LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

20 dolog, amit a kiegyensúlyozott és boldog emberek *mindig* betartanak!

Share

A jó pap is holtáig tanul, ezért te is fogadj meg egy-két tanácsot, mert később ezektől még könnyebb lesz az élet. Avagy, az önszeretet nem csak fürdősó és fincsi kozmetikum…

Van egy- két olyan dolog, ami lehet, hogy elsőre furának tűnhet majd, de hidd el, hogy azért írjuk le őket, mert tudjuk, hogy később meg fogod köszönni.Változtatni sosem késő, a tanácsokat pedig néha tényleg érdemes megfogadni! Jöjjön most húsz egy olyan listáról, amit még harminc éves korunk előtt jó végigszaladni!

1. Tanulj meg vigyázni magadra

Ha két végén égeted a gyertyát, akkor előbb utóbb meg fogod járni. Megérdemled, hogy jól bánj magaddal, és gondoskodj a testedről, lelkedről. Mindig kezeld magad az első helyen, ez nem önzőség!

2. Nem kell mindenkit szeretned

Sőt! Kedvelned sem kell! Attól, hogy nem szeretsz valakit, nem vagy rossz ember. Ha kizársz valakit az életedből az a te döntésed.

3. Legyél udvarias, és add meg a tiszteletet

Ha valakit nem kedvelsz, vagy nem szeretsz (ahogy fent írtuk) attól még az alapvető emberi tiszteletet meg kell adni. Persze csak akkor, ha az illető nem tett veled valami olyasmit, ami miatt nagyon utálod, a tisztelet akkor is kijár mindenkinek.

4. A szerelem nem minden

Teljes ember lehetsz anélkül is, hogy szerelmes lennél. Sőt! Teljes embernek kell lenned, függetlenül attól, hogy szerelmes vagy, vagy nem. A szerelemtől függő emberek sokszor pesszimisták és nem tudják elengedi a másikat. Ne légy ilyen!

5. Ne kérj bocsánatot, mert azt eszel, amit megkívánsz

Amit beviszel a testedbe, az csak a te döntésed. Ha egy mozzarellát akarsz enni mozzarellával, akkor tedd azt, de ha gyümölcsre fáj a fogad, akkor azt is megeheted nyugodtan. Az egészséges életmód nem egyenlő azzal, hogy folyton diétázol.

6. Tanuld meg megszeretni a zöldségeket

Néha jól esik, hogy egészséges dolgokat eszel, és kell is. Az önmérséklet gyakorlása, hogy egy doboz fagyi helyett egy jó salátát választasz néha sokkal célravezetőbb. És persze egészségesebb, amit a tested meg fog hálálni!

7. Nem a bankszámla a lényeg

Még mindig vannak olyan emberek, akiknek csak az számít, hogy a másik számláján mennyi pénz van. Te ne légy ilyen! Ne nézd soha, hogy kinek mennyi pénze van, mert téged is zavarna, ha valaki ez alapján ítélne meg.

8. Ne érezd magad rosszul, ha nem beszélsz az anyagi helyzetedről

Ha úgy érzed, hogy kinéznek, mert valakivel nem beszélsz az anyagi helyzetedről, a fizetésedről, akkor ne érezd rosszul magad. Ez legyen a másik ember problémája. Senkire sem tartozik, hogy te mennyit keresel. Aki ezt nem tudja megérteni, azzal ne törődj!

9. A kutyák csodálatosak

A feltétel nélküli szeretet, amit tudnak adni ezek a négylábú szőrgombócok azt elképesztő. Tanuld meg megszeretni őket, mert ők tisztán és feltétel nélkül szeretnek minket embereket.

10. Ne foglalkozz az idő múlásával

Van valami nagyon megnyugtató abban, hogy a tested változik. Nem kell kétségbe esni, ha látod az öregség jeleit magadon, fogadd el, hogy a tested változik.

fotó: pexels.com

11. Ne hazudj

A hazugság a gyenge, szánalmas, gyerekes emberek mentsvára. Ne légy egy közülük!

12. Nem kell minden tanácsot megfogadni

Ha kikéred az emberek véleményét, néha kéretlen tanácsokkal látnak el. Ezek között van ami szórakoztató lehet (főleg az internetes oldalakon található tanácsok), de ezek nem szolgálják a javadat. Ha akarsz valamit, akkor ne a tanácsokra hagyatkozz, hanem csináld meg.

13.  Nem tudnak a fejedben olvasni és ez így van jól

Szerencsére az emberek hiába próbálnak olvasni benned, még azok is, akik azt hiszik tudják mi történik veled, távol állnak az igazságtól. Soha ne feltételezd, hogy mindenki ismer, inkább nyílj meg az embereknek, főleg azok számára akik arra érdemesek, hogy tudják, hogy mire gondolsz, és mi van veled igazából.

14. Mindig fogadd el az ingyen italt

Ha egy kedves stewardesst fogtál ki a repülőn,, akkor bátran fogadd el a felkínált italt, legyen az egy pohár bor, vagy egy pohár pezsgő. Jobb lesz az életed, ha élsz az ilyen alkalmakkal. (Persze csak akkor, ha nem vagy antialkoholista).

15. Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas legyen a hajad

Ha rózsaszínűvé szeretnéd festeni a hajad, akkor fesd rózsaszínre. Ne sajnáld a pénzt érte egy jó fodrásztól, mert jobban fogod érezni magad, ha változtatsz a hajadon. Az sem utolsó, hogy mindenki dícsérni fogja, hogy milyen jól áll egy merész vágás, vagy egy élénk szín.

16. Ne használd a “furcsa vagyok” jellemzést magadra

Az egész életben rengeteg furcsa emberrel fog összehozni a sors, és egy idő után elveszted az egyediséged, ha mindenkinek azt hangoztatod, hogy te mennyire furcsa vagy. Egyébként is, ha mindenki annyira furcsa lenne, amennyire mondja magáról, akkor hol marad a világból az eredetiség?

17. Az internet egy csodálatos eszköz, használd bátran

Ha már feltalálták, akkor használd ki. Olvasd a leveleidet, lépj fel a közösségi oldalakra, tanulj újdonságokat, ismerkedj meg távoli országokban élő emberekkel, nézz körül az (online) világban.

18. A hősök is csak emberek

Ők is sírnak, magányosak, vagy éppen szomorúak. Őket is ugyanúgy elutasítják, nekik is vannak rossz napjaik, és néha unalmas az életük.

19. A bőrápolás drága, de megéri pénzt szentelni rá

A bőrödbe fektetett pénz megtérül, de erre csak utólag jövünk rá, amikor késő. Ne sajnáld a pénzt egy drága arckrémre, szérumra, vagy pakolásra, hiszen amikor idősebb leszel meglátod, hogy mennyire fiatalosnak nézel ki majd ezeknek a szereknek hála.

20. Olvasd el az Általános Felhasználási Feltételeket

Tudjuk, hogy egyszerűbb bekattintani, hogy elolvastam, de inkább tényleg olvasd el, mert sok fontos dolgot tartalmaz, amiről jobb ha tudsz, mielőtt regisztrálsz valahová, vagy rendelsz valahonnan. Így biztos, hogy nem fog meglepetés érni!

forrás

Te milyen tanácsot tennél még hozzá ezekhez? 

Boldog élet 30 nap alatt? Naná! Ideje változtatni…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *