LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Bízz benne, hogy mindennek eljön az ideje

Share

Talán az egyik legnehezebb az életben azt elfogadni, hogy igen kevés dolog van, amit mi irányítunk. És igen kemény lecke megtanulni ezzel együtt élni annak az embernek, aki minden helyzetet kontrollálni akar.

Az életben sokszor annyira akarunk valamit – egy munkát, egy embert, sok pénzt – hogy teljesen elfelejtjük, hogy bizonyos történésekre egyszerűen nincs ráhatásunk. Az összes szorongás és frusztráció abból fakad, hogy valamit gyorsan végig akarunk zongorázni, de a dolgok mégsem a tervek szerint alakulnak. Mert ezek fantáziák, melyeket az elménkben kreálunk, hogy elmeneküljünk a létünk valóságából. Persze az, hogy csak úgy hagyjuk megtörténni a dolgokat, néha elég rémisztőnek tűnik az olyan kontrollmániásoknak, mint amilyen például én is vagyok.

Mert nekünk minden helyzetet alaposan meg kell tervezünk és az elvárásokat is jó magasra tesszük. Innen pedig már nagyjából száz százalékosan borítékolható a csalódás.

Annak ellenére, hogy ösztönösen próbáljuk megtervezni életünk minden egyes lépését, ezek inkább megnehezítik a napjainkat és jelenlétünket az adott pillanatban. Éppen ezért nagyon reméljük, hogy sikerül megtanulni békét kötni mindazokkal a dolgokkal, amelyek fontosak az életben és sikerül elengedni mindazokat a kapcsolatokat és helyzeteket, amelyek túlnőnek rajtunk.

Csak így sikerülhet felszabadítani magunkat.

Itt az ideje megbékélni azzal a ténnyel, hogy mindegy mennyire akarod te magad az irányítást a körülmények felett, az eredmény nem az lesz, amit a legvadabb álmaidban elképzeltél magadnak. De ez semmiképpen nem rossz!

Mert van különbség a között, hogy mit akarsz és a között, hogy mire van szükséged. Tudom, őrjítő lehet az élet kiszámíthatatlansága, de ez több boldog pillanatot hozhat az életedbe, mint elsőre gondolnád.

Legyél elég erős ahhoz, hogy teret engedj mindazoknak a helyzeteknek, melyek éppen most jelentenek valamit az életedben és ne azt kergesd, ami már elmúlt. Ez teszi az életet izgalmassá, mert sose tudhatod, hogy milyen új lehetőség kopogtat majd holnap reggel.

Tanulj meg türelmesnek lenni és tudatosan megélni minden egyes pillanatot. A probéma, amely a fejed felett lebeg előbb-utóbb elmúlik. Az ember rugalmas és bármilyen nehézségen túl tud jutni.

Ráadásul a problémáink mindig kisebbek, mint amekkorára mi duzzasztjuk őket azzal, hogy határokat szabunk az elménknek, melyek aztán nem engedik, hogy elérjük azt, amit tényleg szeretnénk.

Ha minden nemkívánatos helyzetet egy tanulási folyamat részeként élünk meg, amitől jobb emberek leszünk, akkor könnyebben békélünk meg azokkal a dolgokkal is, amelyek nem a terveink szerint alakulnak. Ha visszanézel életed legkeményebb pillanataira mindegyikben van egy közös elem: megtörtént, elmúlt, túl vagy rajta.

A nehéz pillanatokban emlékeztesd magad arra, hogy van egy magasabb cél, amely miatt történnek a dolgok az életedben. Felbecsülhetetlen az a tudás, amelyet így megszerzel, még akkor is, ha úgy érzed mindennek vége. Mert az időzítés soha nem rossz.

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *