LOADING

Type to search

Eszem-iszom Ez+az

Ezért nem híznak el az olaszok, a tészta és pizza országában…

Share

Annak ellenére, hogy azonnal eszünkbe jut az étel, ha Olaszországra gondolunk, hogy lehetséges, hogy a statisztikákban nem szerepelnek elöl a legelhízottabb nemzetek listáján? Van néhány tippünk, hogy hogy lehet ez…

Nem stresszelnek, ha esznek…

Megadják a módját annak, hogy élvezzék egymás társaságát, az ételeket és az italokat. Mint a legtöbb mediterrán nép, a nagy meleg miatt előfordul, hogy késő estére maradnak a “nagy” evések, amelyek mellett órákat ülnek, sokféle ételt végig esznek, kipróbálnak, és megbeszélik egymás búját és baját. Nem kapkodnak. Ráérnek, élvezik az estét és a finomságokat.

Ha tele vannak, abbahagyják

Annak ellenére, hogy ilyenkor sokféle étel kerül az asztalra, az olaszok tudnak mértéket tartani, és nem eszik magukat halálra. Ha elég volt, leteszik a villát, nem esznek többet. Desszert helyett pedig sokszor fogyasztanak gyümölcsöt, ami az emésztést is segíti.

Minőségi ételek és zöldségek

Ha Olaszországban vacsorára vagy hivatalos biztos, hogy sokféle, minőségi ételt találsz majd az asztalon. Igen, szeretik a tésztákat, és bőven esznek szénhidrátot ezt rengeteg zöldséggel és halakkal is frissítik. Vörös húsból keveset, olajban sült dolgokból pedig szinte egyáltalán nem fogyasztanak. A hangsúly legtöbbször a helyi ételeken van. Amit a föld, és a tenger ad, azt eszik.

Házi koszt

Az olaszok sokszor főznek otthon, maguknak. Pontosan tudják, hogy mit, honnan szerezzenek be, hol kapnak friss húst, zöldséget stb. Nem esznek mirelit ételeket, konzerv ételeket is csak ritkán. Hisznek abban, hogy az vagy, amit megeszel.

Nem is olyan rossz, ugye?

 

Olvasd el ezt is:

A Napsütötte Toszkána villáját, most már *akár* te is kibérelheted!

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *