LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

7 gyakorlat, ami segít, hogy pozitív maradj

Share

Ha eddig is próbáltál pozitívan gondolkodni, de mindig letörtek a negatív emberek, akkor ez jó kihívás lesz. Mert az agyunk ugyanúgy edzhető, ahogy a testünk. Ezekkel a gyakorlatokkal megtaníthatod az elmédnek, hogy a kemény időkben is pozitívan állj hozzá a dolgokhoz! Mi csak arra bíztatunk, hogy próbáld ki!

Adj naponta hálát!

Szerezz egy naplót vagy egy füzetet, tegyél egy szép tollat mellé, vagy vedd elő a telefonodat és nyiss egy jegyzetet benne. Amikor reggelente felkelsz legalább három dolgot írj fel, hogy miért vagy hálás aznap. Bármi lehet a családodon át, a munkádig, de az is jó, hogy azt hálálod meg, hogy este egy jó tudtál pihenni. Bármilyen pozitív dolog megérdemli azt, hogy megköszönd. Amikor a hálára összpontosítasz, akkor ezt a jövőben teljesíteni is fogod, és jobban érzed magad majd ettől. Ha nehéz találni valami pozitív dolgot reggelente, akkor adj hálát azért, mert aznap felébredtél. A pici dolgokért is lehetünk hálásak.

Korábban mi már írtunk egy listát. Fusd át és meglátod, milyen gazdag is vagy:

Maradj egyensúlyban

A nap folyamán az összpontosítás segít abban, hogy a negatív energiákat elűzd, magabiztos, és pozitív maradhass. Számos tevékenységben megtalálható az egyensúly, ilyen a jóga, a meditáció, a természetjárás, vagy bármilyen más tevékenység, amivel kikapcsolhatod az agyad. Ahhoz, hogy elérd az egyensúlyt energiát kell belefektetned, de ez nyugtatólag fog rád hatni, körülveszi a tested és szellemed, így segítve, hogy pozitív maradj egész nap.

Legyél aktív egész nap

A lusta embereket sokkal könnyebb befolyásolni. Amikor az elméd a sikeres nap befejezése koncentrál közben végig aktív marad, így a negatív energiákkal nem foglalkozik. Persze a külső hatások téged is érnek nap, mint nap, de mindig lesz egy-egy olyan dolog, ami arra serkenti az elméd, hogy megoldja a problémákat, feladatokat, miközben arra törekszel, hogy pozitív napot zárj. Ez a gyakorlat arra serkent, hogy mindig elérd a pozitivitást a nap végére.

Aludj eleget, egyél és igyál annyit, amivel a tested jól funkcionál

Több száz éve ismert tény, hogy a bevitt étel és víz mennyisége, és a megfelelő mennyiségű alvás nagyban befolyásolja a hangulatunkat és a mentális egészségünket. Egy tanulmány kimutatta, hogy a vitaminhiány okozhat stresszt, depressziót, függőségeket és más pszichológiai zavarokat. Alvás nélkül az emberek ingerlékenyebbek, dühösebbek és ellenségesebbek. Időben feküdj le minden nap, és boldogabban, barátságosabban és frissebben fogsz felébredni. Igyál elegendő mennyiségű vizet, fogyassz tápláló és vitamindús ételeket, és legalább napi 8 órát aludj.

Segíts másoknak!

Néha a legjobb módja annak, hogy pozitív maradj, ha másoknak segítesz pozitívnak maradni. Amikor mások elfáradnak és nem látják a kiutat, te legyél ott és bíztasd őket. Ahelyett, hogy az ő negatív érzéseikre koncentrálnál fordítsd pozitívvá őket, és így te is az maradsz. Persze a pozitivitást ne vidd túlzásba, nem mindenki szereti ezt, találd meg az egyensúlyt, hogy úgy ragyod be mások életét, hogy szinte észre sem veszik. A magadból kiadott energia százszorosan tér vissza a nap folyamán!

Fordítsd időt a belső gyógyító munkára

Néha annyi pozitív tapasztalatot szerzünk kívülről, hogy megfeledkezünk, hogy néha be kell engedjük az életünkbe a negatív dolgokat is. A tükörmunka remek arra, hogy lásd a negatív dolgokat. Tarts önvizsgálatot néha, és gyógyítsd meg magad belülről. Mindenki életében van egy gyerekkori trauma, egy rossz kapcsolat, vagy éppen egy traumatikus emlék. Dolgozz azon, hogy ezek eltűnjenek belőled.

Kövesd a szenvedélyedet!

Az egyik legnagyszerűbb dolog, amit megtehetsz, hogy minden nap pozitív maradj, hogy megbizonyosodsz arról, hogy amit csinálsz, azt szereted. Ha olyan munkád vagy hobbid van, amitől rosszul érzed magad, akkor érdemes ezen változtatni. Írj le három dolgot, amit szeretsz ezekben, majd három pozitív változatást és koncentrálj azokra, hogy elérd. Ha egy idő után nem sikerül, akkor válts. Nem szabad, hogy egész életedben olyan dolgot végezz, amit nem végzel szenvedélyesen!

forrás

Ez is nagyon hasznos!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *