LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 dolog, amire magas ívben tegyél, mert nem érdemli meg az energiád!

Share

Vannak bizonyos dolgok, amikkel nem kell foglalkozni, mert nem érdemli meg az időnket és az energiánkat. Talán egyértesz ezekkel, talán nem, a lényeg úgyis az, hogy gondolkozz el azon, hogy te mire pazarolod az értékes idődet! 

Az idő pénz – tartja a mondás. A saját időnk pedig a legfontosabb, hiszen annyi jó dologra fordíthatjuk, ha nem veszik kárba feleslegesen. Életünk során sok olyan dolgot teszünk, és sok olyan emberrel és dologgal foglalkozunk, amivel nem kéne, amik csak elveszik az energiánkat, és nagyjából semmi értelmük. Összegyűjtöttünk egy tizes listát, amin olyan dolgok kaptak helyet, amikkel nem érdemes foglalkozni. Egyértesz valamelyikkel? Vagy minddel?

1. Mit gondolnak rólad az emberek?

Ne hagyd, hogy az idődet mások osszák be, élj saját rendszered szerint. Nem kell teljesen önzőnek és énközpontúnak lenni, de meg kell válogatni tudatosan, hogy kire figyelsz és kinek a véleményére adsz. Vannak emberek, akiknek egy szavukra se adj, mert csak negatívan befolyásolnak!

2. Szerelmi címkék

Egyedülálló, elkötelezett, házas, szingli, bonyolult kapcsolatban él. Most komolyan, érdekel ez bárkit is? Ne kérdezgesd meg te se mástól, és téged se érdekeljen, amikor rákérdeznek, hogy nálad mi a helyzet. Az ember partneri kapcsolata semmiben sem befolyásolja az egyént. Van aki egyedül érzi jól magát, van aki kapcsolatban, ez nem változtat azon, hogy milyen ember.

3. Az ember súlya

Vékony, kövér, dundi, izmos, piszkafa… Ez sem fontos! Ha néhány kiló felszaladt, de ettől még boldognak érzed magad, akkor élj boldogan. Az emberek nagyon sokat foglalkoznak a súlyukkal, pedig felesleges. Ha edzeni szeretnél, akkor irány az edzőterem, ha otthon szeretnél sütit enni a kanapén, akkor csináld azt! Ne érzed bűnnek, hogy nem vagy hosszútávfutó, se súlyemelő. Ne a társadalom által vezérelt ideál határozza meg azt, hogy te jó embernek tartod-e magad, vagy sem.

4. A tökéletesség keresése

A tökéletességet túlértékelik. Nincs tökéletes ember, felesleges erre törekednie bárkinek is. Ha gyűrött ruhában indulsz el otthonról, ha mindig leeszed magad ebédnél, ha a konyhapultod nem csillog-villog, esetleg elfelejted, hogy a gyereknek aznap van az ovis fotózása, akkor nem vagy rossz ember. Csak nem vagy tökéletes. A hibák teszik emberré az embert.

5. Nem kell mindenkit boldoggá tenni

Ez is hasonló fogalom mint a fenti, de az emberek mégis igyekeznek arra, hogy elérjék a tökéletes boldogságot. Pedig nincs mód arra, hogy mindenkit boldoggá tegyünk. Ez lehetetlenség. Legyél te magad boldog annyira, amennyire tőled telik, a többi pedig jön magától.

6.Kinek milyen tulajdona van

Valóban számít, hogy valaki egy Birkin táskával mászkál és Rolex karórán nézi meg a pontos időt? Vagy hogy milyen kocsit vezet? Van-e saját lakása? Az anyagiak lenyűgözik az embereket, de teljesen felesleges ezeket a dolgokat figyelni. Nem a ruha teszi az embert, és nem lesz valaki jobb attól, hogy megvesz magának bármit, és azzal parádézik.

7. Ki mennyire híres

Mitől lesz valaki cool ember? Hogy beszélnek róla? Hogy csinált valami fontos dolgot? Van, aki csak beleszületett a hírnévre, vagy akit a párja tett híressé. Felesleges ezzel foglalkozni, mert sokan nem tudják megválasztani ezt, míg mások direkt szeretnének híresek lenni és mindent megtesznek érte. Akik hisznek a társadalmi hierarchiában sosem lesznek elégedettek az életben.

8. Az emberek és a munkájuk

Volt már olyan, hogy valakiről azt hitted, hogy munkanélküli, mert állandóan otthon ült? Aztán koppantál mert kiderült, hogy az illető kreatív szövegíró, fordító, netán újságíró és rengeteg helyre dolgozik, de alig tud erről valaki?  Felesleges valakit megítélni a munkája miatt, mert nagyon sok ember van, aki nem azt csinálja, amit világéletében szeretett volna, vagy sokan dolgoznak otthonról szabadúszóként, és így rejtve marad az igazi foglalkozásuk.

9. Nem kell mindenkit szeretni

Nem mindenkinek van olyan jó szíve, mint neked, és ha ezt minél hamarabb megtudod, annál boldogabb leszel. Az emberek nem mindig osztják meg egymással a prioritásait és értékeit. Vannak emberek, akikhez nem lehet közel jutni, szinte eltaszítják a másikat. Nem kell mindenkit megszeretned, mert nem lehet. Vannak emberek, akik elhatárolódnak, így ne fordíts energiát ezekre, mert felesleges.

10. A múlton való agyalás

Rengeteg minden van az életünkben, a múltunkban, amit lehetlenség törölni. De nem is kell, csak tovább kell élni, és nem agyalni állandóan a múlton. A “Mi lett volna ha…?” kérdés az egyik legfeleslegesebb kérdés. Inkább azzal foglalkozz, ami a jelenedben van, és törekedj arra, hogy a jövőd jó legyen.

Te mit tennél hozzá még ehhez a listához? 

Ezt is érdemes elolvasni!

Ha szeretsz valakit, elég teret adsz neki, hogy önmaga lehessen

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *