LOADING

Type to search

Ez+az

Elbűvölő fotókon a gyönyörű Grace Kelly élete

Share

Grace Kelly a szépségértől és a tehetségéről volt híres, Hollywood egyik ragyogó csillaga volt, mielőtt visszavonult és Monaco hercegnőjeként az életét a népnek szentelte volna. Kövesd velünk végig a filmcsillag életének fontos állomásait!

Grace Kelly 1929-ben született John B. Kelly és Margaret Katherine Majer gyermekeként, Philadelphiában.

Apja olimpiai aranyérmes volt evezésben, Grace édesanyja tanár volt a Pennsylvaniai Egyetemen. Később apja saját készítésű téglaüzletével kereste meg a pénzt a sport abbahagyása után.

Grace három testvére neve egyaránt klasszikus: Margaret, John és Elizabeth. Grace Kelly beceneve a család és a közeli barátok között csak “Graciebird” volt.

1953-ban Grace elkezdte színészi karrierjét kisebb játékfilmekben, és részt vett divatrendezvényeken, miközben a Ravenhill Akadémián és a Stevens Iskolában is tanult.

1954-ben Grace Kelly beiratkozott a New Yorkban található színészképzőbe. Ide olyan diákok jártak mint Spencer Tracy és Kirk Douglas.

1955-ben a frissen végzett színésznő már az iskola idején is dolgozott modellként. Olyan reklámokban szerepelt, mint az Old Gold cigaretta, de magazin borítókon is viszont láthatták iskolástarsai (Cosmpolitan, Redbook).

Az 1955-ös Oscar-díjátadón megkapta a legjobb színésznői alakításáért járó aranyszobrot a The Country Girl (Vidéki lány) című filmben játszott elbűvölő szerepéért. Olyan színésznőt is maga mögé utasított, mint Judy Garland, aki a Csillag születikben tűnt fel abben az évben.

A színészi pályafutása során Grace Kelly 11 filmben tűnt fel, és több mint negyven televíziós műsorban.

Grace Kelly leghíresebb szerepei mind Alfred Hitchcock rendezésében voltak. A Gyilkosság telefonhívásra, a Hátsó ablak és a Fogjunk tolvajt! című filmekben is játszott.

1956-ben a színésznő Cannesba utazott, majd onnan Monacoba, hogy egy magazinhoz fotózzák. A fotózás katasztrófába fulladt, Grace Kelly ideges volt, mert a herceggel is aznap találkozott, de minden összeesküdött körülötte. Áramszünet volt a szállodában, sztrájk az országban, így a herceg csak késve érkezett. De a találkozás jól sikerült, Grace Kelly 26 éven át volt Monaco hercegnője.

Jack Kelly (Grace apja) el volt ragadtatva tőle és lenyűgözte az a mesebeli lehetőség, hogy lánya egy igazi herceg felesége legyen. Az eljegyzésre 1955. decemberének végén került sor New Yorkban. Esküvőjüket 1956. április 19-ére tűzték ki. Grace Kelly ekkor 27, míg III. Rainier herceg 33 éves volt.

A házasság után Grace Kelly nem folytatta karrierjét, három gyermeket szült: Albert herceget, Caroline hercegnét, Stephanie hercegnét.

Sajnos élete túl rövid volt. 1982. szeptember 13-án, Grace hercegné autóbalesetet szenvedett Monacóban, ahol másnap belehalt sérüléseibe.

Csak 52 éves volt.

forrás

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *