LOADING

Type to search

Élem

A boldogtalanságod kulcsa: mások elvárásai szerint élni…

Share

Elmondják, hogyan kell(ene) éreznie, hogyan kell gondolkodnia, hogyan kell reagálnia, hogyan kell hinnie, hogyan kell választania a másik embernek. Pedig ez nincs így jól! Az élet túl rövid, hogy így éld le.

Az emberek mindig elmondják, hogyan élje a másik az életét!

Néha a tanácsadás nagyon hasznos. Néha olyan emberektől kapjuk, akiket nagyon csodálunk, és néha olyan emberektől, akik cseppet sem érdekelnek minket. Függetlenül attól, hogy ki mondja – a nap végére te leszel az a személy, aki azokat a döntéseket meg fogod hozni.

A nap végén az egyetlen embernek kell felelni a döntéseiért, és az te magad leszel!

A megosztások korát éljük és éppen ezért rengeteg korlát is húzódik mindenhol. Mindenhol ott van a véleményünk, a fotóink, a személyes kedvenc dolgaink és persze az életünk mérföldkövei. Minden a közösségi oldalakon zajlik.

És ez azt jelenti, hogy néha a több tucat emberrel (ha nem többel) kerülünk kapcsolatba egy nap. Látjuk az ő nézőpontjait, és olvassuk a véleményét. Ez néha annyira fojtogató lehet, hogy könnyen összeomolhatunk alatta. 

Ezért természetes, hogy stresszelnek minket a döntéseink… Hogy mit gondolnak mások majd erről, hogy mit gondol majd rólunk mindenki.

Nem helyes, ha az emberek úgy alkotnak véleményt, hogy nem ismerik a konkrét nézőpontokat az te életedben. De ezt csinálják mégis. 7 milliárd ember él a földön, és mégis rengeteg a magányos ember köztük. A tanácsok néha csodálatosak tudnak lenni, és hihetetlenül hasznosak, de sokszor éppen az ellenkezője történik.

A lényeg az, hogy emlékezz arra, hogy te az egyike vagy ennek a 7 milliárdnak, és senki sem fogja megélni helyetted az életedet!

És ez nem azt jelenti, hogy mindenkit meg kell hallgatnod, aki feletted ítélkezik. Ahhoz, hogy meg tudd tartani az elméd és a szíved, tanulhatsz mások hibájából, meghallgathatod mások tanácsait (például a bölcsekét, akik sokat megéltek már), vagy a másképp gondolkozókét, akik új dolgokat taníthatnak neked. A végén viszont meg kell tudnod mondani, hogy a döntéseidet saját magad hozod, és ezeknek a következményeit is neked kell elviselned.

Tanuljon másoktól. Hallgass meg másokat. Tisztelj másokat. Csodáld meg mások életét. De amikor a saját életedre kerül a sor, akkor senki másnak ne hagyd, hogy helyetted élje!

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *