LOADING

Type to search

Élem Ez+az Lakom

A nők tovább élnek, ha a természet veszi őket körül…

Share

Most már értjük. És egy kutatás is alátámasztja ezt!

Ugyanez a kutatás megerősítette azt a korábbi feltevést is, hogy a természetes környezet jó hatással van az idegekre, így csökkenti a stresszt, továbbá növeli a fizikai és társasági tevékenységeket, amelyek egészségesebben tartják az embert.

A kutatás legfőbb oka az volt, hogy szerették volna tudni, hogy van-e összefüggés a zöldövezeti lakóparkok és a halandóság között. A nyolc évig tartó kutatásban (2000-2008) összesen 108.630 nő vett részt, akik közül 8604-en haltak meg ezen időszak alatt. A vizsgálat során figyelembe vették az olyan faktorokat, mint a kor, az életpálya, a dohányzás és a társadalmi-gazdasági helyzet, és arra jutottak, hogy azok a nőknek a körében, akiknek az otthona 250 méteres közelében zöld terület volt, 12%-kal alacsonyabb arányú volt a halálozás (természetesen a balesetek nem tartoznak ide).

A kutatás tehát egyértelműen megállapította, hogy a nagy mennyiségű zöld növényzet nagy fokban járul hozzá a nők csökkenő halálozási rátájához. Ez az információ pedig azért nagyon fontos számunkra, mert egyre többen élnek nagyvárosokban, ahol viszont egyre kevesebb a zöld terület.

És ha már itt tartunk, akkor felmerül még egy további kérdés is: vajon a csökkenő zöld terület egyúttal miért jelenti a szociális és fizikai tevékenységek csökkenését? Erre pedig csak az lehet a válasz, hogy az emberek egyre többet ülnek az autójukban vagy egy monitor képernyője előtt. A kevesebb fizikai aktivitás pedig depresszióhoz vezet. Éppen ezért igen áldásos lenne az eszünkbe vésni, hogy az egészséges és boldog élethez muszáj a természetben tartózkodni valamennyi időt minden egyes napon.

Te mennyi időt töltesz a szabadban egy nap?

Forrás

Nézd meg ezt is:

http://goodstuff.hu/2017/03/29/ime-egy-praktikus-es-dizajnos-minihaz/

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *