LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció

Ismerd meg a 70 éves nagymamát, aki tavaly 52 strandot takarított ki

Share

Több ilyen elhivatott környezetvédő ember kéne ebbe a világba!

Vannak, akik azt fogadják meg, hogy lefogynak 5 kilót, mások azt, hogy több időt szentelnek az olvasásnak, vagy más hobbinak. És itt van Pati Smith, aki egyike volt tavaly azoknak a szenteknek, akik miatt az óceánok és a partjaik tisztábbak.

Az Angliában, pontosabban Cornwallban élő nagymama kötött egy fogadást saját magával. Januártól decemberi 52 darab strandot takarít meg a szeméttől Dél-Anglia partjain. Pati családi ünnepségeket mondott le a fogadalma miatt, anyák napján is gumikesztyűt húzott és a szemeteszsákjaival járta a partokat.


PAT SMITH / FINAL STRAW CORNWALL

És miért választotta Pati ezt a hobbit magának?

Egy nagy vihar után Pati lement a kedvenc partrészére, ahol az előző napi vihar hatalmas szemétkupacokat sodort a partra, és ő elkeseredett. Nem gondolta volna, hogy ennyi szemét van a homok alatt, ott ahol ő és a gyerekei, és unokái játszanak nap, mint nap. Ekkor határozta el, hogy rendbeteszi a partot. Két óra múlva visszatér jó nagy szemeteszsákokkal és nekilátott. A fogalom óta pedig 52 strand köszönheti Pati kezének áldásos munkáját!

Az akciója közben a halászati ​​hulladéktól kezdve a mindennapos szemétig (beleértve a műanyag palackokat, zsákokat, kávéscsészéket és cigarettacsikkeket) mindenféle dolgot talált a strandokon a nagymama. Ráadásul Pati egy másik kezdeményezést is inspirált, ez pedig a műanyag szívószálak betiltása Cornwallban és környékén.


PAT SMITH / FINAL STRAW CORNWALL

„Bárki megteheti ezt, ha a strandon jár például kutya sétáltatás, fitness séta vagy kocogás miatt. Csak vigyetek magatokkal egy-egy zsákot, kesztyűt és szedjétek fel a szemetet” – mondja Pati, aki szeretné, ha mindenki észrevenné, hogy mennyire káros az ember a környezetére. A nagymama elindította a  #threefortheaea kezdeményezést is, aminek lényege, hogy csak három darab szemetet vegyenek fel az emberek egy-egy nap a tengerpartról, akkor hogy nap végére a strandok megtisztulnának.

Ugye mennyire jó lenne, ha mindenki tisztán tartaná a környezetét? Reméljük, hogy Pati kezdeményezése eljut mindenkihez!

forrás

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *