LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

Íme a szerelem 12 típusa, amivel biztos, hogy te is találkoztál már

Share

Szerelmesnek lenni csodás dolog, de a szerelemnek nagyon sokféle típusa létezik. Vannak olyan elsöprő szerelmek, amire mindenki vágyik és van, amire kevésbé….

A szerelem érzését nehéz definiálni, mert annyi féle módon szerethetünk. Vannak, akik hatalmas érzelmekkel lángolnak, míg másoknak az a lényeg, hogy az érzéseik évek alatt se változzanak. Ismerünk olyan párokat, akiket csak a kémia tart össze, míg mások egyfajta “szerződést” kötöttek, és úgy élnek együtt. Hogy mennyire boldogan, azt mindenki döntse el maga. Mi megmutatjuk, hogy mennyi féle szerelem létezik, te pedig nyugodtan kommentálj, hogy hányban volt már részed. Érdekes lesz a lista, mi szóltunk!

Az új szerelem

Ez a szerelem a legszórakoztatóbb, hiszen szinte észre sem vesszük, miközben velünk történik a dolog. Amikor kialakul a tetszésből, valami több. Sokan nem is vallják be, hogy ez már szerelem… Természetesen ilyenkor jönnek a kis trükkök, hogy megvárjuk, amíg a férfi ír, aztán tűkön ülünk, hogy mikor hív el valahová randizni, de közben igyekszünk nem nyomulni, és nem kétségbeesni, ha nem ír óránként valami kedveset. A friss kapcsolat mindig sok izgalommal, és elképesztő adrenalinnal jár, de hát ki ne élvezné ezt az időszakot?  Ez az egyik legjobb szerelem!

A rutinos szerelem

Amikor már évek óta együtt vagytok és régóta szeretitek egymást. Mindennek megvan a rutinja, ismeritek egymás minden mozzanatát, és gondolatát. Ez a szerelem egyszerűnek tűnik, mert nincsenek felelseges kérdések, és pár remekül kijön egymással.

Az “undorító”

Erről nem is szeretnénk írni sokat, de vannak párok, akik kifejezetten azért vannak egymással, hogy kiéljék egymáson a beteg hajlamaikat. Igen, ilyen van.

A plátói szerelem

Szereted azt a személyt, akiért igazi rajongással viszonyulsz. Ez a szerelem egy kicsit elvakult, és nagyon vágyódó. Sokat tudsz a szerelmedről, de ő még nem is sejt rólad semmit. Szeretnél vele lenne, és reméled, hogy együtt lesztek valamikor. Néha az ilyen szerelem úgy érkezik az életünkbe, mint egy forgószél, és olyan gyorsan is távozik.

A baráti szerelem

Szereted a legjobb barátodat, de számára még nem szerelem ez az érzés irántad. Imádsz vele lenni, és inkább beéred a barátságával, mintsem eláruld az érzéseidet.

A hamis szerelem

A szerelemnek sokféle aspektusa van. Ez is egy ilyen. Lehet hogy csak képzeled, hogy szerelmes vagy, de a személy, aki iránt érzel, nem elég jó számodra, és nem is érdemli meg hogy szeresd, mert ő nem olyan érzelmeket táplál irántad, mint amit te. Te szeretnél házasságot, közös életet, gyereket, ám a társad csak becsap azzal, hogy veled van, mert ő nem vágyik ilyen dolgokra.

A se veled, se nélküled szerelem

Időbe telhet míg megérted ennek a szerelemnek a jelentését, de vannak ilyen párok is. Akik állandóan szakítanak, majd újra összejönnek, és lángolóan szeretik egymást, aztán valami miatt újra szakítanak. Lehet hogy te is voltál már ilyen kapcsolatban, amikor rájöttél, hogy a személy, akit egykoron elhagytál, az aki nélkül nem tudsz többé élni. És újra összejöttök és tökéletes lesz minden. Vagy éppen mégsem…

Az elnyert szerelem

Sokáig csak barátok voltatok, jóban-rosszban kitartottatok egymás mellett. Végignézte, ahogy elveszíted a munkád, hogy gyermeket szülsz, házat vásárolsz, esetleg elveszted a szüleidet. Mindig ott volt melletted, támogatott, de nem ismerted még fel, hogy amit iránta érzel az a szerelem. Évek alatt elmélyült a kapcsolatotok, és egyszer csak úgy találtad magatokat, hogy egy pár vagytok és szeretitek egymást.

A tragikus szerelem

A szerelem, ami véget ért, vagy a szerelem ami viszonzatlan maradt. Ez a fajta szerelem beágyazódik a lelkedbe, és lassan hat rád. A kapcsolat végén a lelked majd meggyógyul, hiába érzed akármennyire is a padlón magad. Mindig érezni fogjátok ennek a szerelemnek a gyötrelmét, és soha nem lehet teljesen ugyanolyan ez a kapcsolat, ha később össze is jöttök. Nem számít, hogy mit csinálsz, örökké emlékezni fogsz erre a személyre, akivel átélted ezt a tragikus szerelmet. Talán egy másik életben együtt lesztek, de most biztosan nem.

A szülői szerelem

Lehet, hogy a te szüleid kapcsolata álomszerű, de sokkal inkább az hat ránk (és későbbi kapcsolatainkra), amik nem ilyenek. Rengeteg gyerek nő fel azt látva, hogy a szülei megcsalják egymást, veszekednek, de persze a legjobb alternatíva, hogy nagyon szeretik egymást. Sokszor 20-30 évig nézzük szüleink kapcsolatát, ami kihat a mi lelkünkre is, és arra is, hogy mi hogyan szeretünk majd később.

A mérgező szerelem

Mindenkinek van egy olyan exe, akivel mérgező kapcsolatban volt. Hiába szakítottatok az ex még mindig lehúz, és újra és újra jelentkezik, te pedig nem tudsz elszakadni tőle. Ez egy ördögi kör, amiből csak akkor törhetsz ki, ha végleg megszakítod ezzel az emberrel a kapcsolatodat és nem hagyod, hogy tovább mérgezzen.

Az időskori szerelem

Ez a legszebb szerelem talán mind közül, hiszen van-e annál szebb látvány, hogy két egymás mellett megöregedett embernél látni, hogy még mindig nagyon szeretik egymást? Ők inkább már partneri viszonyban élnek együtt. Megtanultak bocsánatot kérni egymástól, megtanultak erősnek lenni, és kitartani egymás mellett. Ez egy hosszú szerelem, ami azért nehéz, mert ha az egyik fél eltávozik, akkor nagyon nehéz a hiánya nélkül tovább élni.

forrás

Neked melyik szerelemben volt részed már?

A szerelembe *esés* 5 stációja, és, hogy miért viselkedünk tőle totál őrülten…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *