LOADING

Type to search

Ez+az

10+1 dolog, amitől a vendéglátósok kiborulnak, és amit abba kéne már hagyni…

Share

Néha erős késztetést érzünk, hogy átszóljunk a mellettünk lévő asztalnak, hogy viselkedjenek normálisan. A wellness hétvégékről pedig már ne is beszéljünk…

Megkértünk egy szolgáltató iparban dolgozó párt, (a férfi a recepción, a hölgy az étteremben dolgozik egy szállodában), hogy meséljenek arról, hogy melyek azok a dolgok, amelyek kicsapják náluk a biztosítékot. Persze (sajnos) gondolkodás nélkül ömlött belőlük a szó… Íme a hiteles lista, amit sajnos mi is jól ismerünk, hiszen láttuk, látjuk, halljuk másoktól. És sajnos, néha mi is elkövetjük. (Magunkba nézés indul.)

1. Ha kérdezés nélkül letegez a vendég, miközben te végig tisztelettudóan magázod. Senkiről sem tudhatod ránézésre, hány éves igazából.

2. Ha a vendég nem köszön (nem kell előre, vissza is elég), de az az első kérdése, hogy “Mi a WiFi kód?”.Egyébként az, hogy “gyerevisszaújraköszönjésakkormegmondom”. Szóköz nélkül.

3. Ha a vendég nem ismeri a “kérem” és “köszönöm” szavakat. Akkor sem, ha te már százszor megköszönted, hogy itt volt.

4. Ha úgy kér a vendég, hogy “Lesz egy”, “Adjál már” “Egy kávé/sör/akármi” és társai … Nem vagyunk varázslók, sem pedig gépek! 

5. Ha a recepcióst portásnak nevezik … Nem egy kollégiumba jöttek nyaralni.

6. Ha az étteremben leülnek az egyetlen asztalhoz, ami nincs megterítve / vagy még nincs leszedve az előző vendég után. Ez tényleg nem látszik kívülről? Mindig sietünk a munkánkkal, de ha látsz egy morzsás, rendetlen asztalt kérlek ne ülj oda…

7. Ha akkor akarnak felszedni, miközben dolgozom és miután kilépnek az ajtón, már be is jelöltek Facebookon. A munkahelyünkön vagyunk, nem egy diszkóban.

8.  Ha a vendég mindent ingyen akar, függetlenül attól, mi szerepel az általa vásárolt wellness-csomagban és ha nem kapja meg, kedvezményt követel. Te meg akkor is kénytelen vagy megadni,ha nem volt jogos.

9. Ha  a vendég olyat kér, ami nem szerepel az étlapon és nem érti, mért nem készítik el neki. Tudjuk, hogy kell palacsintát sütni, de nem fogjuk tudni elszámolni, ha egyszer nincs  a kínálatban.

10. Ha  vendég kiabál /káromkodik / fenyegetőzik. Szolgáltatók vagyunk, nem szolgák. A tiszteletet oda-vissza illik megadni.

+1  Ha azután akarja szétbontani egy nagy asztaltársaság  a számláját, miután a felszolgáló már kiütötte a blokkot. Hogy persze még a könyvelő is megmoshassa a fejünket a plusz papírmunkáért.

Összességében, legyünk türelmesek és kedvesek, megéri mosolyogni, mert a világ visszamosolyog!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *