LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

8 dolog, amit talán nem tudtál a Szerelmünk lapjai című filmről…

Share

Sikerének titkát azóta sem fejtették meg, de talán néhány más titkot elmesélhetünk!

Nicholas Sparks 1996-ban megjelent regénye azonnal hatalmas siker lett, amelyet csak a 2004-ben napvilágot látott film tudott felülmúlni. A Ryan Gosling és Rachel MacAdams főszerelésével készült mozi mai napig megríkat bennünket, de ennek ellenére újra és újra szeretjük megnézni.

Tudtad, hogy a szerzőnek ez volt az első regénye, és azonnal be is futott vele?

Jó, jó, az “azonnal” egy kicsit túlzás, de ha figyelembe vesszük más írók történetit, akkor Nicholas Sparks kifejezetten szerencsésnek számít, hiszen annak ellenére, hogy a kéziratot néhány irodalmi ügynök elutasította, Theresa Park (aki mai napig az ügynöke) meglátta benne a lehetőséget, és dolgozni is kezdett az íróval. Néhány változtatás után a szemfüles Theresa 1 millió dollárért adta tovább a kivonatot egy kiadónak. Saját elmondása szerint Nicholas érezte, hogy siker lesz, de ekkora sikerre még ő sem számított.

Valójában azonban nem ez volt az első kézirata…

Volt másik kettő is, amiről ma már a szerző úgy vall, hogy jobb, ha soha nem kerül napvilágra. (Mi azért elolvasnánk szívesen…)

James Garner nem nagyon örült Goslingnak

Az idősebb Noah-t játszó színész boldogan vállalta a szerepet Gena Rowlands mellett, voltak azonban fenntartásai Ryan-nel… A rendező Nick Cassavetes szerint Garner egyáltalán nem volt jó fej a fiatal színésszel. Nem volt hajlandó az akcenctusról vagy a karakter fejlődéséről beszélni, többnyire elhajtotta maga mellől Gosling-ot. Nem lehetett könnyű forgatás.

Főleg azért sem, mert a főszereplők sem kedvelték egymást

Ez enyhe kifejezés. Gosling egy ponton megkérte a film rendezőjét, hogy szabaduljon meg MacAdams-től, mert egyszerűen nem tud vele dolgozni. A casting director azonban ragaszkodott a választásához, így a két színész “valahogy” mégis kibékült egymással. Annyira, hogy csodaszép szerelem is lett a dologból.

A történet alapjai igazak

Sparks felesége szüleitől hallott egy házaspárról, akik hatvan évig éltek együtt, és a haláluk napja megegyezett. A szerzőt annyira elkápráztatta ez a történet, hogy tovább is gondolta… így született a Szerelmünk lapjai.

Sok sok évig tartott az előkészület, mert senki nem akarta eljátszani Noah-t…

Valójában már 1995-ben eladták a filmes jogokat, mégis majd kilenc évig tartott tető alá hozni a produkciót. A rendező szerint senki nem akarta eljátszani a férfi főszerepet. Elképesztő, ugye? Ma már úgy emlegetik, mint az egyik legférfiasabb férfi filmes karaktert. Hát igen… kellett, hozzá Ryan.

Akinek egyébként azért ajánlották fel a szerepet, mert a rendező szerint egyáltalán nem jóképű…

“Amikor először beszélgettem Ryan-nel úgy gondoltam, hogy ő nem olyan, mint a többi hollywoodi színész. Nem jóképű, nem menő, nem laza. Ő egy átlagos srác, pont, mint Noah. ” – mesélte Cassavettes egy interjúban. Hmmm…

A regény nem ott játszódik, ahol a film

Sparks a regénye színhelyéül otthonát, Észak-Karolinát írta meg, a filmesek mégis Dél-Karolinát, egy képzeletbeli várost tettek meg helyszínül. A válasz a miértre egyszerű: filmes helyszínekben sokkal gazdagabb vidék, egyszerűbb volt a forgatás.

Rajongója vagy a filmnek? Akkor ezt is neked írtuk:

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *