LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

7 magyarázat, hogy miért szeretünk bele a *rossz* férfiba…

Share

Mert beleszeretünk, az a helyzet.

Tudjuk, hogy sok békát meg kell csókolni a boldogsághoz vezető úton, de hogy csak békákkal legyen kikövezve ez az út? Hát igen… ha te is eltűnődsz néha, hogy miért mindig azok a “bizonyos” férfiak vonzzanak, akkor találán vígaszra lelsz cikkünk végére.

1: Azt hiszed, meg tudod “javítani”

Találkoztál a férfival, aki bármilyen erősnek is tűnik, annyira nem, hogy neked ne okozzan fájdalmat. Rendszeresen eltűnik, abúzív, a szenvedélyek rabja, vagy éppen más nők szoknyája alá nézeget. Miután pedig kitombolta magát visszasomfordál hozzád, mert pontosan tudja, hogy nálad nyugalmat és rendet talál. Mert te ilyen vagy. Jó ember, sok energiával, renddel, kedvességgel, ami egy ilyen kusza embernek nagyon vonzzó.

A rossz hír: nem fog megváltozni, mert igazából nem akar. Az ő erkölcsi morálja különbözik a tiédtől, és ez nem fog megváltozni. Időről időre talán elhiteti veled, hogy igen, pedig nem. Ti ketten teljesen más alapokra épültetek, és ez nem közelíthető egymás felé. Igen, te segítesz másokon, de ha ennek nincs eredménye akkor fel kell hagyni vele. Ez a férfi még nem nőtt fel, és valószínűleg nem is fog. Ne keress neki kifogásokat. És magadnak sem.

2: Nincsenek elvárásaid és sztenderdjeid

Talán gyerekkorban kezdjük el az álmodozást, akkor fogalmazódik meg először, hogy milyen herceget szeretnénk. Ennek azonban, idővel, ahogy benő a fejünk lágya, finomodnia kell(ene). Ahogy előre haladunk az életben tudnunk kell, hogy mi az a kapcsolat ami nekünk megfelel. Mennyire szeretnénk önállóak maradni, akarunk-e gyereket, szeretnénk-e kötődni helyhez, országhoz.

Talán túl ridegnek hangzik, de ezek fontos döntések. Ha ugyanis szívünk választottja még a városból sem akar kimozdulni, viszont mi ki se pakoljuk a bőröndünket, hogy mindig útra készek legyünk, vagy ellenkező elképzeléseink vannak a családalapításról, akkor nem fog működni a kapcsolat, csak hatalmas kompromisszumok árán. Később pedig haragudni fogunk a férfira, aki nem követett el semmit, csak nem hozzánk való.

3: Nem veszed figyelembe a “váló okokat”

Talán van már a listádon jóóóó sok olyan kapcsolat, amiből tanultál, ami előbbre vitte az életed. Tudod, hogy mi az, amire ugrasz, és mi az, amit még elviselsz a szeretett személytől. Ismered magad, nem vagy már lángoló tini, és mégis… előfordul, hogy ha vonzzó személlyel találkozol ignorálod azokat a dolgokat, amelyektől a falra mászol.

Talán nem tudod elviselni néhány szokását, a világról alkotott véleményét, vagy higiéniai problémák vannak vele, mégis, újra és újra időt adsz neki, pedig már az elején is tudtad, hogy nem fog működni. Tiszteld az igényeidet annyira, hogy ragaszkodsz hozzájuk. A túl sok kompromisszum hosszú távon úgy sem fog működni.

4: Félsz, hogy egyedül maradsz

Igen, tudjuk, ez a század nem éppen a hosszú, probléma mentes romantikus kapcsolatokról szól… Te pedig rettegsz attól, hogy rád ragasztják az “vénlány” jelzőt. Így aztán akkor is igent mondasz egy randira, amikor egyáltalán nem érzel semmit a másik iránt. Természetesen megismerni más embereket jó dolog, és még az is lehet, hogy szerzel egy barátot, de vigyázz, arra, hogy mibe rángatsz bele másokat és saját magadat.

Hosszútávon az ember sokkal magányosabb egy rossz kapcsolatban, amiben mindkét fél csak azért van, hogy ne legyen egyedül.

5: Nincs önbizalmad

Ez talán a leggyakoribb eset, ami miatt a “rossz” ember mellett kötünk ki. Nem érezzük úgy, hogy megérdemeljük azt a partnert, aki jó hozzánk, aki odafigyel ránk, akivel jó partneri kapcsolatot tudunk kialakítani.

Akinek alacsony az önbizalma sok olyan dolgot is elvisel a másiktól, amit egy erősebb karakter azonnal felróna a másiknak. Sajnos a legtöbb esetben ezek vagy mérgező kapcsolatokká válnak idővel, vagy az önbizalom hiányos ember teljesen megbetegszik lelkileg a másik mellett, hiszen folyamatosan boldogtalan, és érzi, hogy kihasználják.

6: Mások elvárásai szerint élsz

A szüleid, esetleg a barátaid mondják meg, hogy ki passzolna hozzád? Aki neked tetszik lehurrogják? Ne hagyd. Tegyél rendet magad körül még akkor is, ha nehéznek találod. Könnyen lehet, hogy nem te szeretsz bele rossz emberbe, hanem valami olyan nyomásnak engedsz, aminek nem kéne. Mosolyogj vissza arra is, aki neked tetszik, nem pedig a barátaidnak.

7: A probléma nem velük van, hanem veled

Ha észrevetted, hogy folyamatosan ugyanabba a típusba szeretsz bele, akivel végül soha nem működik a kapcsolat, vagy még rosszabb, hogy mérgező kapcsolat alakul ki, akkor talán ideje, hogy egy pillanatra megállj és elkezd keresni ennek az okát.

Könnyen lehet, hogy egy régi trauma, vagy rossz minták befolyásolják az életedet, és így gátolják, hogy kiegyensúlyozott életet élj. Érdemes utána nézni, ha folyamatosan ugyanazt a “rossz” típust választod.

Bárhogy is legyen, ne mondj le a boldogságról, és a jó emberek megismeréséről, mert bár sok tapasztalatot kell gyűjtenünk életünk során, soha nem lehet tudni, hogy miből, mi lesz, nem igaz?

Nézd meg ezt is:

http://goodstuff.hu/2017/03/03/tiz-mergezo-embertipus-akiket-messzire-kerulj/

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *