LOADING

Type to search

Inspiráció Karácsony

10 tanács, amit fogadj meg és csodás jövő éved lesz!

Share

Te mit vársz 2021-től? Sikert? Boldogságot? Kiegyensúlyozottságot? Nem tudjuk megadni neked ezeket, de tudunk segíteni néhány tanáccsal, hogy jobb legyen a jövő éved! 

Évről évre változunk, és így szilveszter felé közeledve mindenki visszatekint, és számot vet, hogy milyen éve volt. Ha rajtad is eluralkodott már az év végi nosztalgia, akkor jól fog jönni ez a kis lista! Kipróbálod? Egy biztos, mi jövőre is veled leszünk!

1. Az emberek jönnek és mennek

Ahogy idősödünk, úgy jövünk rá, hogy a barátaink is egyre fogyatkoznak. Az emberek szétszélednek, nem növekszik úgy a baráti körülnk, ahogy régen. De ezt el kell fogadnod, és akármennyire is nehéz, túl kell ezen lépni.

2. Mindenért meg kell fizetni

Nincs ingyenes ebéd, mindenért meg kell fizetni valamilyen módon. Az emberek kilépnek az életedből, és te is megtanulod a továbblépést. Néhány szakítás sokszor inkább áldás, még ha ezt akkor éppen nem látod át. Lehet, hogy megsérülsz közben, és fájni fog, de utána csak tanulsz belőle.

3. Tarts közel magadhoz azokat, akik fontosak számodra

Az emberek szívéhez nehéz eljutni. Ha valaki kedvesen viselkedik veled, sokszor azt gyanítod, hogy akar valamit. Azok, akik ragaszkodnak hozzád a hülyeségeid ellenére is, azokat tarts meg és ne veszítsd el. Akik elhagytak téged azokért ne sírj. Nem érik meg az érzelmeket!

4. Minden kapcsolat erőfeszítést igényel

Folyamatosan törekednie kell arra, hogy fenntartsd a figyelmet. Ne gondolj úgy az emberekre, hogy mindig ott lesznek neked. Ha értékes számodra egy kapcsolat, akkor tegyél érte, és adj bele 100%-ot. Még akkor is ha úgy érzed, nem működik. Később legalább elmondhatod, hogy te mindent megtettél.

5. Az irigykedőkre magas ívben tegyél

Az emberek gyakran irigykednek a saját családtagjukra, unokatestvérére, közeli barátaira. Sokan úgy gondolják, hogy neked tökéletes életed van, pedig emögött sok küzdelem lehet, de ezt ők nem látják. És fordítva is igaz! Te is hiheted valakiről ugyanezt. Semmi sem könnyű, mindenért meg kell dolgozni.

6. Nem csinálhatsz mindig mindent mások kedve szerint

Csak csináld a dolgokat, amiket szeretsz, mondd el, hogy miért csinálod, amit csinálsz és kész. Az emberek, akik fontosak neked nem fognak beleszólni, hogy mit csinálj, akik pedig téged nem érdekelnek, azokra a véleményére magasról tegyél.

7. Építs értékes kapcsolatokat

Legyél jelen, és kommunikálj az emberekkel. Vegyél részt a vacsorákban, meetingeken és gondolj arra, hogy ezek az ismeretségek egy idő múlva sokat fognak majd érni. Lehet, hogy nem rögtön, hanem csak idővel, de ott lesznek neked.

8. Szükséged van kapcsolatokra

Menj és ismerkedj az emberrekl. Lépj velük interakcióba, még akkor is, ha éppen nem szimpatikusak. Legyél önkéntes, gyakornok, részmunkaidős alkalmazott, próbáld ki magad minél több helyen és emberrel együtt. Kelts jó benyomást közben és építs a kapcsolati tőkéd.

9. Senki sem tartozik neked semmivel

Magadért vagy a felelős. A szüleid nem tartoznak neked semmivel, a főnököd nem tartozik neked semmivel. Akarsz valamit?  Akkor keményen kell érte dolgozni. Ne mástól várd, hogy hozza a lábaid elé. Nem fogja.

10. Az élet nem fair

Olyan keményen dolgozol, hogy úgy érzed ennél jobban már nem lehet, mégsem te kapod meg az előléptetést? Hát igen… Az élet nem igazságos és soha nem is lesz az, ezt jobb ha megtanulod. Legalábbis rövid távon nem.

De a kitartó munka előbb, vagy utóbb mindig meghozza a gyümölcsét! Ez biztos. Ne add fel!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *