LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ha valakinek nem TE vagy az IGAZI…

Share

Persze, ezeket a szavakat hallani nem könnyű.

Vannak gyomorszorító helyzetek, amelyek úgy érnek bennünket, mint egy tűszúrás a szemünkbe.

Talán azért mert olyan régóta ringatóztunk a kényelmes kapcsolatunk tengerén, hogy nem vettük észre, hogy baj van, talán azért, mert a másik hazudott, vagy talán azért mert annyira, de annyira el akartuk hinni, hogy mi vagyunk azok.

Nem ítélkezünk, az embert néha megzavarják a saját érzései. Néha nem veszi észre, hogy ingoványos talajra tévedt. Aztán felébred. Aztán rájön. Főleg azért is, mert a másik kerek perec kimondja: Nem szeretlek.

Vagy. Mást szeretek. Vagy. Nem szeretlek már.

Bármilyen variációban is érkezik, egy a közös ezekben a mondatokban: általában váratlanul jönnek, és pokolian tudnak fájni. Egy olyan gyomrost kapunk ezen a ponton, amiből nagyon nehéz (lesz) felkelni, még akkor is, ha ez a legjobb dolog, ami történhet veled.

Most azt hiszed viccelek, ugye? Pedig nem. Tényleg ez a legjobb, ami történhet. Több szempontból is.

Először is, mert ki van mondva, el van döntve. A másik nem játszmázik tovább, nem akar átverni, nem akarja, hogy fölösleges köröket fuss. Ez bármilyen fájdalmas is, fontos, mert minden egyes perc egy új élethez visz téged közelebb.

Őszinte hozzád, nem hazudik, és nem áltat azzal, hogy jobb lesz, más lesz. Valószínűleg ő már előrébb van a történetben, ő már tudja, hogy ezt nem lehet megjavítani. Ő, legalábbis nem akarja. És ezt bizony tiszteletben kell tartani.

Nem lehet senkit arról győzködni, hogy DE! mégis szeress engem, szeress vissza belém.

Ezt a döntést, ezt a helyzetet el kell fogadni. Persze, meg kell élni, meg kell szenvedni, lehetsz végtelenül dühös, és frusztrált, még ordibálhatsz is. Ehhez mind jogod van. De a másik ettől még elmegy. Mert így döntött.

A feldolgozásban persze segíthet, ha tisztázol vele néhány dolgot, és igen, neki is végig kell téged hallgatni. A kapcsolathoz ugyanis a normális szakítás is hozzá tartozik.

De egy dolog nagyon fontos, és ezt vésd jól a fejedbe: ettől nem vagy kevesebb! Nem érsz kevesebbet, nincs veled semmi baj, és nem rontottál el semmit!

Ha valakinek nem te vagy az igazi, tiszteld és szeresd magad annyira, hogy elengeded. Legyél annyira öntudatos, hogy nem választasz olyat, aki nem akar téged.

Ha valakinek nem te vagy az igazi, akkor tölts annyi időt magaddal, amennyit csak tudsz. Ne siettesd magad, ne okold magad, ne bántsd magad. Ne kényszeríts magadra olyan érzéseket, amelyek nincsenek. Ne csinálj úgy, mintha nem történt volna semmi.

Legyél hálás, hogy ezt történt, hiszen ismét egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, akinek TE vagy az igazi.

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *