LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

13 dolog, amit (talán) nem tudtál a 61 éves Madonnáról

Share

Nincs kétségünk arról, hogy a ’80-as évek óta ő a Pop Királynője, viszont rengeteg olyan dolog van, amit nem tudunk róla, pedig karrierje kezdete óta a reflektorfényben él. 

Madonna Louise Ciccone augusztus 16-án tölti be a 60-at. Karrierje a 1984-ban robbant be a Like a virgin című nótával, azóta pedig szinte töretlen, hiszen többször újult meg, és olyan előadókkal is énekelt duettet, mint Justin Timberlake. A többszörös Grammy és Golden Globe díjas énekesnő rengeteg slágert írt már, és nem egy botrány főszereplője volt. Guy Ritchie-vel való házasságából két gyermeke született, és még filmekben is szerepelt, több kevesebb sikerrel. Most hoztunk tizenhárom érdekességet Madonnáról, amit nem biztos, hogy ismertél eddig!

1. Csókolózott Michael Jacksonnal

Madonna James Corden Carpool Karaoke műsorában vallotta be ez a régi titkot. A Pop királya és királynője egy bulin találkozott, és nyelves csókig jutott a kapcsolatuk, de aztán sosem beszélték meg ezt a csókot. Talán jobb is nem?

2. Madonna nagyon menő pasikkal kavart anno

A Sean Pennel és Guy Ritchie-vel való házasságai mellett a Madonna Vanilla Ice, Tupac, John F. Kennedy Jr, Antonio Banderas, Lenny Kravitz, Dennis Rodman fejét is elcsavarta. Van, akivel titkolták hogy együtt vannak, míg másokat felvállalt.

3. Nincs saját csillaga

Madonna nem rendelkezik saját csillaggal a Hollywood Walk of Famen, mert 1990-ben visszautasította az ajánlatot, hogy ő is kaphasson egyet. Lehet hogy azóta már bánja, de nem ajánlották fel neki újra.

4. Feldühítette a Pápát

Az 1989-es “Like A Prayer” című lemez megjelenése után számos vallási csoport tiltakozott az énekesnő ellen. Többek között a Vatikánig is eljutott a botrányos klip, és a dal, amiben Madonna több keresztény jelképeket használt fel. II. János Pál pápa is részt vett abban a bojkottban, amiben arra utasították az embereket, hogy minden áron akadályozzák meg Madonna sikerét. Persze ez nem jött össze, mert addigra már a fél világ a rajongója volt az énekesnőnek, és a dal is hatalmas siker lett.

5. Fura fóbia

Madonna brontofóbiás, ami a mennydörgéstől való félelem elnevezése.

6. Madonna nagyon okos

Ha hiszed, ha nem, Madonna egy IQ teszten 140 pontot ért el. Ezzel olyan híresen okos színésznő mellett emlegetik egy lapon, mint Sharon Stone.

7. Fel akarta robbantani a Fehér házat

Madonna is részt vett a Women’s March rendezvényen Washingtonban, ahol arról beszélt, hogy “volt egy szörnyű gondolatom a Fehér Ház felrobbantásáról”. Persze később tagadta ilyen jellegű vágyait, és mondta, hogy csak képletesen értette, de sokan felhördültek a szavain.

8. Sokan istenkáromlónak tartják

Madonna nem csak egyszer húzta ki a gyufát a katolikus egyháznál. Amikor a 2006-os Confession lemezének turnéján a színpadon keresztre feszítve, tüskés koronával jelent meg sokan felhördültek. Szerinted jogosan?

9. Már tíz gyerekkönyvet írt

Az első gyerekkönyve 2003-ban jelent meg “Az angol rózsa” címmel, és azóta még kiadott másik 9-et is.

10. Perrel fenyegették egy kép miatt

Az “MDNA” turnéjának párizsi showja alatt Madonna egy horogkeresztet ábrázoló képet montázsolt a francia nemzeti front vezetőjének Marine Le Pen képére. Miután a politikai párt megfenyegette az énekesnőt, hogy bepereli, a horogkeresztet kérdőjellé változtatták, és a turné többi állomásán már így szerepelt.

11. Rokoni kapcsolatok

Egyes tanulmányok szerint Madonna távoli rokoni kapcsolatban áll Lady Gagával, Gwen Stefanival és Mark Wahlberggel. Wow!

12. Madonna igazi kontrollmániás

Az énekesnő nemrég beismerte, hogy mindig figyel a részletekre, rögeszmészen kényszeres, hogy mindent uraljon, ami körülötte történik.

13. Ő minden idők legsikeresebb női popsztárja

A Guinness világrekordok listája szerint Madonna a világ legsikeresebb női énekesnő. Lemezeiből több mint 300 milliót adtak el világszerte.

forrás

Ezúton is sok boldog születésnapot kívánunk neki, és most elindítjuk a kedvenc Madonna dalainkat, és bulizunk egy jót az ő tiszteletére! Neked melyik a kedvenc slágered tőle? 

Ezt is ajánljuk!

14 inspiráló és ***kicsit*** provokatív idézet Madonnától

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *