LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

Share

Amikor megnézzük a különböző hírességek fényképeit, néha úgy gondoljuk, hogy az életük állandó csillogás és fényűzés. De ez egyáltalán nem igaz, mert még a bolygónk legsikeresebb emberei is küzdenek egészségügyi problémákkal.

Tudtad, hogy az Oscar-díjas Halle Berry 30 éve küzd a cukorbetegséggel? És azt, hogy Khloé Kardashiannál bőrrákot diagnosztizáltak? Ez csak két példa arra, hogy a hírességeket is ugyanúgy érintik a betegségek, mint mindannyiunkat. Íme egy felsorolás, amiből megismerheted, hogy melyik sztár melyik betegséggel küzd már évek óta.

Halle Berry és Tom Hanks: cukorbetegség

Majdnem 30 évvel ezelőtt történt, hogy Halle Berrynél tragikus helyzet lépett fel. Berryt színészi karrierje kezdetén szállították kórházba, mert kómába esett a magas cukorszintje miatt. Akkor diagnosztizálták nála a cukorbetegséget, amit sokáig tartott elfogadni a 23 éves lánynak. A színésznő szerint minden nagy esemény után hosszú detox folyamaton kellett keresztül mennie, mert nehéz volt megállni a desszertek és az alkohol fogyasztás nélkül a különböző filmes gálákat, és bemutatókat. Ezért eldöntötte, hogy nem fog megingani, hanem egészséges életmóddal véget vet a kísértésnek. Halle Berry évek óta nem iszik alkoholt, és nagyon egészséges ételeket fogyaszt. Így válhatott anyává is 42 évesen, és azóta is korát meghazudtoló módon szuperül néz ki. Sokat edz és nagyon büszke a tökéletes testére.

Tom Hanks ugyanabban a helyzetben volt, mint Berry. A színész már több mint 20 éve küzdött a magas cukorszinttel, de az életmódja (a sok stressz és alváshiány) nem kedvezett ennek. Tom például egy-egy szerep kedvéért képes volt több kilót hízni vagy éppen fogyni… Ez pedig veszélyes. 2013 októberében Tom Hanks elismerte David Letterman showjában, hogy cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Miután ezt megtudta, úgy döntött, hogy lemond a rossz szokásairól, hogy a lehető legtöbb filmben csillogtassa meg a tudását a nézők előtt.

Pamela Anderson: Hepatitis C

Pamela Andersont 2002-ben diagnosztizálták Hepatitis C-vel. Pamela szerint a 90-es években a férjétől kapta el, amikor ugyanazt a tűt használták a tetoválásukhoz. A színésznő 13 éve kezelteti már a betegségét, és 2015-ben azt mondta, hogy egy új kísérleti kezelésnek köszönhetően sikerült teljes mértékben helyreállnia a máját.

Angelina Jolie és Shannen Doherty: Masztektómia

2015 nyarán Shannen Doherty pert indított korábbi menedzsere ellen, mert a férfi hibát követett el az egészségbiztosítási papírjaival kapcsolatban. Ez miatt Shannen nem kapta meg időben a kezelést, amikor mellrákkal diagnosztizálták, és a betegség átterjedt a nyirokcsomóira. A Beverly Hills 90210 egykori színésznője közel 4 éve küzd a rák ellen. A betegség kialakulásának lelassítására a színésznő számos kemoterápiás kezelést, sugárterápiát is bevállalt, sőt a masztektómiát is. A színésznő elmondta, hogy most a betegsége nyugodt szakaszban van, és bízik abban, hogy hamarosan tünetmentes lesz.

Néhány évvel korábban Angelina Jolie hasonló helyzetben volt, mint Shannon. Édesanyja és nagynénje is mellrákban halt meg, így a színésznő genetikai vizsgálatnak vetette alá magát. Ez kimutatta, hogy Jolie-nak 87%-os valószínűsége van a mellrákra és a méhnyakrákra, így a színésznő a masztektómia mellett döntött. Mindkét mellét leoperálták, hogy elkerülje a betegséget.

Michael J. Fox: Parkinson kór

A közönség 1998-ban ismerte meg Michael J. Fox állapotát. Ekkor a színész elmondta kollégáinak, hogy a 90-es évek elején neurológiai rendellenességet – Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. Amikor a színész először meglátogatta a kórházat, az orvosok azt jósolták, hogy legfeljebb 10 éve van hátra. Erre jócskán rácáfolt. A színész azóta több életrajzi könyvet írt a betegségéről, és kiáll a Parkinson-kórban szenvedők mellett. Többek között létrehozott egy alapítványt a sorstársainak. Fox már 350 millió dollárt gyűjtött össze a betegség kutatására.

Michael Phelps: Hiperaktivitás és ADHD

Az amerikai úszónak Michael Phelpsnek (a sport történet egyetlen 23-szoros olimpiai bajnoka) nehéz útja volt a siker felé, hiszen hiperaktivitással és ADHD-vel diagnosztizálták gyerekkorában. Az úszó fiatal korában koncentrálási nehézségekkel küzdött, majd azzal, hogy sokszor elfelejtette, hogy hol van az öltözője és rémálom is gyötörték. Phelpst azonban rengetegen támogatták, és leküzdötte a betegségeit és sikeret ért el a sportban.

Mila Kunis: Részleges vakság

Sok éven át az egyik legnépszerűbb színésznő volt, akiről azóta kiderült, hogy szinte majdnem vak. Egy gyulladás miatt ugyanis Mila a fél szemére nem látott, és nem tudott fókuszálni. 2010-ben végül megműtötték, így visszakapta a látást, de ezt teljesen titokban tartotta, mert nem akarta, hogy aggódjanak miatta a rajongók.

Hugh Jackman és Khloé Kardashian: Bőrrák

2013-ban diagnosztizáltak a Rozsomákot játszó színésznél bőrrákot. Azóta a színész több kemoterápiás kezelést kapott, és 6 bőrátültetési műtétet is elvégeztek rajta. A diagnózisa bazális sejtes karcinóma volt. Ez az onkológiai bőrbetegség olyan, hogy a tumor a bőrréteg alsó rétegén fejlődik ki. A karcinóma a bőr azon részein jelenik meg, amelyek gyakran napsugárzásnak vannak kitéve, például az orron. Hugh őszintén beszámolt a betegségéről a Twitterén, és mindenki figyelmét felhívta erre a betegségre.

A Kardashian nővérek legfiatalabbja, Khloé is nagyon őszintén kezelte a bőrrákját, amikor 2008-ban felfedezték nála. A Kardashian családot bemutató reality showban a nézők láthatták, hogy hogyan küzd Khloé a rákkal. Az orvosok kb. hétszer ültetták át a bőrét, ám szerencsére azóta tünetmentes.

forrás

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *