LOADING

Type to search

Szépítkezem

Az Anti-Aging korának figyelemre méltó úttörői

Share

A hazai arcápolási piac egyik leginnovatívabb márkájának mondható az organikus termékeket gyártó Natics (így ejtsd: Netix). A biotechológiával dolgozó vállalat C20 szérumát a tavalyi évben szerkesztőségünk is díjazta, itt azonban nem állnak meg. Újabb és újabb meghökkentő újdonságokon dolgoznak. Oláh Róberttel, a Natics termékfejlesztési vezetőjével beszélgettünk.

Öt évvel ezelőtt alapítottad a Natics organikus kozmetikai szereket gyártó vállalkozásodat. Milyen célokat fogalmaztál meg induláskor?

Egy olyan márkát szerettem volna megalkotni, amelyben a hölgyek csukott szemmel is bízhatnak. Elsődleges célunk az volt, hogy kiváló minőségű, prémium kategóriás, organikus arcápoló termékeket gyártsunk, amelyek valódi hatás fejtenek ki anélkül, hogy káros anyagokat tartalmaznának. Ki akartam törni az addigi natúr kozmetikai márkák közül és egy olyan termékcsaládot megalkotni, amely megbízható és az egyik szegmense orvosi támogatással, klinikai minőségű és magas koncentrációjú hatóanyagokkal készülnek.

Oláh Róbert a Natics termékfejlesztési vezetője

Mit gondolsz, jó úton jártok? Milyen visszajelzéseket kaptok?

Büszkén mondhatom, hogy igen. Egyre nagyobb figyelem hárul ránk és folyamatosan növekszik a támogatottságunk is. Sok elismerő levél és telefonhívás érkezik. Tudod, mi bátran felvesszük a telefont és kommunikálunk a vásárlóinkkal, mert egy őszinte márka vagyunk. Minden kérdésükre válaszolunk, segítünk a termékválasztásban, nyomon követjük az elégedettségüket.

A C20 szérumotok az egyik slágerterméketek. A GoodStuff 2018-as Innovációs különdíját is ez az arcápoló nyerte el. Hogyan tudnád definiálni azt, hogy mitől ennyire különleges és innovatív?

Sok C-vitamin szérum van a piacon. Nekem viszont meggyőződésem, hogy nem elegendő pusztán C-vitamint tenni egy arcápolóba ahhoz, hogy az hozza a minimálisan kötelezőt. Egy olyan szérumot szerettem volna megalkotni, amit nem akarnak letenni a vásárlók. A mi arcápolónk sok szempontból különleges. Részben az organikus receptúra, részben a hatékony formula miatt. Tiszta C-vitamint használunk különösen nagy koncentrációban magas hatásfokkal, ráadásul a szérumban nem található oldószer, stabilizátor, petrokémiai vegyszer, ami a legtöbb hasonló termékben benne van. Nincs PEG-származék, nincs parabén vagy bármilyen szilikon benne, kizárólag természetes anyagokat használunk előállítása során. És persze ott van az airless tégely is, ami garantálja, hogy a C-vitamin páratlanul hosszú ideig aktív marad a szérumban.


Az innováció azonban nem csak ennél a terméknél kap kulcsfontosságú szerepet. A biotechnológia miért fontos a számotokra?

Úgy gondolom, hogy a biotechnológia manapság már elengedhetetlen tényezője az eredményes arcápolásnak. Olyan csodálatos hatóanyagok születnek, mint a különböző peptidek, amelyek vitathatatlan előnyökkel és látható hatással rendelkeznek. Lehetőségünk nyílik a természetes molekulák összekapcsolása, így szupereffektív hatóanyagokat alkothatunk meg. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy mára elérkeztünk a valódi Anti-Aging korába. Számtalan olyan innovatív hatóanyag van, amelyet a Natics mutatott be elsőként organikus vagy natúrkozmetikai termékekben. Másrészről pedig nem győzzük hangsúlyozni, hogy abszolút a vegán szemléletmódot követjük termékeink megalkotása során. Mi nem kakastaréjból kivont hilauronsavat, hanem biofermentációval előállított változatot használunk. Látod, többek között ezért is fontos a biotechnológia.

Ez azért komoly szakmai felkészültséget igényel. Kikkel dolgoztok együtt?

Országunk neves szakértői állnak mögöttünk. Vegyészekkel, bőrgyógyásszal, sőt, orvosi centrummal is eredményesen dolgozunk együtt. Fontos számunkra, hogy olyan partnereink legyenek, akik egyet értenek alapelveinkkel, akikkel közös célok mentén haladhatunk. Ezen felül oktató videókat is készítünk, hogy egyre többen sajátíthassák el az eredményes arcápolást.

Az ágazat hazai történetében talán először alkottatok meg száz százalékig a közönség bevonásával egy új terméket. Az éjszakai szérum maszkotokat KÖZÖSSÉGTERMÉKKÉNT emlegetitek. Miért tartottátok fontosnak, hogy többkörös szavazás útján gyakorlatilag tényleg a Natics vásárlói alkossák meg az új arcápolót? Ez is egyfajta innováció?

Számunkra a vásárló a legfontosabb, a szlogenünk is ezt mutatja: NATICS® – A szépséged a küldetésünk. Mindig is szem előtt tartottuk a vásárlói igényeket, ennek egyik újabb lépcsőfoka a közösségtermék megalkotása. A MY NATICS® kereti között zajlott a szavazás, a fókuszba pedig a személyes igényeket helyeztük. De erre a differenciált keresletre korábban is igyekeztünk megfelelően reagálni. Nagyon széleskörű termékpalettánk van, amelyben szinte mindenki megtalálja a leginkább hozzá illő terméket. A közösségtermék amúgy hatalmas siker. El is határoztuk, hogy minden év végén lesz egy hasonló szavazás, hogy a következő évet azzal az új termékkel indíthassuk, amit követőink bevonásával hozunk létre.

Mik a terveitek az idei évre? Haladtok tovább a megkezdett úton, vagy esetleg megint valami meglepővel és újszerűvel rukkoltok elő?

Mindkettő. A Natics irányvonalát továbbra is követjük, világos, egyértelmű utat határoztunk meg a kezdet kezdetén, erről semmiképpen sem fogunk letérni. De igen, készülünk meglepetésekkel. Idén lesznek meghökkentő innovációink, sőt, olyan világújdonságok is, amelyekre a nemzetközi szakma is felkapja majd a fejét. Reméljük, hogy így még több vásárlónk álmát valósíthatjuk majd meg.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *