LOADING

Type to search

Mozizom Rácsodálkozom

Csak egy köpésre tőlünk forgatták a Mamma Mia második részét

Share

Míg az első film jeleneteit egy görög szigeten vették fel, addig a másodikat a horvát tengerparton! Utazz te is el velünk a helyekre, ahol felcsendültek a legnagyobb ABBA slágerek, és ahol Amanda Seyfried és Lily James boldogan táncolt. 

10 évet kellett várni a legendás Mamma Mia című film folytatására. Míg az első részt az Égei-tenger partjánál található görög szigeteken forgatták, addig a második részhez a kevésbé ismert Vis szigetre utazott a stáb. A horvát tengerpartnál található kis sziget nagyon hasonlít az első filmben megismert helyre, így a különbség szinte felismerhetetlen volt a filmben.

Ha te is szeretnél “Görögországba” utazni, de nem bírod a hosszú kocsikázást, akkor irány Vis! De miről is nevezetes ez a kis sziget a filmforgatáson kívül? Megmutatjuk! 

Vis sziget

fotó: MATTHEW BAKER / GETTY IMAGES

Vis szigete a délen fekszik a horvát tengerparton, azaz az Adriai-tengeren, és Kalokairi kitalált görög üdülőhelyet személyesíti meg a Mamma Miában. Vis szigetére komppal tudunk eljutni Splitből, de a sziget olyan kicsike, hogy 15 perc alatt a film helyszínére Komižába (olaszul Comisa) juthatunk el.

Komiža

fotó: MATTHEW BAKER / GETTY IMAGES

Itt forgatták a film legfőbb jeleneteit, és itt található az a ház is, amiben Lily James lakott, amikor a filmbeli görög szigetre érkezett. A szép fehérre meszelt épületekkel és azúrkék tengerrel teli kikötő igazi idilli helyszín egy szuper nyaraláshoz. Ráadásul Budapesttől nagyjából 6 óra alatt megközelíthető Split, ahonnan komppal rögtön a kis szigetre kerülhetünk.  Ha távolabb szeretnéd bejárni a Mamma Mia helyeit, akkor irány Görögország és a következő három hely egyike.

10 dolog, ami miatt még mindig a Mamma Mia az (egyik) kedvenc filmünk!

Skiathos

fotó: ROBERTHARDING PRODUCTIONS / REX / SHUTTERSTOCK

Az első filmben a görög sziget, Skiathos strandjai szerepeltek. A sziget régi kikötője volt az a hely, ahol a három potenciális apa először találkozott. Ugye emlékszel a jelenetre? A sziget egyébként közvetlenül megközelíthető légi úton is Athénból, vagy Londonból.

Skopelos

fotó: ROBERTHARDING PRODUCTIONS / REX / SHUTTERSTOCK

Emlékszel a híres jelenetre, ahol Sophie kimondja a boldogító igent az első filmben? A helyszín szerepet kap a második filmben is, de azt nem áruljuk el, hogy mi történik a kápolnában… A filmben szereplő kápolna valóban létezik, ehhez Skopelos szigetére kell utazzunk, hogy lássuk. Az Agios Ioannis névre hallgató kápolna a valóságban nem néz ki annyira menőn, mint a filmben, de azért sok lépcsőn kell feljutni hozzá.

Damouchari

Damouchari városa keleti görög tengerparton található. Az első filmben lévő tengerparti felvételeket itt forgatták, sok strand található itt és persze tipikus görög házak, amikben jó lehet lazítani.

Te hová utaznál el egy kis nyaralásra? Melyik hely a legszebb? 

Ajánlónk a Mamma Mia második részéről:

Megnéztük a *Mamma Mia! Sose hagyjuk abba* című filmet

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *