LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Visszautasításként éljük meg, ha nem ismerkednek velünk online? Sajnos igen…

Share

Bár nem egy kávézóban utasítottak vissza, hanem a neten, sok különbség nincs … mindkettő baromira fáj.

Ha regisztrálsz egy oldalon, valószínűleg már egy ideje gondolkozol rajta, időt töltöttél a megfelelő kép kiválasztásával, a bemutatkozó szöveged megfogalmazásával. Aztán telnek-múlnak a napok, és semmi nem történik.

Egyre több időt töltesz ezzel a gondolattal: vajon mit rontottam el? És már húznád is magadra a legmagasabb sarkú cipődet, hogy leparkolj egy közeli bár pultjánál? Azért várj még egy kicsit!

Ugyanis nem rontottál el semmit. Az online társkeresésben sem mindig mennek gyorsan a dolgok, mivel több ezer profil kering a neten, s mire a tiédet kiszűri valaki, lehet, hogy napok, sőt hetek telnek majd el! Nagyon fontos, hogy ne veszítsd el a lelkesedésedet, legyél türelmes! Semmiképpen ne ess pánikba, és ne kezdj el levelekkel bombázni különféle pasikat.

Ettől egyrészt kétségbeesettnek tűnsz, másrészt még az is lehet, hogy jelentik a zaklatást. Az online társkeresők moderátorai a feljelentéseket nagyon komolyan veszik, az is előfordulhat, hogy figyelmeztetés nélkül törölnek az oldalról! Másrészről ez a szolgáltatás a te védelmedet is szolgálja, hiszen ha téged zaklatna valaki, te is nyugodtan feljelentheted – sőt tedd is meg!

Válaszd inkább a középutat, és nyugodtan kezdeményezz egy üzenettel! Ha tetszel a másik félnek, úgyis reagálni fog, nem kell naponta új levéllel bombázni.

Az internetes társkeresésben is megengedett, hogy egy nő tegye meg az első lépést, főleg azért, mert simán lehet, hogy te még az újdonság varázsa miatt sokkal több profilt nézel meg, ergo könnyebben találsz olyat, aki bejön neked! Ha azonban a másik fél részéről nem kölcsönös a szimpátia, ne veszítsd el a kedved, ilyen bármikor előfordulhat. Gondolj arra, hogy az internet lehetőségei végtelenek, lehet, hogy éppen holnap regisztrál álmaid férfija!

Nagyon fontos az is, hogy egy válaszlevél alapján még ne kezdd el szervezni az esküvődet, ne éld bele magad túl hamar. A tapasztalatok azt mutatják, hogy több személyes találkozóra is el kell majd menned, mielőtt a hálódba akad az igazi! (Kivéve, ha nagyon szerencsés vagy, és az első rögtön Ő lesz! Erre azonban kicsi az esély…) Ezeket vedd könnyedén, csupán egy esélynek arra, hogy megismerkedhetsz egy új emberrel. Ha nem jön be, ne ragaszkodj hozzá, lépj tovább, folytasd a keresést!

De mi történik, ha megvolt a kapcsolatfelvétel, és az illető eltűnik?

Mivel nagyon könnyű NEM válaszolni üzenetekre, ennek a súlyát a másik fél sokszor fel sem méri. Nem gondolnak bele, hogy a túloldalon egy érző ember ül, aki számított rá, vagy várta az üzenetet.

A jó hír, hogy aki annyira sem méltat, hogy válaszoljon, az tulajdonképp válaszolt is: NEM érdeklődik eléggé.

Akkor pedig miért is vesztegetnéd rá az idődet? Nem kell olyan akinek nulla empátia érzéke, és intelligenciája van. A legkönnyebb eltűnni, persze. Te viszont ne vond be a játékba a “könnyű” embereket. Ennél többet érdemelsz. Ennél különlegesebbre vársz.

Ha néhány hónap múlva mégis előkerül, élj a gyanúperrel, hogy bizony nem a ló vagy, hanem a szamár. Bár egy lehetőséget mindenki megérdemel tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért váratott az illető hónapokig…

 

Olvasd el ezt is:

6 férfi, akit messzire kerülj el, ha online társkeresésre adod a fejed!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *