LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom Utazom

A kutatások azt igazolják, hogy minél több időt töltünk a tengerparton, annál jobb nekünk…

Share

Ugye??? Mióta mondom…

Csak képzeld el, hogy éppen megittad a kávédat, belebújsz egy puha papucsba és lesétálsz a partra. A homokba ülsz, a szellő simogatja az arcod, a madarak a víz fölött köröznek… Szép lassan átadod magad a hullámok hangjának. Minden rendben van…

Nem rossz, ugye?

Nem csak a hangulat miatt, hanem egészségünk miatt is érdemes (ha tehetjük) rendszeresen elutazni egy tengerparti városba, vagy az óceánhoz.

Egy washingtoni egyetemi kutatás szerint, a tengerpart boldoggá tesz minket. Egy 1000 embert felölelő vizsgálat kimutatta, hogy a megkérdezettek nagy százaléka boldogabb volt az utazás után, mint előtte, és ez a boldog állapot egészen sokáig, (hetekig) fent is maradt.

A kutatás magyarázatként nem csak a csodálatos környezetet, a hanghatásokat és a természetet mutatta ki, hanem azt is, hogy sokkal kevesebb zsúfolt hellyel találkozhatunk, egyszerűen kevesebb impulzus ér minket. Érdemes tehát olyan partot választani, ahol nincs tömeg.

Ugyanakkor, vakáció alatt az emberek kimutathatóan könnyebben ismerkednek, tehát ha mégis beszélgetni szeretnénk, könnyebben tudunk kommunikálni, lazábbak, fesztelenebbek vagyunk… (Hello Cuba Libre…) Ami szintén jót tesz a stressz oldásának.

Egy Új-zélandi kutatócsoport pedig egyértelműen megállapította, hogy azok az emberek, akik tengert vagy óceánt látnak a lakásuk, vagy házuk ablakából sokkal kevesebbet stresszelnek…

Hmmmm….

Szóval kell egy ház, lent az óceán partján, igaz?

Mondjuk ez? Hogy tetszik?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *