LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

Miért él egyedül olyan sok intelligens, és gyönyörű nő? Íme a válasz!

Share

Biztos, hogy te is elgondolkodtál már azon, hogy a szép és okos barátnőd miért él egyedül és miért nem keres maga mellé társat? Sok ember szingliként él, és ennek sokkal mélyebb gyökere van, mint azt elsőre gondolnád!

Biztos, hogy te is fültanúja voltál már annak, hogy a barátok, családtagok egy szinglivel viccelődtek. A leggyakrabban elhangzott mondat ilyenkor a “Jaj miért nincs párod? Miért nem keresel valakit magadnak? Ne élj egyedül!”. Pedig ez nem ilyen egyszerű. Az amerikaik mintegy 50,2%-a egyedülálló, ami 124,6 millió embert jelent. Itthon sem nehéz találni egyedülálló, okos, vonzó nőket. De mégis miért döntenek úgy, hogy inkább egyedül élik a mindennapjaikat?

Egyáltalán nem divatból, de nem is kényszerből.

A modern nők függetlenek

A 21. századi nők küzdenek a jogaikért, és képesek megváltoztatni a világot. Egyre több nő kap a férfiaknál magasabb pozíciót, vagy jobb fizetést és válik függetlenné az elférfiasodott társadalmunkban. Nem kell többé a férfiak segítségét kérnünk egy-egy fizikai munkában, mert hívhatunk egy szerelőt, vagy igénybe vehetünk egy szolgáltatást és máris meg van oldva a probléma. Néha ez sokkal egyszerűbb mint arra várni, hogy legyen egy pasink, aki segít nekünk ezekben.

A nők egyre jobban tiszteletben tartják a szabadságukat és a szabadidejüket

A férfiak az irodai munkájuk után részt vesznek a főzésben, a gyerekek gondozásában. A nőknek több idejük önmagukra. Van idejük elmenni egy fürdőbe, egy szépségszalonba, egy plázába, vagy éppen önfejlesztésre fordítják a szabadidejüket. Aki szingli és magára akar koncentrálni bármikor megteheti, ez pedig (lássuk be) nagyon vonzó dolog.

A nők érzelmileg stabilabbak

A nők erősebbek, érzelmileg stabilabbak és képzettebbek, mint néhány száz éve. A modern világ ugyanolyan lehetőségeket biztosít nekik, mint a férfiaknak. Értik a pszichológiát és képesek beleásni magukat, és tanulni önmagukról és embertársaikról. Nem félnek, hogy egyedül maradnak, hiszen a szellemi táplálék mindig ott lesz velük. Jobbnak gondolják, hogy egyedül legyenek, mintsem olyan férfival osszák meg az ágyukat, akit nem szeretnek és nem tisztelnek.

A modern nők elkezdtek alternatív kapcsolatokat kialakítani

Napjainkban nem félünk, hogy megmutassuk a preferenciáinkat. Élhetünk úgy, ahogy jónak látjuk és senki sem ítél meg minket, mint korábban, amikor egy azonos nemű partnert választott az ember (lánya). Élhetünk nyitott kapcsolatban is. Nyilvánvaló, hogy ez azt eredményezi, hogy a nők inkább nem házasodnak meg, hiszen élhetnek együtt úgy is, hogy nincs jogi formája.

A modern nők már nem hisznek a mesében

A nők egy ember felé vetett bizalmi szintje sokkal alacsonyabban van a modern szabályok miatt. Senki sem akarja összetörni a szívét, és ugye hány olyan történetet hallottunk már, hogy a nőket átvágták, elárulták. A gyerekkorunkban nézett mesék köszönő viszonyban sincsenek a mostani helyezetekkel, kiderült, hogy a férfiak között nincsenek hercegek fehér paripán. (Legalábbis nem ez a jellemző…) A modern világ modern prioritásokat adott nekünk, és igyekszünk elfogadni őket.

A modern nők magas szívvonalon tevékenykednek

A 21. századi nők megkeresik a pénzüket, szereznek egy diplomát, vagy kettőt, adnak a megjelenésükre, és több területen is kimagaslóan tevékenykednek. Amikor egy férfi ezt nem hagyja, elnyomja, vagy nem értékeli, akkor ezek a nők inkább eltávolodnak a férfiaktól. A mai nők szeretnek magas életszínvonalon élni és ezt maguknak is meg tudják teremteni, nincs szükségük ehhez férfira.

A férfiak jobban félnek, hogy megfeleljenek a szép és okos nőknek

Amikor a férfiak egy szép, független és okos nőt látnak szó szerint beparáznak és nem merik megtenni az első lépést, mert azt gondolják, hogy ez a nő nem lehet egyedülálló. A legtöbb nő pedig nem fogja megtenni az első lépést, hiszen úgy gondolja, hogy ez a férfiak dolga, és ők sokat tettek már azért, hogy magukat fejlesszék, és szépen nézzenek ki. Ők úgy vallják, hogy a randizás legyen a férfiak dolga.

Akár szingli vagy, akár kapcsolatban élsz a lényeg, hogy szeresd magad, és a másik embert is, akivel vagy. Nem számít, hogy milyen az a kapcsolat, a lényeg úgyis az, hogy te mit érzel.

Te hogy látod? Tényleg nagyon sok szingli él köztük? Mik lehetnek az egyedülállóság okai?

Olvasd el ezt is:

Tags:

6 hozzászólás

 1. Dezső 2019-01-09

  Szia
  A modern nők nem hisznek a mesében című részhez.
  35 éves egyedülálló férfi vagyok aki keresi a partnert egy életre nem egy napra, órára vagy hétre. Voltam nem egy randevú, utaztam 100km-eket a hölgyért. A tapasztalataim pedig azok, hogy első éjszakán mindent szabad a másodikon kötelező. Nem talaltam meg azt a nőt akinek van annyi tartása, igénye arra, hogy a férfi udvaroljon neki.A legtöbb egyedül álló nő szive foglalt valakiért dobog aki a csillagokat is lehazudta neki, felválalni már nem meri. Akad viszont olyan is a táborban aki egyszerre futatt több pasit és aki utoljára marad az a nyerő. Valaki siratja az exet és közben keres valakit aki, mert nem képes egyedül lenni maga megoldani a lelki zűrjét. Inkább kivetíti a másikra. Akad az a tipis is aki úgy viselkedik, mintha vásárolna és addig amig tetszik a termék megtartja.Ami még tapasztalat, örülni kell annak, hogy a nő egyáltalán szóba áll a férfival és ezért minden hibát és minden olyan dolgot ami nem esik jól a férfinak el kell tűrni. Különben vége az egésznek. . Vezető beosztású hölgy mondta. A csúcsra testen keresztül vezet az út.
  Nagyon kis százalékban lehetnek azok a nők akikről ez a teljes cikk szól én örömmel megismernék egyet és elbeszélgetnék vele.

  Válasz
 2. Teljes mértékben IGAZ a cikk! Annyit meg hozzá tennék az ilyen nőkkel általában a magas önbizalmú férfiak állnak csak szóba, ami egyébként sokszor nem is teljesen valós önbizalom, csak egy állarc, hogy mások felnézzenek rá.
  Ugyanakkor pont ezek a férfiak keresik majd a nőben a hibát… mert hogy a sikeres és szép nőknek is vannak hibáik…(tökéletes ember NINCS) amit a férfiak előszeretettel használnak arra, hogy belekapaszkodva visszahúzzák a nőt, hogy felülkerekedjenek… holott a helyes, pont az elfogadás lenne, nem pedig a másik leszólása.
  Ilyen hozzáállással pedig elég nehéz párkapcsolatban gondolkozni.

  Válasz
 3. asdfgh 2019-09-18

  Mivel a nők minden esetben – anyagilag és státusz tekintetében is – felfelé választanak, törvényszerű hogy jgy NEM jut mindegyiküknek férfi.

  El kéne felejteni az ósdi hipergámiát csajok!!! HA egyenlőség van, legyen is az.

  Válasz
 4. Katona Kata 2019-09-29

  És mi lenne, ha minden egyedülálló ffi és nő csak élné a saját életét és a párkeresés helyett a saját boldogságuk, személyiségük fejlődése lenne a cél, miközben a ffi és női nem minősítése, kritizálása helyett kedvességet, megértést, szeretetet, több türelmet, megbízhatóságot sugároznának maguból a régi sérelmeket pedig hátra hagyva a jelenben élnének? Talán akkor ez a cikk sem íródott volna és a szerelem is megtalálná a ffit és nőt és azzal együtt a társukat, párjukat, szeretőjüket egy személyben, akivel egymás személyisigét építve, boldoggá téve egymást élhetnének egy életen át. ❤

  Válasz
  1. Éva 2022-08-12

   Ezzel teljesen egyetértek 🤩

   Válasz
 5. Emberalattjáró 2021-12-26

  A rövid válasz ez lenne: azért élnek egyedül mert túl magas elvárásokkal nem találnak maguknak partnert. Nem azért élnek egyedül mert így szeretnének élni. Az ember társas lény, nem magányra lett optimalizálva.Azoknak a női ismerősöknek akik egyedül élnek van kutyája és vagy macskája pótléknak. Persze ideig óráig lehet így boldog valaki aztán jön az üresség.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *