LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ez most neked szól, aki csendes magányban vívod a harcaidat

Share

Neked, aki megpróbálsz kigyógyulni, meggyógyulni egy olyan fájdalomból, amiről nem beszélsz.

Teljesen mindegy az indok, hogy miért nem beszélsz erről a belső harcról.

Lehet, hogy szégyelled, lehet, hogy már annyit beszéltél róla, hogy nincs kedved, de az is lehet, hogy egyszerűen csak ilyen vagy.

Megtartod magadnak, ami fáj.

Millió gondolat átsuhant már a fejeden, eljátszottad újra és újra a szituációkat, de arról a bizonyos helyről nem tudsz elmozdulni. Még mindig harcolsz azért, hogy jobban legyél, hogy talpra tudj állni egy veszteségből.

És ez tényleg egy ijesztő hely, ahol magad vagy, ahol csak magadra számíthatsz. Hiszen  a vége ugyanaz: más nem harcolja meg helyetted ezt a harcot.

Talán vannak barátaid, és családod, aki ott áll melletted, aki támogat, akikhez fordulhatsz.

De ők soha nem fogják megérteni igazán, hogy min mész keresztül.

Bármennyire is próbálod elmondani, és ők bármennyire is támogatnak téged, a végtelennek tűnő harc a tiéd, neked kell újra és újra felvértezned magad erővel, kitartással.

Tudom, hogy fáradt vagy.

De minden reggel felkelsz, és minden reggel nekivágsz. Nem beszélsz a belső harcodról. Csendben, magadban vívod.

Ennél magányosabb érzés talán nincs is a világon. Gyógyulni próbálsz egy olyan dologból, amiből nem tudod hogyan kell.

Dolgozni mész, értekezleteken ülsz, telefonon beszélsz, csépeled a klaviatúrát, beszélsz a kollégákkal, megteszed a dolgod.

De tudnod kell, hogy nem vagy egyedül ezzel a csendes harccal.

Talán most, ebben a pillantban úgy érzed, de nem vagy.

 

32 hozzászólás

 1. 2019-04-09

  Köszönöm a vigasztaló szavakat

  Válasz
 2. Mária 2019-10-03

  A megoldást senki nem fogja megmondani, ezt mindenki egyedileg éli meg, dolgozza fel rövidebb- hosszabb idő alatt, már ha egyáltalán sikerül.
  Próbáljunk mindenben valami jót meglátni, reménykedni hogy nem tart minden rossz – mint ahogyan a jó sem – örökké.

  Köszönöm az írást.

  Válasz
 3. Anna 2019-10-06

  Ha nem vagyok egyedül,ahogy ìrod akkor ki van mellettem?
  Mert nagyonis egyedül vagyok.

  Válasz
  1. Irma 2019-11-07

   Isten mindenkivel ott van, de neki hátat fordítva, ezt nem fogod meglátni, csak ha odafordulsz hozzá. És tőle jön majd segítség! Mindig. Megtapasztaltam.

   Válasz
 4. Maksai Gizella 2019-10-06

  Minden sora a valóságot tükrözi. Köszönöm ,már érzem hogy nem vagyok egyedül.

  Válasz
 5. mari 2019-10-07

  De egyedül vagyok nagyon egyedül

  Válasz
 6. Az ember egyedül marad, mert mindenki a saját életével foglalkozik. Én özvegy vagyok, tényleg nagyon egyedül maradtam.

  Válasz
  1. István 2020-11-11

   Az özvegység az egyik legrosszabb dolog a világon!!!

   Válasz
 7. Kàlmàn 2019-10-13

  Én is ezzel küzdök évek óta.Egyedül magànyba.

  Válasz
 8. Voltam Valakin 2019-11-01

  Nem vagyunk egyedül?
  Dehogynem!
  Egyedül egy olyan gondolatokkal teletűzdelt fájdalommal,amiből lehet nincs kiút.
  Legalábbis nincs az a megszokott út.Elfárad az ember a saját harcában ami belülről emészti fel.Elfárad,mert nem minden osztható meg másokkal.Van amit egyedül kell végig harcolni,vagy egyedül kell döntést hozni.S a döntésed egyedül a tied.Az,hogy másoknak ez fájdalmas e lehet az már egy másik világ.
  Jogod van ugy dönteni ahogy akarsz.
  Kell nem kell.
  Élni akarsz és harcolni,vagy elfáradtál és pihenni.
  Nem mindent lehet egyszerüen megoldani annélkül,hogy másoknak ne okozz fájdalmat.De te sorsod,te választasz.
  Harcolsz vagy feladod.
  Én belefáradtam
  Nagyon.

  Válasz
  1. Ancsa 2021-07-12

   Szia ” Voltam Valakin”! Bocs, hogy így ismeretlenül rád írok! Olvastam egy másfél évvel ezelőtti hozzásuólásodat arról, hogy vívod a harcod a magánnyal. Érdeklődnék, hogy akkor belefáradtál, de ma hogy érzed magad? Köszi előre ha válaszolsz! Legyen szép a napod! Ancsa

   Válasz
 9. Gèza Azari 2019-11-04

  A megoldás roppant egyszerû! Ès valóban nem vagyunk egyedül.
  Az èlet szèp❤️❤️☀️🌈☀️❤️❤️

  Válasz
 10. Joli 2019-12-06

  Isten mindenki mellett ott van,hív téged is,csak figyelj!!!
  Fogadd be ,!!!

  Válasz
 11. Galajda Sándor 2019-12-19

  A mai világban egy kapcsolat felvállalásához bátorság szükséges, vállalni a következményekkel járó, hirtelen fordulatokkal tarkított élet minden viszontagságait !!!

  Válasz
 12. Robi 2019-12-31

  Azt a bizonyos lépést egyedül kell megtennünk. De ez nem azt jelenti, hogy egyedül vagyunk. Mert van segítség, van, aki erőt ad, támogat és kísér. De Azt a bizonyos lépést egyedül kell megtennünk.

  Válasz
 13. Szabó Anna 2020-01-15

  Kedves egyedül érzők..Én is egyedül vagyok,egyedül minden bajommal és érzésemmel. Pszichólogiával foglalkozom,érdekel az ember.Saját tapasztalatokat ellemzek,vannak napok mikor én is a másvilágra kivánom magam,de nem enged a fájdalom,mindenki kicsit gondolkodjon el szeresse magát.Pihenjen ne rohanjon mindig a nagy cél érdekében.Butaság kinokat emiatt megélni,én tapasztaltam,borzalmas baleset ért,ma már nem a régi vagyok se testileg se lelkileg.DE ITT VAGYOK és ti is.Ha szeretnétek beszélni valakivel,én itt leszek,ha ennyien egyedül érzitek magatokat mért nem keresitek egymást,tessék én felvállalom magam,irjatok.Hogy ne legyünk annyira egyedül.

  Válasz
  1. Kedves Anna! Csodálatos amit írtál.

   Válasz
  2. Sanyi 2020-12-25

   A legrosszabb mindezek mellett, amikor társad van, mégis egyedül vagy. Mikor együtt vagytok karácsonykor, neked süt, főz, de tudod, hogy titokban már hosszú ideje másért dobog a szíve, mikor érzed, hogy várja a pillanatot, hogy egyedül lehessen és titokban pár üzenetet válthasson vele. Veled van, nem akar változtatni, nem érted, hogy ha szüksége van arra a valakire, akkor miért nem őt választja és nem érted, hogy neked milyen szereped van ebben a játékban. Rettegsz minden pillanatban, hogy mikor jelenti be, hogy elhagy. A belső harcod felemészt, már nincsenek barátaid, családod, mert már nincs türelmed senkihez és lassan felemészt a kétely, a fájdalom. Ha veled akar maradni, miért van szüksége másra, ha másra van szüksége, miért akar veled maradni? Társad van, mégis egyedül vagy és lassan belehalsz. Már nincs más kiút, csak ha lezárod az életed.

   Válasz
   1. Julia 2021-01-28

    Ki kell lépni az ilyen kapcsolatból. Mindenki megérdemli, hogy tegyen a boldogságáért, még ha nehéz is az a pillanat.

    Válasz
   2. Ancsa 2021-07-12

    Szia Sanyi! A magányról olvasott cikk után olvastam az elkeseredett hozzászólásod. Kb fél éves. Most hogy vagy? Ugye nem zártad le az életed? Legyenek szépek a napjaid! Ancsa

    Válasz
 14. Jozef 2020-01-16

  Egyelo ha ozvegy vagy hazas harcolni kell tovabb jel menni

  Válasz
 15. Gabriella 2020-09-20

  ❤️

  Válasz
 16. Máté 2020-11-11

  Ez most jól esett. Köszönöm. 🥺

  Válasz
 17. Kolbe Zoltán 2020-11-11

  Velem 2hónapja szakított a barátnőm!
  Én is a poklot járom meg!
  Ráadásul egy haverommal lépet le,akit 100%-csak általam ismert meg.
  Ha időben változtatok a kapcsolatunkon,azt írta nem így alakul!
  3évig voltunk eggyütt! 🙁

  Válasz
 18. Keresztény Éva 2020-12-22

  Tehát ez így igaz,minden szava, na,de azért tenni is kell valamit,hogy felállj, igen is tenni kell! Csak kell az a pont mikor azt mond vége qz önsajnálatnak,elég mert rámész, a világ nem áll meg!
  Tapasztalat.

  Válasz
 19. Annamária 2021-07-11

  Kedves Anna lenyügöző a hozzá állasod! Tényleg nem könnyű a belső harc a legnehezebb szerintem.! Tudom hogy ömaggammal van a legnagyobb vívodasom.-hiszen tudom tovább kell lepnem hiszen már oly sokszor talpra álltam ennél sokkal nagylbb gonddal a vállamon.de a mostani fel állásom nem megy! De mindenkinek jó egészséget sok kitartást erőt kívánok fel a fejjel hiszen az élet szép nem adjuk fel-😊

  Válasz
 20. Eleny. 2021-07-14

  Engem négy és fél éve,le térítetek a jó utamról,rossz gonosz emberek.Azóta a poklok kínzásait élem,sok balesettel.Teljesen tönkre tették az életem,szellemi síkon,fizikailag,testileg,lelkileg,anyagilag.Az éjszakáim kegyetlenek.Egy erős boldog vidám nő voltam.Ma egy roncs lettem.De nem fogom feladni.Harcolok az igazságomért.33 éve özvegy vagyok,szeretek egyedül lenni.Ezeket a kegyetlen éveket miért kell végig szenvednem?Segitségem nincs,csak a pénzem ment rá.Megoldást nem találtam.Ki léptem ebből a manipulálos kapcsolatból,de akadályoznak továbbra is.Köszönöm,hogy leírhatam a nehéz éltem.Üdvözlettel:Lenke.

  Válasz
 21. Johanna 2021-08-30

  Egyedüliként születik az ember és egyedüliként meghal.
  Hogyan éli az életet és kivel az csak is tőle függ. Hálásnak kel, hogy legyünk akikért az életünk része, értünk vannak. Lehetek jók es rossz emberek de az te magad vagy- tükör képet a belső ÉN! Nagyon nehéz egyedül lenni mert magadal vagy es vívod a belső harcaiddal. Nyisd ki a világ fele mutasd ki vagy valójában, meny bele a fájdalomba mert azt nem tudod kikerülni de a szenvedés IGEN!
  Csak is tőlünk függ meddig maradunk egy adót helyzetbe es lehet, hogy így se tanultunk belőle. A mi fejlődésünkre szolgál mindenki.
  Jártunk iskolában mindannyian de tanultunk is? A jelenlét nem elegendő, és igen fáj sokszor otthon ülni tanulni miközben mások élnek szabadon de magunkért teszünk es talán másokat is tudunk segíteni.
  Gyönyörű a földi létünk es csak hálásnak kel legyünk, hogy része vagyunk még csak ilyen keveset is.
  Kívánom mindenkinek sok erőt es bátorságot bele menni kipróbálni mindent amit csak lehet es talán így másképpen látjuk majd e szép világ és persze sajt magunkat is ❤️
  Szeretettel

  Válasz
 22. Laura 2021-08-31

  Jó olvasni amiket írtok így érzi az ember hogy nincs egyedül

  Válasz
 23. PP 2022-01-21

  Azt hiszem sosem volt még akkor szükségem írásra, szavakra, mint most, amikor ezt elolvastam… köszönöm.

  Válasz
 24. Kerri 2022-04-08

  Ez volt az a cikk, aminek hatására osszeismerkedtem valakivel, akire mindig is vágytam. Imádtam, hogy fontos vagyok neki! Tudtuk egymás gondolatait, érzéseit. Most egyrészt nehezebb az élet, mert nem engem választott, másrészt jó tudni, hogy él valaki, aki az álmom… így ez már nem illúzió.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *