LOADING

Type to search

Ez+az Szépítkezem

10 hiba, amit elkövethetsz kozmetikum vásárlásakor, és inkább ne tedd!

Share

íme néhány tévedés, amit egykoron még én is elkövettem. Tanácsolom, ne tedd! Ezzel sokat spórolhatsz és megkímélheted bőrödet is.

Megkértük Dr. Mester Ildikót, hogy adjon egy gyors itinert, hiszen a kozmetikumok vásárlásának szezonja van. Azonban óva intenénk mindenkit attól, hogy felelőtlenül vásároljon akár olcsó, akár drága kozmetikumokat. Az ár ugyanis egyáltalán nem minden! De nézzük mit mond Ildikó:

1. Csak szimatot fogsz!

Bár nagyon fontos az illat! Jómagam is a természetes illatokkal és illóolajokkal kívánom megreformálni a natúrkozmetikumokat, de ennek ellenére a legtöbb illatot még mindig mesterséges parfüm szolgáltatja, ami a kozmetikum allergén potenciálját jelentősen megnöveli. Leginkább testápolót vagyunk hajlamosak illat alapján választani, na meg hát úgyis csak az arcbőrünkre kell „vigyázni”. Jó nagy felületen bekenjük magunkat és ebből alakulnak csak ki igazán a makacs ekcémák.

2. Barátnőmnek jó volt

De ez garantálja, hogy Neked is jó lesz? Jó eséllyel sajnos nem, feltéve, ha nem ugyanazzal a bőrproblémával küzdötök. A nem a bőrtípusnak megfelelő arckrém választás okozza leggyakrabban a vásárlói elégedetlenséget világszerte. Mit tehetsz? Legjobb, ha bejelentkezel hozzánk bőrdiagnosztikai vizsgálatra. Ha erre nincs lehetőséged, akkor kérj szakmai segítséget kolleganőinktől referencia üzleteinkben, vagy igényelj bőrtípus tesztet és személyreszabott bőrápolási rutin kialakítást emailben (info@magisterproducts.hu).

3. Csak arckrémet!

Oldjuk már meg egy kozmetikummal ezt az évek óra fennálló problémát, ugye? Ha tényleg szeretnél mérföldköves változást, akkor bizony az egész bőrápolási metódusodat felül kell vizsgálni és bizony lehetséges, hogy egyes kozmetikumot, ami szivedcsücske el kell hagyni, de olyan is lehet, hogy olyan terméktípust kell beépíteni, amit korábban még sosem használtál (pl. pakolás, arcradír, szérum..)

4. Megtévesztő külső

Szép külső, bizarr belső. Persze ez nem mindig így van, de a csodálatos kültakató még nem jelenti azt, hogy hasonlóan fenomenális beltartalmat hordoz. Tudom, tudom, a csomagolás nagyon fontos, ezért is próbálok ebben is évről-évre fejlődni, de ne ez legyen a döntő szempont, ha kozmetikumot választassz!

5. Évek ide, vagy oda

Nem mindegy, hogy mennyi idős vagy! Sok helyen olvasom, hogy a korosztályos kozmetikum hülyeség. Jó, jó, persze, hát a bőrproblémát kell megoldani és a bőrtípusnak megfelelően ápolni, ezt aláírom. De igen ám, tisztában vagyunk vele, hogy bizony az évek múlásával csökkennek a bőrben a természetes hidratáló faktorok, a váz alkotó fehérjék rugalmasságukat vesztik, a bőr védőgát zsírtartalma csökken, a sejtregeneráció csökken, kevesebb kollagén és elasztin termelődik, a melanin termelés csökken, egyre több pigmentfolt jelenik meg. Ezt a sok tényezőt, mind-mind ne vegyük figyelembe?

 

Kattints a további öt hibáért IDE!

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *