LOADING

Type to search

Karácsony Mozizom

8 film azoknak, akik unják az Igazából szerelmet!

Share

“Az az érzésem van, hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körbe minket.”  – Ugye hallottad már az Igazából szerelem híres mondatát, és a romantikus filmet, amit unalomig játszott már a tévé? Ha neked sem jön már be ez a sokak által sziruposnak titulált karácsonyi film, akkor ajánlunk néhány másikat, amelyekkel bátran hangolódhatsz az ünnepre! 

Megcsalás, gyász, gyerek és felnőtt (plátói) szerelmek és trendi zene és persze Billy Mac, aki végigpoénkodja a filmet, mint kiöregedett rocksztár. Ha te a hátadon is feláll a szőr a Love Actually (magyarul Igazából szerelem) című filmtől, akkor megnyugtatunk, hogy nem veled van a baj. Nem kell szeretni ezt a filmet, vannak helyette sokkal viccesebb karácsonyi filmek amiket mi is bátran ajánlunk!

A Grincs (aki ellopta a karácsonyt)

Óh igen! A karácsonyt legjobban utálók igazi példaképe a zöld gonosz kis Görcs (vagy trendibb nevén Grincs), aki Dr. Seuss híres könyvalakjából kelt életre Jim Carrey megszemélyesítésével. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Tudtad, hogy a Grincs történetét most újra megfilmesítették, ezúttal animációs és nem élőszereplős film készült belőle? Már játsszák a mozik, úgyhogy tökéletes program lehet a karácsonyi szünet alatt!

Szellemes karácsony

A Bill Murray főszereplésével bemutatott Szellemes karácsony (eredeti cím: Scrooged) Charles Dickens Karácsonyi énekének klasszikus feldolgozása modern változatban. Frank Cross (Bill Murray) egy amerikai kereskedelmi televízió addigi legfiatalabb elnöke, akit nem igazán hat meg a karácsony. A férfi semmivel sem törődik, ezért elküldik hozzá a régmúlt, a jelen, és a jövő szellemeit, hogy hassonak a férfira.

Drágán add az életed!

Ha tipikus karácsonyi filmet keresel, amit a pasiddal, férjeddel nézhetsz, akkor a John McClane első karácsonyi balhéja tökéletes választás lesz! A New York-i rendőr Los Angelesbe utazik feleségéhez, ám a nő munkahelyét a Nakatomi Torony irodaházát célbe veszik a terroristák, akik tönkre akarják tenni a cég főnökét, és közben ki is akarják rabolni a milliomost. McClane észreveszi a terroristákat, és egyedül száll szembe velük. Rengeteg lövöldözés, és menekülés van a sztoriban, de McClane-t nem lehet megállítani.

Tapló Télapó

Billy Bob Thorthon zseniálisa alakítja a Tapló Télapót, aki nem igazi Mikulás, hanem egy álruhás piti rabló. Willie (Billy Bob Thorthon) minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó – a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.

Karácsonyi lidércnyomás

Az egyik legkülönlegesebb karácsonyi mese, ami több éven át készült stop motion technikával, és híven tükrözi a Tim Burton féle látványvilágot és humort. A mese főszereplője Rosszcsont Jack, aki Halloween város lakója, és a halloween-i ijesztgetés nagymestere. Amikor sétálni indul, rálel egy karácsonyi ajtóra és átjut a Karácsony faluba, ahol manók élnek, és mindenki boldog, és nincs rémszítgetés se. Elhatározza, hogy átveszi a helyét ebben az évben Mikulásnak, így elkezdődik a rémísztő karácsony…

Karácsonyi történet

Az 1983-as film igazi klasszikus, és mégis nagyon kevesen ismerik. A film a ’40-es években játszódik, és a fiatal Ralphie-ról szól, aki megpróbálja szüleit, tanárait, és persze a Mikulást meggyőzni, hogy a tökéletes ajándék számára egy Red Ryder nevű piros játékfegyver.

Charlie Brown karácsonya

A Snoopy képregények megalkotói 1965-ben készítették el Snoopy kis gazdájának ünnepi kalandjait. A kedves kis történet igazi családi film, úgyhogy ültesd le a tévé elé a gyerekeket és nézzétek együtt!

Polár Express

A Tom Hanks főszereplésével készült animációs film szintén hatalmas családi kedvenc a karácsonyi időszakban. A történet egy fiúról szól, aki nem hisz a Mikulásban. Karácsonykor hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.

forrás

Neked melyik a kedvenc karácsonyi filmed? Kommentálj! 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *