LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

10 dolog, amire az egész világnak és neked is szükséged lesz 2021-ben (is)

Share

Nem volt egyszerű évünk és a következő sem lesz sokkal könnyebb, főleg akkor ha nem változtatunk magunkon és a hozzáállásunkon. Következzék 10 dolog, amire ha odafigyelsz akkor sokkal szebb, tartalmasabb, és csodásabb éved lesz!

Empátia

Ez az egy egyszerű, de fontos dolog, hogy megpróbáljuk megérteni másik embert és azt, hogy min megy keresztül az egyik legfontosabb célkitűzésed legyen a jövő évre nézve. Ahogy öregszünk, annyira elfoglalja a gondolatainkat a saját életünk és a saját személyes drámaink, hogy elfelejtjük, hogy valaki a miénkhez hasonló dolgokat él át, és sokan vannak, akiknek még rosszabb, mint nekünk. Jó érzés érezni a másik ember érzéseit, és nagyon jól esik a másiknak, hogy valódi érdeklődéssel fordulsz hozzájuk. Légy empatikus! Ez nagyon fontos!

Útmutatás

Nem mindenkinek kell hősnek lennie, de segíteni jó a másik embernek, aki zavartnak, vagy éppen elveszettnek érzi magát. Egy kis segítség messzire visz téged is. Az élet az érzelmek ciklusából áll, és fontos, hogy megtanuljuk ezeket kezelni, és hogy másokkal is kifejezzük magunkat. Egy kis segítség másoknak, hogy könnyebben megnyíljanak a világban, tökéletesen jó cselekedet és útmutatás, amit nem árt, ha gyakran alkalmazol!

Őszinteség

Ez magában foglalja hogy magaddal és másokkal is őszinte vagy. Még akkor is, ha ezzel ellenségeket szerzel, mert kimondod, amit gondolsz, és az emberek tudják, hogy hogyan érzed magad, vagy éppen miről, mit gondolsz. Egyébként pedig jó, ha őszinte emberekkel veszed körbe magad, mert így igazi és hiteles visszacsatolásokat fogsz kapni, és ezek az emberek a nehéz időkben is melletted lesznek. Az önmagaddal és a másokkal való őszinteség segíthet abban, hogy az életben csak olyanok vegyenek majd körbe, akik képesek elviselni a te brutális őszinteségedet, még akkor is, ha elsőre lehet hogy ez kényelmetlen lesz nekik, hiszen az igazságot nehézé hallani először.

Bocsáss meg magadnak!

Mindannyian követünk el hibákat, vannak akik sok hibát is felhalmaznak az életük során. Ezt nem lehet megakadályozni, akárhogy is küzdünk. Talán az aggódó énünk elképzelt valamit, ami soha nem volt ott, és így kellemetlen helyzetbe hozod magad, mert tettél valamit, amit nem kellett volna. Sokszor megtörténik ez, de a világ sokkal kedvesebb hely lenne, ha mindenki megbocsátana magának, vagy a másiknak egy-egy rossz döntés, vagy hiba elkövetése után.

Légy spontán!

Menj el egy olyan helyre, ahol senkit sem ismersz! Vedd fel a kapcsolatot újra egy régi ismerőssel! Este ne dolgozz, hanem irány egy szórakozóhely (akár egyedül is) és ismerkedj! A spontán dolgok megfűszerezik az életedet, és új energiákat hozhatnak.  Ráadásul ha spontán vagy, akkor ez segít fiatalnak érezned magad. Azoknál, akiknél szorongás figyelhető meg spontaneitással kapcsolatban, azok nem mernek kilépni a komfortzónájukból. Pedig az, hogy kilépsz sok mindenben hasznos lehet. Kiszabadít minket egy rutinból, amiben úgy érezzük, hogy már régóta beleragadtunk.

Intimitás

Ez nem a szexet jelenti! Különböző módon tudsz intim helyzetbe kerülni különböző emberekkel. Például megoszthatod a tapasztalataidat valakivel, aki megért téged, vagy szeretne segíteni neked. Ha egy másik személyre bízzuk magunkat, az is egy intim viszony. Nem számít, hogy az intimitás nem érintéssel történik, a gondolati intimitás is nagyon fontos dolog az életben, és sokan elfeledkeznek róla.

Ösztönzés

Mint korábban említettük, mindannyian hibázunk. Néha szükségünk van egy kézre, ami felkarol és segít minket. Fontos, hogy kiépítsük a belső bizalmunkat annak érdékében, hogy ne függjünk mások szavaitól, viszont az is nagyszerű érzés, ha valaki a jóra ösztönöz minket. Teljesen rendben van, ha önmagadat is bíztatod és az is, ha hagyod, hogy mások ösztönözzenek. Sőt! Te is ösztönözz másokat mert ez egy nagyon fontos dolog.  

Beszélgetések

A passzív-agresszív megjegyzések és a rosszindulat a közösségi médián vagy a távolabbi ismerősöknél teljesen mindennapos dolog. Viszont káros lehet, de egy bizonyos szinten az életünk része. A kemény beszélgetéseket nem kell elkerülnünk, úgyis az életünk részei, akármennyire is nem akarjuk. A lényeg, hogy kezeljük jól őket, és a nehéz témákról is beszélgessünk. Ha valami motoszkál az elmédben, akkor beszélj róla. Még akkor is ha nehéz.

Reménykedés

Lehet, hogy a 2021 -es év sem lesz a legbékésebb, de ahogy az Éhezők viadalában mondják “Ne hagyjon el a remény!”. Sok ember még mindig makacs ahhoz, hogy úgy lássa a világot, ahogy azt szeretné. De nem reménytelen eset senki sem, ezért fontos, hogy megtartsuk magunkban a reményt. Az elképzelés, hogy a dolgok jobbá válnak segíteni fog nekünk, hogy előrejussunk az életben. Ez pedig változatást hoz az egész világba. Mindig minden egy kis ötletből és egy kis reményből kezdődik, aztán pedig valami nagy dologban végződik.

Pihenj néha!

 Nem lehetsz állandóan erős. Nem lehet mindig eredményesnek lenni. Nem lehet mindig a legjobbnak lenni. Vannak napok, amikor gyengének érezzük magunkat, és pihennünk kell. Az ünnepek alatt hagyjuk, hogy teljesen átvegye az életünket a pihenés. Nem kell hogy túlterheld magad, csak azért, hogy másoknak megfelelj. Ne érezz szégyent azért, mert a tested és a lelked pihen egy kicsit. Majd a legközelebbi napon újra maximumra állítod magad. Igyekezz sokszor beiktatni a pihenést, mert ez a legjobb dolog, amit tehetsz a magad és a mások számára is.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *