes kikísérletezni, hogy kinek mennyit bír a bőre. A no make up sminkek (szempillaspirál, BB krém, hidratáló ajakbalzsam) is tökéletes viselet, főleg a meleg nyári napokon.

10. Tilos olyan ruhát választani, ami nem illik hozzád

fotó: © ZapatA / MEGA / Eastnews © MEGA / Eastnews

Ha egyes árnyalatok nem egyeznek a bőröd színével, vagy a stílusoddal, még nem kell eltávolítani a ruhatáradból. Az egyedi árnyalatú táskák, ruhák, nadrágok, vagy éppen szoknyák még jobbá tudják tenni a megjelenésedet. Persze azért ügyelj arra, hogy milyen színeket keversz, papagáj inkább ne legyél!

11. Nem lehet arany és ezüst ékszereket egyszerre viselni

fotó: © Simone Comi / IPA / SIPA / EastNews © jlo / instagram

Jennifer Lopez az élő példa rá, hogy ez a divatszabály is elavult. Régen úgy tartották, hogy csak aranyat,  vagy ezüstöt viseljünk, de ez inkább az ékszeripar egyik trükkje volt a több eladására. Az arany és ezüst, esetleg fehér arany együttes viselése semmiféle problémát nem okoz, ha stílusukban illeszkednek az ékszerek egymáshoz.

12. Ne viselj három színnél többet magadon

fotó: © MEGA / Eastnews © STB / MEGA / Eastnews

Ez a szabály csak akkor helyénvaló, ha az angol királynő meghív téged teázni, vagy szigorú öltözködési szabályú helyen dolgozol (például pénzügyi szektor, egészségügy stb..). Egyébként semmi sem korlátozza a színek számát, a lényeg az, hogy egyezzenek egymással, és jól mutassanak együtt.

13. A fülbevaló és a nyaklánc együttes viselése nem helyes

fotó: © beyonce / instagram © tyrabanks / instagram

A többféle ékszer együttes viselése nagyon jól néz ki, csak arra kell figyelmet fordítani, hogy illeszkedjenek egymáshoz, esetleg hasonló stílusú legyen. Egy csillogó fülbevaló egy csillogó nyaklánccal nagyon jól mutat együtt. Hordd bátran!

14. A sportcipőt csak sportruhához szabad viselni

© Ian Lawrence / MEGA / Eastnews © BG004 / Bauergriffin.com / East News

Néhány évvel ezelőtt csak a gyerekek és a vidéki városok lakói viseltek sportos ruhákat. Az egészséges életmód növekvő népszerűségével azonban a sportos stílus mindennapi nő ruhátárába is beszivárgott. Ma már senki sem lepődik meg, hogy szoknyához edzőcipőt viselünk, mert a divat már a kényelemről szól. Arra azért törekedj, hogy a leggins és a sportcipőt inkább sportoláshoz viseld és ne egy eseményre, vagy buliba.

15. Ne viselj különböző mintákat és anyagokat egyszerre

© Joe Sutter, PacificCoastNews / Eastnews © Jordan Strauss / Invision / AP / Fotolink / Eastnews

Igaz a különböző nyomatok és minták viselése kifinomult stílusérzéket igényel, de egyáltalán nem elvetendő trend. A lényeg, hogy sikeresen kombináld a különböző anyagokat és mintákat, mert nagyon fura benyomást kelthet, ha rosszul találod el az arányokat.

forrás

Te még milyen elavult divatszabályt tennél a listára? Kommentelj! 

Ezt a pasiknak ajánljuk!

http://goodstuff.hu/2016/12/09/ferfiak-es-a-divat-10-hiba-amit-ma-mar-nem-nezunk-el/

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *