LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

9 tipikus hiba szakításkor, ami miatt (akár) évekig tarthat a felépülés…

Share

Egy szakítás nehéz, különösen, ha nem te vagy az, aki úgy döntött, hogy befejezi. A harag gyakran vesz rá minket olyan dolgokra, amiket sosem szoktunk tenni, és ami nemcsak hogy rossz fényt vet ránk, de megakadályozza azt is, hogy egy belekezdjünk egy másik boldog kapcsolatba. Milyen tipikus hibák vannak, amiket érdemes elkerülni? Összegyűjtöttük őket! 

Hisztérikusan viselkedni

fotó: © depositphotos

Amikor valaki elhagy, úgy tűnik, hogy a helyzet olyan rossz, hogy muszáj mindenkinek (de tényleg mindenkinek!!!!!) elmondanod, hogy mit is gondolsz az exedről. Amikor dühösek vagyunk, akkor hajlamosak vagyunk gyakran durva és sértő dolgokat mondani, és a dühünk irányít minket. Első felindulásból kidobáljuk az ex cuccait, kiabálunk vele, és megpróbálunk úgy tenni, mintha mi szakítottunk volna vele, mert ez jobbat tesz az egónknak, de ez valójában rosszabbá teszi a dolgokat.

Miért káros? A düh gyorsan eltűnik, és amikor rájössz, hogy sok olyan dolgot mondtál, amit nem kellett volna akkor érkezik a szégyenérzet. Talán az is gondolhatod, hogy a pasid azért hagyott el, mert durva voltál. És ez bár nem igaz, de sokáig hibáztatod magad, esetleg megpróbálod kijavítani a hibáidat, és visszaszerezni a kapcsolatodat. Ezzel viszont még nevetségesebbé választ és megalázod magad.

Utoljára még beszélni az érzéseidről

Amikor a partnered úgy dönt, hogy felbontja veled a kapcsolatot, akkor az történhet nagyon váratlanul is. Ilyenkor az emberek gyakran megpróbálják megmagyarázni, hogy mennyire szeretik a társaikat. Gyakran megesik, hogy nagy betűkkel leírják, hogy SZERETLEK, pár pohár bor után felhívják az exet és szerelmet vallanak neki. Sokan azt hiszik, hogy ha partnereik megértik, hogy mennyire szeretik őket, akkor vissza fognak térni.

Miért káros? A probléma a szakításnál nem az érzéseid hiánya, hanem a partnered érzéseinek hiánya irántad. Ez nem rajtad múlott, így inkább próbáld meg minimalizálni a kettőtök közötti kommunikációt, mert így nem fogod magad szerencsétlennek érezni, és magadat okolni az ő érzései miatt.

Megállapodni, hogy barátok maradtok

fotó: © depositphotos

Amikor valaki elhagy, akkor sokszor felajánlja, hogy veled marad, mint barát. Ezt főként azért teszik, mert bűnösnek érzik magukat, vagy mert meg akarják tartani a közelükben a szeretett embert. Sokszor megállapodnak, hogy a szakítás után barátok maradnak, de ezzel nincs még vége a kettejük történetének.

Miért káros: Ha úgy döntöttetek, hogy szakítotok, akkor egy barátságos kapcsolat reményt ad. Továbbra is várhatjuk, hogy a kapcsolat újrainduljon, de valószínűleg soha nem fog, és ezt valamelyik fél nem fogja tudni elfogadni, és megromlik a barátság is.

Visszakérni az ajándékokat

Egyes emberek a szakítás miatti haragban úgy érzik, hogy valami kártérítést szeretnének. Erre a legjobb módszer, hogy visszakérik a másiknak adott ajándékokat. Ebben benne van egy adag sértettség is, hiszen a cél, hogy a partner megbántódjon.

Miért káros? Miután ilyeneket csináltál, nem maradsz többé tisztességes. Az exednek lesz egy története arról, hogy ennyire mohó és olcsó vagy. Minél több ember ismeri az exedet, annál több ember fog tudni arról, hogy visszakérted a szakítás után a cuccokat. Hagyd ami a múltban maradt, és ne igényeld vissza a tárgyakat. Azokat akkor vetted, amikor még boldogok voltatok együtt. Emlékezz te is a neked ajándékozott tárgyakra úgy, hogy egy szerető és gondoskodó személytől kaptad őket.

Állandóan beszélni valami miatt az exszel

fotó: © depositphotos

Elfelejtett könyvek, elromlott laptop, nálunk marad ruhák, egy kis ajándék, amit még neki vettél, de nem adad oda…. Megannyi indok, ami miatt állandóan kapcsolatba tudsz lépni az exszeddel. Úgy tűnik ezt nagyon sokan használják, csak hogy még mindig jelen legyenek az előző kapcsolatuk életében.

Miért káros? Az állandó figyelem, ami összeköt titeket már valószínűleg csak neked fontos, a másiknak már inkább kínos. Lehet, hogy nem veszed észre az elején, de ha több hónap elteltével, még mindig beszélgetsz és találkozgatsz apróságok miatt az exszel, akkor nem tudsz elszakadni.

Megpróbálod befolyásolni a körülötte lévő embereket

Ha még mindig vannak olyan dolgok, amelyekről nem tudtatok beszélni szakításkor, akkor igyekszünk tisztázni a helyzetet, és megpróbáljuk megváltoztatni a közös barátok véleményét. Úgy tűnik, ha beszélsz az exed édesanyjával vagy a legjobb barátjával, akkor talán vissza fog térni hozzád…. Persze ez nem így működik, úgyhogy jobb ha ezzel nem is próbálkozol.

Miért káros? Az exed valószínűleg úgy érzi, mintha zaklatnád. Különösen, ha a hozzá közeli embereket próbálsz rávenni arra, hogy beszéljenek vele a kapcsolatotok újraindításáról.  Ez a nyomás csak meg fogja győzni őt arról, hogy távol maradjon tőled. Egyébként is valószínűleg, hogy senki sem próbálja majd lebeszélni őt a végleges szakításról, mert nem szólnak bele egy felnőtt életébe, így ezek a beszélgetések csak elpocsékolt időnek tűnnek majd.

Szenvedés a közösségi médiában

fotó: © depositphotos

Sokan nem tudják elengedni az előző párjukat, így éjszaka közepén hívogatják, írogatnak neki a cseten, és arról nem is beszélve, hogy percenként csekkolgatják a Facebook-on és az Instán az exet, hogy hol járnak, kivel vannak stb..stb… Az, hogy a szakítás után a csalódott fél a közösségi oldalakon fejezi ki a szomorúságát az normális. Ám ezt nem szabad túlzásba vinni. Ez nem segít, hogy jobban érezd magad, ráadásul a potenciális új kapcsolatot is elüldözhetsz a szenvedéseddel.

Miért káros? Ahelyett, hogy csak csekkolgatod az exed profilját, és szomorkodsz, gondolkozhatnál azon, hogy hogyan javíthatsz a helyzeten például azzal, hogy külső segítséget keresel.

Felvenni a harcot az ex új partnerével

Még csak egy hete szakítottatok, és az ex már talált is egy új nőt? Óh, Őt még simán rá lehet beszélni arra, hogy a ti kapcsolatotok még nem ért véget, csak egy kicsit megtorpant. Ilyenkor jön az, hogy az expasid új barátnőjét felkeresed, és elbeszélgetsz vele, de ezt inkább nem kéne tenni…

Miért ártalmas? Amikor megkeresed az ex új csaját, akkor inkább azzal törődsz, hogy belegyalogolj egy ismeretlen ember érzéseibe és nem azzal, hogy te legyél rendben lelkileg. Ez a kíváncsiság az új partner iránt megszállottsággá is fokozódhat, keresed a másik hibáit, vagy azt, hogy ő mitől jobb, mint te voltál. Ezzel csak az idődet pazarolod, ahelyett, hogy megkeresnéd a saját boldogságodat.

Megpróbálod megérteni miért szakított veled

fotó: © depositphotos

Úgy tűnhet, hogy a partnered nem mondott el valamit, és azt hiszed, hogy ha csak megbeszéled ezt vele, akkor a helyzet megoldható. De inkább annak van nagy valószínűsége, hogy több hónapot töltesz el azzal, hogy megtudd, hogy mi baja volt az exednek, de a végén semmit sem tudsz meg.

Miért káros? Nem valószínű, hogy sikerül meggyőznöd a partneredet, akkor sem, ha tudod az indokokat, hogy miért szakított veled. Ha a szakítás oka valami szörnyű hiba volt, amit te tettél, akkor kérj bocsánatot, és ne próbálkozz mással. Ennyi bőven elég!

forrás

Ez is témába vág!

Ezért ne töprengj azon a szakítás után, hogy vajon mit csináltál rosszul…

Tags:

You Might also Like

1 Comment

  1. Mata Alexandra 2021-12-20

    edesem sem szeretett a te irt szakitas ami irtni szeretek

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *