LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

Íme a 10 (szerintünk) legjobb időutazós film

Share

Van valami különleges a csillagokon átívelő szerelmi történetekben, vagy az olyan izgalmas akciófilmekben, ahol úgy utaznak az időben, ahogy más nyaralni megy. Ha szereted azokat a filmeket, ahol nem csak egy dimenzióban gondolkodnak a szereplők, akkor a következő filmeket is szeretni fogod!

Vissza a jövőbe trilógia

Michael J. Fox és az általa alakított Marty McFly nem maradhat ki a felsorolásból! Ez talán a legklasszikusabb időutazós film, hiszen Marty és barátja Doki, keresztül kasul utaznak a jövőbe és a múltba is. Nosztalgiázz te is a ’80-as évek legsikeresebb sci-fijével és nézd végig mind a három részt! Nem fogod megbánni!

Ház a tónál

Ez a legszebb szerelmes időutazós misztikus történet, ami a mozivászonra került. Sandra Bullock és Keanu Reeves által alakított karakterek között egy különlegesleges kommunikáció van. Két év eltéréssel kommunikálnak egymással levelek által, ám ez a különleges helyzet megnehezíti a kettőjük kapcsolatát.

Az időutazó felesége

Minden házasság sok munkát igényel az együtt töltött évek alatt, de ha ezt az nehezíti, hogy a férjünk időutazásra is képes, az olyan állapot, ami nem szokványos. A Rachel McAdams és Eric Bana főszereplésével készült film egy csodás könyvből készült, és a szokatlan kapcsolat minden öröme és bánata ott van a filmen. Érdemes megnézni, biztos, hogy a hatása alá kerülsz te is!

Forráskód

Amikor a Jake Gyllenhaal által alakított karakter egy mozgó vonatban a múltban találja magát, nem tudja, hogy egy száguldó bombán ül. A vonaton bekövetkezik a detonáció, és a férfi újra a jelenben ébred. Megtudja, hogy egy küldetést kell végrehajtania, amiben a cél, hogy megtalálja a vonaton bombát elhelyező embert és megmentse az embereket. De ez nem annyira egyszerű feladat…

Donnie Darko

A 2001-es kultfilmben szintén Jake Gyllenhaal a főszereplő, aki Donnie-t alakítja, aki egy fura üzeneteket kap az űrből. A különleges hangulatú film igazi klasszikus, nem is meséljük el a történetét, mert ez az a kategória, amit látni kell!

Csillagok között

A jelenben a tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk. A monumentális alkotás tele van lélegzetelállító utazással, és különböző helyekkel, ahol az idő nem úgy telik, ahogy azt megszokhattuk.

Idétlen időkig

Phil egy önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét.  Az időjóst vidékre küldik, hogy tudósítson arról, hogy a mormota meglátja-e az árnyékát. Phil letudja a munkát, de másnap az előző napban ébred és ez így megy újra és újra. Phil igyekszik nem beleőrülni a helyzetbe, de nincs egyszerű dolga…

Looper – A jövő gyilkosa

A Looper című filmben olyan színészek játszanak, mint Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis és Emily Blunt. Az izgalmas film 2074-ben kezdődik, ahol már felfedezték az időutazást, ám a fekete piac is virágzik, ahol ha valaki meg akar valakitől szabadulni, akkor visszaküldenek a bérgyilkost időben, és elteszik láb alól az illetőt. A jövőgyilkosnak nevezett looperek, azaz bérgyilkosok jól megélnek az időutazásból, ám valahol egy hiba csúszik a gépezetbe.


Hirtelen 30

Jenna a 13. születésnapján azt kívánja, hogy bárcsak 30 éves lenne már. Természetesen a kívánsága valóra válik és 30 évesen ébred fel, sikeres üzletasszonyként. Ám a készen kapott élet nem olyan, amit a kislány elképzelt, így valahogy szeretne visszakerülni a saját korába.

https://www.youtube.com/watch?v=SApIKVq1iJQ

Doctor Strange

A Benedict Cumberbatch által alakított Dr. Strange a Marvel időutazós vonalát erősíti. Az eredetileg idegsebészként dolgozó férfi miután egy balesetben úgy megsérül, hogy nem tud operálni elzarándokol egy helyre, ahol a gyógyulást reméli. Itt elsajátítja a dimenziók közötti utazás technikáját, ám megjelennek a gonoszok is, akik a Földre támadnak. Doctor Strange pedig döntés elé kerül, beáll a harcosok közé, vagy folytatja az életét ott, ahol abbahagyta.

forrás

Neked melyik a kedvenc időutazós filmed? Ajánlj kommentben nekünk még hasonlókat! 

Ezeket láttad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *