LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom Rácsodálkozom

Romy Schneider és Alain Delon legendás szerelme – képekben elmesélve

Share

A híres emberek mindig nagy figyelmet kapnak, aztán amikor eltűnnek a vászonról, pillanatok alatt elfelejtjük őket. Kivéve azokat, akik igazán emlékezeteset alkottak és még évtizedek múlva is emlékszünk filmjeikre és szerelmükre.

…ahogy a hatvanas évek egyik legszebb álompárjára, Romyra és Alainre. Romy Schneider (1938-1982) az ötvenes-hatvanas évek ünnepelt színésznője volt. Bécsben született és még csak 17 éves volt, amikor eljátszotta a szépséges bajor hercegnőből lett császárné, Sissi szerepét.

Alain Delonnal 1958-ban találkoztak először, amikor Romy a Christine című filmet forgatta Franciaországban. Az ekkor még kevésbé ismert 23 éves színész Romy figyelmét egy hatalmas csokor vörös rózsával hívta fel magára. A szép színésznő eleinte nagyon rámenősnek és neveletlennek tartotta, de aztán egy filmvásznon eljátszott szerelem végül megtette hatását. Nem sokkal később Delon már a francia szex szimbólum szerepében fürdőzött, miközben Romy egyre frusztráltabb lett a férfi afférjai miatt. Édesanyja, Magda Schneider is egyre jobban aggódott lánya testi-lelki egészségéért, aki rendszeresen szenvedett Delon bántalmazásaitól. Végül 1963-ban véget ért a hatalmas szerelem, amikor is Romy egy hollywoodi forgatásról hazatérve lakásukat üresen találta, melyben mindössze egy csokor fekete rózsa és egy üzenet várta:

“Búcsút kell mondjak, mert már házasok voltunk azelőtt, hogy összeházasodtunk volna és a munkánk amúgy sem hagyna sok esélyt a túlélésre. Ne hibáztass a rózsák színe miatt, nem fekete rózsák, Szívem…”

Érdekes, hogy ez után még több filmben dolgoztak együtt, mint az 1968-es A medence vagy az 1972-es Trockij meggyilkolása című alkotás.

Egy 2017-es Vanity Fair interjúban Delon azt nyilatkozta, hogy Romy Schneider volt élete legnagyobb szerelme, “Ő volt az első, a legerősebb, a legmeglepőbb, de a legszomorúbb is.”

Forrás

Nézd meg ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *