LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Útmutató a *normális* szakításhoz

Share

Nem telefonon, és nem sms-ben. Nem Facebookon, és nem messenger-en. Az első és legfontosabb, hogy tiszteld a másikat annyira, hogy leülsz vele szemtől szemben.

Szakítani soha nem könnyű. Egyik félnek sem az. És nagyon fontos, hogy tudd, a személy, akivel épp szakítasz nem biztos, hogy pontosan ugyanazt érzi, amit te, ergo simán lehet, hogy nem számít rá.

Emiatt lehet, hogy ki fog borulni, hisztizni fog, vagy (ez is emberi dolog), mivel megbántva érzi magát, ő is bántani akar. A szakítások nem fognak soha a kedvenc napjaink közé tartozni, így egy dolgot tehetünk, megpróbáljuk empátiával, a kapcsolathoz és magunkhoz is méltóvá tenni.

  • Legyél kedves, de ne túl kedves. Mondd el, hogy részedről ez nem megy így tovább, de semmiképp ne csókolgasd vagy ölelgesd vigasztalásul a másik felet. Azt sem kell felajánlanod, hogy legyetek barátok, ugyanis az roppant megalázó, és ha meg is történik, akkor is időbe telik majd, mire eljuttok idáig.
  • Ne köntörfalazz! Semmi értelme a másikban azt az érzést hagyni távozás után, hogy ennek még lehet folytatása. Ha úgy döntesz kilépsz a kapcsolatból, akkor arra okod is van. Mondd ki, hogy mit gondolsz. Mindkettőtöknek könnyebb lesz tovább lépni. Ha rákérdez, hogy van-e esély folytatni valamikor mondd el, hogy “nincs.”
  • Válassz megfelelő helyet! A kapcsolat vége legalább annyira maradandó, mint az első csók helyszíne. Ezért például eszedbe se jusson oda menni. Semleges helyet válassz, menj fel hozzá, így esetleg arra is van lehetőséged, hogy ha kellemetlen lesz (simán előfordulhat) akkor el tudod hagyni a lakást.
  • Legyen terved! A szakítás fájdalmas lesz, főleg ha vannak közös dolgok. Ha elmondtad, amit szeretnél a részletekre is térj ki. Nem fog ártani a tárgyilagosság a beszélgetésnek ráadásul így nem húzódik el a szakítási folyamat. Találd ki mi lesz a nála lévő cuccaiddal, esetleg az előre befizetett sítúrával. Ennyit megtehetsz. Ne neki kelljen ezzel foglalkozni.
  • Legyél tisztelettudó! Hagyd, hogy kibeszélje magából az érzéseket. Akkor is, ha ez épp akkor kínos, vagy kellemetlen. Neked volt időd felkészülni, neki nem. Elképzelhető, hogy össze-vissza beszél és vagdalkozik. Viseld el. Ennyit megtehetsz.
  • Az utóhatást is kezeld normálisan! Amit mondtál megmondtál: szakítani akarsz. Persze lehet, hogy ő nem adja fel, próbálkozni fog. Amennyire tudod kezeld higgadtan, és kedvesen, de ne túl kedvesen. Ne ébressz benne hiú ábrándokat. Ha azonban túl sok, vagy zaklatóvá válik jelezd neki, hogy részedről ennek vége, és tovább léptél. Ha teheted kerüld el, hogy “összefussatok” pláne közös helyeken, pláne, ha neked már van valakid. Egy pár voltatok, szerettétek egymást, ne tedd tönkre egy figyelmetlen véletlennel.

A kapcsolat vége legalább olyan fontos, mint az eleje. Ezt soha ne felejtsd el!

Olvasd el ezt is: 

16 lecke, amit egy *kemény* szakításból tanulunk meg

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *