LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Utazom

“Ha egy érzés annyira erős, hogy, újra meg újra megjelenik, akkor ne hagyjuk annyiban!”

Share

Sosem késő megújulást hozni az életünkbe, amikor válaszút elé érkezünk. A kérdés csupán az: hiszel-e magadban annyira, hogy változtatni merj *önmagadért*.

Egy nő, aki hátat fordított a stabil munkakörnyezetnek, az anyagi világnak és elkezdett befelé figyelni.Még mindig az út elején járok, de ez a legizgalmasabb része!” – fogalmazta meg az interjú során Gabriella, aki tizenhárom éven keresztül dolgozott szociálpedagógusként, majd kilépett az addigi megszokott kerékvágásból.

Miért érezted azt, hogy váltanod kell az életedben?

Sok mindent láttam és tapasztaltam a szociális szférában eltöltött időben, majd azt kezdtem el érezni, hogy a helyemen vagyok, de mégsem. Tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni továbbra is, de másként, mint eddig.

Ez az érzés olyan erős volt bennem, hogy kutakodni kezdtem, majd rábukkantam arra a kifejezésre, hogy metamorf masszázs, azaz lélekmasszázs. Akkor és ott rögtön tudtam, hogy nekem ezzel foglalkoznom kell! Nyilván ekkor is jelen volt életemben a spiritualizmus. Én csak úgy hívom „a nem látható, de érzékelhető világ”, melynek fogalomköre a végtelen. Ezzel együtt az ásványok világa is bekapcsolódott ékszerkészítésben, masszázsban.

Nem telt bele két hét és már be is iratkoztam egy tanfolyamra. Tudtam, hogy nekem ez lesz az utam, a jövőbeni életcélom. Amikor meghoztam a döntést, közbelépett egy betegség.

Mindez megtanított arra, hogy bármi probléma merül fel az életemben – egészségügyi, családi, magánéleti –, ha kellőképpen hiszek önmagamban, akkor meg tudom oldani. Merek segítséget kérni, de önmagam hitével kihúzom magam bármi bajból.

Mit jelent a lélekmasszázs, hogyan kell ezt elképzelni?

Az embereknek szükségük van arra, hogy kibeszéljék magukból az elfojtott félelmeket és fájdalmat. És itt nem csak a jelenkori problémákra gondolok. A tudatalattinkban megtalálhatjuk az elszenvedett, elfolytott sérelmeinket. A lélekmasszázs abban segít, hogy kidolgozhassuk ezeket magunkból. Hiába én csak „érintek”, de a folyamat képes lelki és fizikai változásokat is eredményezni. Hiszen ezek a gátak folyamatosan oldódnak fel, mindenkinek annyit ad, amennyit a személyisége, jelen állapota elbír.

Honnan tudtad biztosan, hogy ez lesz a te utad?

Ha egy érzés annyira erős, hogy nem hagy békén, újra meg újra megjelenik, akkor ne hagyjuk annyiban! Aki nem teszi meg az első lépést, nem tudja, hogy mitől fosztja meg magát. Bennem nagyon erős volt, hogy meg kell próbálnom változtatni! Mindig vannak jelek, amelyek megállásra kényszerítenek. Lehet ez egy baleset, egy betegség… Ilyenkor kell körülnézni az életünkben és feltenni a kérdést: hol tartunk és miért is álltunk meg. Folytatod úgy ahogy eddig, vagy módosítasz valamin?

Mindenki életében megjelennek akadályok, amikor nem tudják, merre induljanak tovább. Mit tanácsolsz azoknak, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint te annak idején?

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy kezdjünk el magunkkal foglalkozni. Járjuk végig, kik vagyunk és miért vagyunk itt. Sok ember más dolgokat helyez előtérbe a mindennapok során, de mindenkinek szüksége van egy olyan feltöltő közegre, ahová el tud vonulni egyedül.

Meg kell teremteni az egyensúlyt önmagunkban. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de ha dolgozunk magunkon, észrevehetjük, hogy fokozatosan jobban leszünk. És ha mi jobban leszünk, akkor az kivetül a közvetlen környezetünkre is.

Volt egy stabil munkahely mögötted, majd nyitottál a vállalkozói lét felé, ezen belül is a spirituális irányvonalon indultál el. Mit szólt ehhez a váltáshoz a környezeted?

Nyilván bennem is volt egyfajta megfelelési kényszer eleinte, azonban annyira szeretem ezt a világot, amelyben élek, hogy azt érzem, már nem tudnék visszafordulni az állami szférába. Szereztem végzettségeket, diplomát, tudom azt, hogy ha vissza akarnék térni, megtehetném. Csak hogy én egyáltalán nem szeretnék lelépni erről az útról. Hiába szeretnék az anyagi világtól függetlenül élni, azt is tudom, hogy nem lehet ezt csak úgy varázsütésre megtenni. A folyamat minden pillanatát meg kell élnünk lépésről lépésre. Folyamatosan tanulok, új ismereteket szerzek, építenek nap, mint nap az emberi kapcsolataim.

A lélekmasszázs mellett az ásványékszer-készítésre is nagy hangsúlyt fektetek, kézműves vásárokon, családi napokon veszek részt, illetve játszóházat hoztam létre gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Fantasztikus látni, amikor az emberek leülnek és elindul közöttük egy beszélgetés, miközben alkotnak valami szépet maguknak. A vállalkozásom Ásványvarázs néven létezik és az ékszerkészítésen túl a fotózás világa is közel áll hozzám – igaz, még csak kezdőként.

Hol látod magad a következő években, milyen célkitűzéseid vannak?

Az ásványok és masszázsaim mellett nagy szerelem az életemben a levendula és a méhek világa. Testvérem méhész, általa sokat tanulok, tapasztalok. Fontos, hogy a különböző tevékenységeim egységben létezzenek, mert ez vagyok én.

Jövő tekintetében továbbra is városomban látom magamat. Célom, hogy masszázsaimat még többen ismerjék meg,  és tegyenek önmagukért, merjenek kockáztatni és egy kiegyensúlyozottabb életet élni. Jelenleg is egyre többen jutnak el hozzám a térségből, mert szeretnének valami újat kipróbálni.

Tokajban élek, nagyon szeretem a várost, főként természeti adottságai, szépsége miatt kedves nekem. Azt gondolom és érzem, minden, ami itt van, aminek részesei lehetünk – hegyünk, borvidékünk, Tisza és a Bodrog folyó – egy folyamaton megy keresztül. Városunk jövője elkezdődött, én hiszek benne, hogy még több embernek szükséges hallania rólunk a határon innen és túl a rendezvényeinkről, melyek a jövőben változatos, egyre színesebb kínálattal lesznek elérhetőek.

[message type=”success|error|info|notice”]A Good Stuff Boxból is jól ismert Ásványvarázs ékszerekről itt tájékozódhatsz még!

Fedezd fel Magyarország szépségeit, irány Tokaj![/message]

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *