LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

15 dolog, amiről ne feledkezz meg ha teljesebb életet szeretnél!

Share

A legtöbb ember tisztában van az élet nagy dolgaival, hiszen ezek nélkül nem élhetnénk teljes életet. De mi a helyzet a kis dolgokkal? Ezeket a legtöbbször elfelejtük, pedig nem kéne, mert nagyon fontosak! 

Az élet látszólag kicsi vagy éppen jelentéktelennek tűnő dolgokkal is elhalmoz minket, amikről nem mindig veszünk tudomást. Pedig ezek is kellenek ahhoz, hogy amikor elérkezünk az életünk végéhez (reméljük, hogy erre még nagyon sokára kerül sor!), akkor elégedettek legyünk. Jöjjenek ezek a kicsi (és sokszor megfoghatatlan) dolgok, amikre nem árt emlékeztetni magunkat!

1.  Legyél teljesen őszinte!

Főleg magaddal! Mindannyian megtanuljuk az őszinteséget, de aztán valahogy nem válik annyira fontossá. Sokszor megtéveszünk másokat, rossz információt adunk meg, esetleg hazudunk. Önmagunknak, és másoknak is. Legyél bátor, és törekedj az őszinteségre magaddal és másokkal szemben is!

2. Vigyázz az álmaidra!

Az egész világ azt szajkózza, hogy csak elpazorolod az életed? Pedig a szívedbe nézve te tudod, hogy mire születtél, és mi a nagy álmod. Sose ereszd el ezt, mindig legyen célod, és menj utána. A világot meg kell tapasztalni, és látni kell. Akik nem hisznek az álmaikban, azok sokkal kevesebbet dolgot élnek meg az életben.

3. Tiszteld a szüleidet!

Sokszor nehéz az élet, de a családunkra mindig számíthatunk. Add meg a tiszteletet a szüleidnek, még akkor is, ha nem mindig értesz egyet velük. Tudod a mondást, a szüleinket nem választjuk, azt Isten választja nekünk. Légy tehát hálás értük és becsüld meg őket, mert a hiányuk elképesztően fájhat, amikor már nem lesznek veled.

Az ideális szülők nyomában

4. Bocsáss meg, de ne felejts!

Ha valaki kigúnyol vagy kifiguráz, az nem szép dolog. De mindig bocsásd meg a másiknaka tettét, ellenben ne felejtsd el ezeket. Fogd fel úgy, hogy ezek a nehéz dolgok teszik felejthetetlenné az életet és ezekből tanulhatsz a legtöbbet.

5. Ne feledd, a mosolyod megváltoztathatja a világot

Próbáld ki egy nap, hogy rámosolyogsz egy idegenre reggel a villamoson, a boltban, vagy a munkahelyeden. Meglátod, hogy teljesen más lesz a világ, miután ezt megteszed, és nem csak neked lesz jó érzésed, hanem a másiknak is.

6. Élvezd ki a csendet!

Olyan világban élünk, ahol folyamatosan pittyeg a mobilunk, szól a televízió, vagy a rádió, esetleg csipog az óránk, a mikró, és zúg a laptopunk. Szinte nem is vagyunk csendben, pedig ez sokszor nagyon fontos. Tapasztald meg néha, hogy milyen az igazi csend, ami körülvesz. Ilyenkor meditálj, töltsd fel magad lelkileg, és hidd el, hogy a végtelen csendben tuti, hogy támad néhány jó ötleted is.

7. Élj a jelenben!

A tegnap már múlt – tanulj belőle. A holnap még nem jött el – készülj fel rá. – tartja a mondás, és mi is egyetértünk ezzel. Mindig légy készen arra, hogy megtapasztald az élet minden egyes másodpercét, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy elpazarold ezeket.

8. Ne ítélj el mást!

Nincs rosszabb annál, hogy az emberek megítélik a másik embert. Tartsd tiszteletben az embereket, és csak arra figyelj, hogy a legjobb legyél, mert ezzel többet tudsz elérni, mintha másokat szapulnál a negatív gondolataiddal.

9. Segíts másoknak valóra váltani az álmukat!

“Mindent meg tudsz szerezni az életedben, ha segítesz másoknak, hogy megkapják, amit akarnak” – És az a mondás tényleg valóra váltható, hiszen a karma tényleg dolgozik, még akkor is ha most még nem hiszel benne. Segíts másoknak, és te is megkapod az élettől, amit szeretnél.

10. Keress magad mellé pozitív embereket

Ha az élet keménnyé válik, akkor döntő fontosságú, hogy olyan erős támogató rendszerrel rendelkezz, amely pozitívan befolyásol téged. Törekedj arra, hogy pozitív emberekkel vedd körül magad, és távolíts el minden negatív energiát az életedből.

11. Ne veszítsd el a reményt!

Függetlenül attól, hogy milyen körülmények vannak éppen az életedben, a fontos, hogy higgy abban, hogy mindig van kiút. Amíg lélegzel, amíg “növekszel” mindig van esély a változásra, és van helye a reménynek és a reménykedésnek.

12.  Légy kedves, még akkor is ha mások nem érdemlik meg

Hívhatod ezt karmának, vagy aranyszabálynak, vagy bármi másnak, de mindig emlékeztesd magad arra, hogy legyél kedves az emberekkel. Még azokkal is, akik csúnyán bánnak veled. Hidd el, az élet megleckézteti majd előbb-utóbb azokat az embereket, akik keresztbe tettek neked.

13. Küzdj a szerelemért!

A szerelem áldás, és amikor megtalálod, akkor minden boldog lesz körülötted. Ha megtaláltad a Nagy Őt, akkor addig küzdj érte, amíg nem lesz teljesen a tiéd. A szerelem mindig megéri a harcot.

14. Tanulj meg hallgatni!

Amikor mások beszélnek, akkor néha hallgass. Csak nézd a szájuk mozgását, és próbáld meg kitalálni, hogy mit mondanak. Tanulmányozd az emberek hangját, a szóhasználatukat, a mimikájukat. Add meg mindenkinek a tiszteletet, amikor beszél, és várd el te is ugyanezt.

15. Mindig legyen nálad egy könyv!

Az idő drága, az élet pedig rövid, úgyhogy olvassunk annyit, amennyit tudunk. Törekedj minden nap arra, hogy tanulj valami újat. Ez lehet egy új szó, egy új helyszín egy regényben, egy történelmi szereplő élete, egy új világ megismerése. Az olvasás nem csak pihentető, hanem olyan módon fejleszti az elmét, ahogy más nem.

forrás

Ezt is olvasd el, mert fontos!

30+1 apró emlékeztető, arra az esetre, ha *éppen most* úgy érzed, hogy soha nem talál rád a szerelem…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *